Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice t Zandt

Direct nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in t Zandt? Op deze website communiceren wij de beste shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Ook verstrekken wij praktische informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en leert onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je altijd en overal met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in t Zandt incl. balanceren en uitlijnen laat je al doen vanaf €39,99.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt het aanbevolen om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van de beste merken zoals Vredestein kosten ongeveer €310. Budgetmerken als Insa Turbo kosten gemiddeld zo’n €205 per set van 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in t Zandt

Banden wisselen in t Zandt

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in t Zandt is cruciaal. De meeste mensen laten het twee keer per jaar vervangen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) gaat de winterband erop en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) kiezen we weer voor de zomerband. Thuis de banden wisselen is een precies werkje. Verder vraagt dit om ruimte die niet iedereen heeft en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in t Zandt heeft verschillende voordelen:

 • Je bent er zeker van dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je krijgt geen vieze handen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Steeds vaker heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in t Zandt.

Wanneer banden vervangen
Een bandenservice kan je ook vertellen of het profiel nog voldoende is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat de band uitgedroogd of beschadigd is moeten er nieuwe banden op. In de regel is dit na 37.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met het type auto en jouw rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een wagen met verkeerde uitlijning heeft geen stabiele wegligging, trekt naar 1 kant en stuurt raar. Ook leidt het tot een te hoog brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Het gevolg is een goede wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een wagen kan je bij een garage laten doen vanaf €87,50.

Autobanden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceermachine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Dit voorkomt een instabiele wegligging, het rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een wissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Banden garages in t Zandt

Rap en goedkoop banden vervangen in t Zandt? In de tabel hieronder bekijk je garages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Groningen). Deze montagebedrijven zijn opgeleid voor repareren, wisselen, (de)monteren, balanceren, sipen, trimmen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op deze website tref je regionale montagebedrijven in Zeerijp, Eenum, Leermens, Oosterwijtwerd en Spijk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-t-zandt

Goedkope autobanden t Zandt

Ben jij toe aan een tweede set banden voor je auto? Het is je misschien al opgevallen dat je kunt kiezen uit talloze producten. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit hangt vooral af van rijstijl (rustig of dynamisch), de gebruiksintensiteit, of er met name snelweg kilometers worden gereden en wat voor type auto je rijdt. Tip: alle Europese bandenmerken voldoen aan aan alle normen, ook de goedkoopste banden. De merken en modellen zijn te verdelen in 3 categorieën:

CategorieSoort autoKilometrageRijgedragKostprijs
1. A-merkSportwagenMeer dan 45.000Driftig192
2. MiddenklasseGemiddelde autoGemiddeldGemiddeld€109
3. VoordeligBoodschappenautoKleingebruikerLog€71

Bandenleveranciers vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de bijgaande tabel vergelijken wij landelijke internetwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in t Zandt hebben. Via deze website check je ook uitgebreide info over: Banden balanceren en uitlijnen

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is geschikt bij temperaturen vanaf 7 graden. Over het algemeen laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in t Zandt monteren geeft optimale grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor minder slijtage en een goede waterafvoer dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Optimale grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Beperkte geluidsproductie.

Snel en voordelig winterbanden wisselen t Zandt

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben een dieper profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dat resulteert in een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en dus minder kans ongelukken tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Luxemburg, Zwitserland, Italië, Zweden) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij vorst of ijzel.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Aandachtspunt is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Interesse in de investering in nieuwe autobanden in t Zandt kopen? In de volgende tabel beiden wij de verwachte prijzen van verschillende soorten en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op Autobandenspot.nl lees je ook uitgebreide info over: Autoverzekering.

MerkSoortGrootteKenmerkTarief
Michelinx-ice north 4 xl245/45 R19102H€236
Continentalecocontact 6195/60 R1588H€78
Vredesteinultrac vorti275/30 R2097Y€301
Bridgestonepotenza245/45 R19102Y€177
Goodyeareagle f1 asymmetric 3 suv245/50 R20105V€194
Dunlopwinter sport 5215/65 R1698T€103
Pirelliscorpion winter325/35 R22114W€763
Hankookkinergy eco k425185/65 R1486T€69
Kumhokl51275/55 R17109H€117
Uniroyalall season expert 2175/70 R1484T€60
Nexenn blue eco155/65 R1373T€43
Firestonedestinat.hp xl235/65 R17108H€97
Superiaecoblue205/50 R1687W€46
Savaeskimo suv 2 xl235/55 R17103H€122
Maxxisma-p1185/60 R1482V€98
Toyosnowprox s 943175/70 R1488T€54
Figuur met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Loppersum).

Zoek direct jouw band

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar maar liefst 30%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Indien je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er verschillende onderdelen die van belang zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor weggebruiker je bent en wat je budget is.

Jouw bandenmaat
De maat lees je af op de flank van de band. Deze getallen en letters combinatie toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een van de bandenmaat codes is: 275 / 40 R22 – 108V.

 • 275 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 40 geeft de hoogte van de band aan, in een percentage van de breedte van de band (hier is dat dus 40%.
 • R duidt aan: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 22 beschrijft de velgmaat (in dit voorbeeld 22 inch).
 • 108 geeft de maximale draagkracht weer. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 1000kg.
 • De afsluitende letter (V) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. betekent snelheden tot 240 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bedenk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden veruit de beste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een zuinigere optie. Maak je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Een winterband rijden is dan van oktober/november tot maart/april het meest interessant. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden t Zandt.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je elke winter veel gaat rijden en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Tarieven
Autobanden kunnen we onderverdelen in diverse prijsklassen: Budget, goed en het topsegment. Welke categorie voor jou ideaal is is met name afhankelijk van het vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Kies voor een A-merk als Kumho Tyres of Firestone op het moment dat je veel rijdt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een groot vermogen hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een licht autootje (denk aan een Toyota iQ) en rijd je rustig? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Barkley & Retro.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Vredestein of Maxxis zijn niet goedkoop. De slimme automobilist vergelijkt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in t Zandt bestellen, en krijg je wel 40% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in t Zandt: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Gebruikte banden t Zandt: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1-pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €167,50 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij standaard merken zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden een stuk langer.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Controleer regelmatig of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Als laatste is het van groot belang dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag t Zandt.

Wat kost autobanden wisselen in t Zandt?
Bij een garage banden vervangen in t Zandt is al mogelijk vanaf €40,00 bij 4 banden (het complete wiel wordt dan gewisseld, oftewel een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost het je al gauw €95 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De kosten van bandenopslag zitten rond de €60,00 per 6 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door gebruik te maken van de Runflat eigenschap kan je nog een stuk blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Dan rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn het verbeterde draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Let op: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning gewijzigd moet worden en de status van het profiel. De ANWB adviseert om elke 6 jaar te wisselen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in t Zandt.

Plaats een reactie