Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Sauwerd

Nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Sauwerd? Op deze website vind je onder andere de grote leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en contactgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Daarnaast tref je hier nuttige informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leert onze keuzehulp welk product strookt met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Zorg ervoor dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Sauwerd inclusief demontage, balanceren en montage is er al vanaf €44,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor de beste veiligheid adviseren wij om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Autobanden van populaire merken zoals Toyo kosten ongeveer €315. B-merken als Gt Radial zijn al te koop vanaf €180 voor een hele set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Sauwerd

Banden wisselen in Sauwerd

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Sauwerd is belangrijk voor de optimale grip. De meeste auto-eigenaren doen dit twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) zetten we de winterband eronder en ronde maand maart nemen we weer de zomerband. Dit zelf doen is een behoorlijke operatie. Verder vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Sauwerd ontneemt veel stress:

 • Je kunt erop vertrouwen dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Jouw banden worden daarbij direct gebalanceerd en nagekeken.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Optioneel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Sauwerd.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autogarage controleert ook of de profieldiepte nog toereikend is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt worden nieuwe banden aanbevolen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 30.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt oncomfortabel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Ook leidt het tot een onnatuurlijk brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een auto uitlijnen kost om en nabij de €79,99.

Banden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Grote kans dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, rijd je een stuk efficiënter en je banden gaan langer mee. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Sauwerd

In no-time en voordelig banden vervangen in Sauwerd? In de tabel in het volgende blok bekijk je adressen van bandenwinkels en servicepunten die actief zijn in de regio (provincie Groningen). Deze bedrijven ondersteunen je bij wisselen, (de)monteren, trimmen, balanceren, repareren, uitlijnen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl check je ook montagepartners in Eelderwolde, Paterswolde, Eelde, Glimmen en Onnen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-sauwerd

Goedkope autobanden Sauwerd

Zoek jij ook extra banden voor de winter/zomer? Je komt er al gauw achter dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Wat is nu voor mij het beste product? Dit heeft te maken met de manier waarop je rijdt, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het vermogen van de auto. Noemenswaardig: de bandenmerken uit Europa zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we terugbrengen naar 3 categorieën:

CategorieType autoKM (op jaarbasis)RijstijlKostprijs
1. Hoogste klasseVeel trekkrachtMeer dan 45.000Agressief186
2. Prijs-kwaliteitNormale autoRond de 25.000Gemiddeld€107
3. EconomyLichte auto’sBeperkt gebruikZwaar€77

De beste aanbieders vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het schema hierna vergelijken wij de beste online garages die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Sauwerd hebben. Op deze website lees je ook uitgebreide info over: Bandenlabel

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Normaliter rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Sauwerd monteren geeft optimale grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minimale slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden door de diepe sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Sauwerd

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer vervangen in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit geeft een kortere remweg, geeft meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto bij sneeuw of ijzel. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Luxemburg, Italië, Frankrijk, Zweden, Noorwegen) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • In hun element in het najaar en in de winter.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Ideaal als je niet heel veel rijdt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Benieuwd naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Sauwerd kopen? In het overzicht hierna vind je de geschatte tarieven van verschillende merken en modellen. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website lees je ook handige informatie over: Balanceren en uitlijnen van banden.

MerkSoortGrootteVermogenTarief
Michelinalpin 6225/50 R1696H€184
Continentalsportcontact 6285/30 R2099Z€225
Vredesteinquatrac 5205/70 R1596T€79
Bridgestoneduravis165/70 R1489R€101
Goodyeareagle f1 asymmetric 5205/45 R1788Y€102
Dunlopmoto70/100 R1740M€75
Pirellip-zero (pz4)295/35 R22108Y€321
Hankookk120245/40 R1998Y€132
Kumhoha31 xl225/55 R1699V€100
Uniroyalrainexpert 3155/65 R1373T€48
Nexenwinguard sport 2 xl205/45 R1788V€82
Firestonedestination235/65 R17108V€114
Superiars600 suv255/70 R16109T€96
Savaeskimo hp 2205/55 R1691H€71
Maxxism918 bighorn26/12 R1258n€148
Toyonano energy 3165/70 R1379T€48
Opsomming met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Het Hogeland).

Zoek jouw nieuwe band

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar 35%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Vanaf het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er diverse onderdelen die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan de bandenmaat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat deze investering mag kosten.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat lees je af op de wang van de autoband. Deze combinatie van cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je ook voor een nieuwe velg? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 215 / 60 R16 – 108S.

 • 215 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 60 is de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (in dit geval 60%.
 • De R houdt in: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 16 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 16 inch).
 • 108 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 1000kg.
 • De afsluitende letter (S) geeft de maximumsnelheid van de band weer. is een snelheidsindicator van maximaal 180 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ben jij iemand die veel of weinig kilometers maakt? Met ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een effectieve optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een geschikt type. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is een winterband van november tot april echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Sauwerd.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je elke winter veel gaat rijden en regelmatig op wintersport gaat.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Onkosten
Autobanden kunnen we onderverdelen in velerlei prijssegmenten: Goedkoopste, medium en premium. Welk model jij moet kiezen hangt af van de trekkracht van de auto, de manier waarop je rijdt en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Neem een A-merk zoals Continental of Maxxis als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Nissan Pixo) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Br. Stone of Syron.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Kumho Tyres of Hankook zijn best kostbaar. De slimme rijder doorzoekt de aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op die manier kan je dikwijls goedkope autobanden in Sauwerd bestellen, en profiteer je snel van 50% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Sauwerd: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Het alternatief is gebruikte banden Sauwerd: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Compleet pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €135,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij gewoon rijgedrag zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden een stuk langer.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Als laatste is het cruciaal dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Sauwerd.

Wat kost autobanden wisselen in Sauwerd?
Professioneel banden vervangen in Sauwerd wordt al gedaan voor €37,50 voor een complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit noemen we een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen hanteren ze tarieven van plus minus €99,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €65,00 per 12 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Middels de versterkte zijkant kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de lucht uit je band is. HIerdoor kan jij dus nog naar huis rijden of naar een garage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De positieve eigenschappen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vervorming. Aandachtspunt: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning nog op orde is en en natuurlijk het profiel. Garagehouders adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Sauwerd.

Plaats een reactie