Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Gouderak

Nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Gouderak? Op Autobandenspot.nl vind je de meest populaire shops gespecialiseerd in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale garages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Tenslotte tref je hier uitgebreide informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Gouderak inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al worden uitgevoerd vanaf €44,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Degelijke banden van bekende merken als Pirelli kan je al krijgen vanaf €335. Budgetmerken als Compass kosten gemiddeld zo’n €215 voor een complete set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Gouderak

Banden wisselen in Gouderak

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Gouderak is essentieel. De meeste autorijders laten het twee keer per jaar vervangen. Vanaf oktober of november zetten we de winterband eronder en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) nemen we weer de zomerband. Dit zelf verwisselen is een heel precies klusje. Ook vraagt dit om flink wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Gouderak is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je mag er gerust op zijn dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en nagekeken.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Steeds vaker kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Gouderak.

Wanneer banden vervangen
Een autobedrijf bekijkt ook of het profiel nog voldoende is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook op het moment dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt worden nieuwe banden aanbevolen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 30.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt af van kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een langere levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt onveilig, trekt naar 1 kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een lager brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen regel je al vanaf €70,00.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en neemt de levensduur van de banden toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) is dit eigenlijk altijd inclusief.

Banden garages in Gouderak

Snel en goedkoop banden vervangen in Gouderak? In de onderstaande tabel vind je specialisten en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Zuid-Holland). Deze bedrijven ondersteunen je bij repareren, (de)monteren, wisselen, trimmen, uitlijnen, sipen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Via deze website zoek je ook andere montagepunten in Berkenwoude, Stolwijk, Moordrecht, Reeuwijk en Boskoop.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-gouderak

Goedkope autobanden Gouderak

Ben jij toe aan nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is je misschien al opgevallen dat het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit hangt vooral af van rijstijl (rustig of dynamisch), de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Advies: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De merken kunnen we terugbrengen naar 3 niveau’s:

KlasseAutoKm p/jaarRijgedragKostprijs
1. A-merkSportwagenGrootverbruikerAgressief182
2. UitstekendDoorsnee autoRond de 25.000Gemiddeld€109
3. VoordeelBoodschappenautoKleingebruikerSimpel €76

Vergelijk banden webshops
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het schema hierna bieden we je erkende webshops die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Gouderak hebben. Op onze autobandenvergelijker tref je ook uitgebreide info over: Oude banden inruilen

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband geeft de beste prestaties als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Over het algemeen gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Gouderak monteren zorgt voor meer grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, voorkomt onnodige slijtage en een effectieve waterafvoer vanwege de diepe sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Sneller accelereren en remmen.
 • Minder slijtage aan de banden (in de zomer).

Winterbanden laten wisselen Gouderak

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en wissel je weer om in maart. Ze beschikken over meer profiel en het rubber is een stuk zachter. Het gevolg is een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en een ideale rijervaring tijdens de wintermaanden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Luxemburg, Frankrijk) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • De beste prestatie in de winterse periodes.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door kunt gebruiken. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Een vaak genoemd nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een prima oplossing als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de investering in nieuwe autobanden in Gouderak kopen? In het overzicht hierna beiden wij de gemiddelde prijzen van verschillende soorten en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op dit portaal zoek je ook aanvullende info over: Autobanden verwisselen .

MerkSerieAfmetingenPrestatieKosten
Michelinensaverg1 actie195/55 R1687H€114
Continentalconticrosscontact lx255/70 R16111T€179
Vredesteint-trac 2175/65 R1482T€68
Bridgestoneexedra g852 g200/50 R1775(W)€247
Goodyearug performance gen-1195/55 R1585H€130
Dunlopsport maxx rt 2215/55 R1798W€113
Pirelliscorpion winter255/60 R18112V€169
Hankookoptimo k715135/80 R1370T€57
Kumhowi.craft wp71xl265/35 R1897V€124
Uniroyalrainexpert 3195/65 R1591H€52
Nexenn fera su1 xl275/35 R19100Y€123
Firestoneroadhawk225/55 R1999V€136
Superiabluewin235/55 R17103V€58
Savaeskimo s3+145/80 R1375T€50
Maxxisvansmart a/s al2235/65 R16115T€108
Toyoproxes cf2 suv225/65 R18103H€101
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Krimpenerwaard).

Zoek jouw geschikte autoband

Bekijk aanbiedingen en bespaar plus minus 35%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Indien je wilt overstappen op andere banden zijn er diverse dingen die relevant zijn. Denk aan de bandenmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt geperst op de wang van de je band. Deze unieke combi van letters en cijfers geeft weer wat de actuele maat is. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 175 / 65 R14 – 82T.

 • 175 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 65 slaat op de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (in ons voorbeeld 65%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 14 beschrijft de velgmaat (hierbij dus 14 inch).
 • 82 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 475 kilogram.
 • De afsluitende waarde (T) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 190 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga bij jezelf na of je veel of juist weinig rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een effectieve optie. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot zo’n 15.000 km) dan is de all weather band een interessant alternatief. Maak je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Een winterband rijden is dan in het najaar en de winter aan te raden. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Gouderak.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst of ijzel.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en is prima te rijden in zomer en winter.

Tarieven
Autobanden zijn er in diverse prijsklassen: Goedkoopste, gemiddeld en A-segment. Welke groep je moet kiezen hangt af van de inhoud van de motor, je manier van rijden en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Continental of Sava als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijder bent en een auto met een groot vermogen hebt. Zit je niet al te veel in de auto en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Skoda Citigo) en rijd je rustig? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Kingstar & Ovation.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Bridgestone of Firestone zijn niet perse heel goedkoop. Wie wat verder kijkt doorzoekt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Door goed te kijken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Gouderak bestellen, en ontvang je tot 20% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Gouderak: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Het alternatief is gebruikte banden Gouderak: tweedehands die amper gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Combideal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €160,00 per 12 maanden.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Onder normale omstandigheden moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Bekijk een keer per maand hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tenslotte is het cruciaal dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Gouderak.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Gouderak?
Bij een garage banden vervangen in Gouderak kost je zo’n €45,00 per bandenset (indien je band en velg in 1x laat wisselen, oftewel een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet je rekenen op zo’n €90. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €55,00 per half jaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Met behulp van de bijzondere eigenschappen kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je onverhoopt lek rijdt. Zodoende is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel is niet meer nodig.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelwagen). Je kunt rekenen op een zeer hoog draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en sterker ontwikkeld. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning op de banden en en natuurlijk het profiel. Autogarages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Gouderak.

Plaats een reactie