Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Baflo

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Baflo? Op onze autobandenvergelijker kan je aan de slag met de meest populaire leveranciers van voordelige autobanden van alle merken en contactgegevens waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Als laatste raadpleeg je hier praktische informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en vind je via de keuzehulp welk product matcht met jouw auto.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Baflo inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al voor €43,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van populaire merken zoals Pirelli zijn al te koop vanaf €335. B-merken als King Star zijn al te koop vanaf €220 voor een hele set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Baflo

Banden wisselen in Baflo

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Baflo is belangrijk voor de optimale grip. De meeste autorijders wisselen twee keer per jaar. Rond oktober / november nemen we de winterband en omstreeks maart of april nemen we weer de zomerband. Zelf banden verwisselen is een precies werkje. Bovendien vraagt het flink wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Baflo scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet 100% zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je geen tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • De banden worden daarbij direct gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Steeds vaker kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Baflo.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autobedrijf controleert ook of de profieldiepte nog toereikend is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook wanneer er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 32.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt met name af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te maximaliseren.

Auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt scheef en stuurt niet erg licht. Je krijgt ook te maken met een te hoog brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen houdt in dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een lager brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een wagen uitlijnen kost je ongeveer €85,00.

Wanneer banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Grote kans dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceermachine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt het rijgenot flink toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Vind lokale banden garages in Baflo

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Baflo? In de volgende tabel bieden wij contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Groningen). Deze garages verlenen diensten zoals (de)monteren, uitlijnen, trimmen, balanceren, sipen, repareren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Via deze website ontdek je ook andere montage-specialisten in Borgsweer, Termunterzijl, Termunten, Woldendorp en Wagenborgen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-baflo

Goedkope autobanden Baflo

Zoek jij ook een tweede set banden voor je auto? Je ontdekt al snel dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Hieraan ten grondslag liggen rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Goed om te weten: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan aan alle normen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we grofweg indelen in 3 segmenten:

ClassificatieAutoKilometersRij-kenmerkPrijzen
1. A-segmentGroot vermogenGrootverbruikerDriftig€199
2. UitstekendNormale autoVanaf 25.000Doorsnee€104
3. GoedkoopsteStadsautootje< 15.000Simpel €73

Online banden webwinkels vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het onderstaande schema bekijk en vergelijk je landelijke online aanbieders die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Baflo hebben. Op dit portaal vind je ook extra informatie over: Gehomologeerde banden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Normaal gesproken worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Baflo monteren geeft optimale grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder slijtage in de zomer en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer vanwege de brede sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Veel kortere remweg.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Baflo

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, geeft meer grip en een veilige rijervaring bij vorst of ijzel. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Frankrijk, Zweden, Italië) zijn winterbanden verplicht.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij winterse omstandigheden.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Aandachtspunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Een prima oplossing als je niet zoveel kilometer rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de onkosten van nieuwe autobanden in Baflo kopen? In de tabel hieronder bekijk je de actuele prijzen van verschillende soorten en merken. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website lees je ook uitgebreide info over: All season banden.

MerkSerieAfmetingenPrestatieTarief
Michelinalpin 5205/55 R1691H€115
Continentalcrossc. at265/65 R17112T€134
Vredesteint-trac 2185/65 R1486T€69
Bridgestonedueler255/60 R17106V€179
Goodyearefficientgrip performance205/55 R1691W€85
Dunlopsport maxx rt 2 suv285/45 R20112Y€189
Pirellipzero nero gt215/40 R1889W€145
Hankookwinter icept evo2 suv w320a235/65 R17108V€124
Kumhohs51195/45 R1680V€63
Uniroyalall season expert 2 fr xl215/45 R1690V€108
Nexenwinguard snow g wh2175/65 R1482T€45
Firestonewinterhawk 3165/70 R1481T€65
Superiaecoblue va215/75 R16113R€63
Savaeskimo hp 2 xl225/45 R1794V€96
Maxxisap2195/60 R1588H€66
Toyoproxes cf2 xl195/65 R1595H€52
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Het Hogeland).

Vind jouw perfecte autoband

Check acties en aanbiedingen en bespaar tot wel 50%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Wanneer je nieuwe banden nodig hebt zijn er een aantal onderwerpen die relevant zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de je band. Deze speciale code laat zien welke maat je hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een van de bandenmaat codes is: 215 / 70 R15 – 109T.

 • 215 betekent de breedte van de band in mm.
 • 70 slaat op de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hierbij dus 70%.
 • De R houdt in: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 15 beschrijft de velgmaat (in dit voorbeeld 15 inch).
 • 109 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 1030 kilogram.
 • De afsluitende waarde (T) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). staat bijvoorbeeld voor snelheden tot190 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga bij jezelf na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn standaard zomerbanden vaak een effectieve optie. Als je niet zoveel rijdt (rond de 10.000 km) dan is een een all-season band een betere mogelijkheid. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en ga je elk jaar op skivakantie? Een winterband rijden is dan tijdens de wintermaanden uitermate geschikt. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Baflo.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst en/of sneeuw.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijzen
Autobanden verdelen we onder in 3 prijsklassen: Goedkoopste, gemiddeld en het topsegment. Welke klasse voor jou geschikt is hangt met name af van het vermogen van de auto, rijgedrag en de gebruiksintensiteit. Neem een A-merk zoals Michelin of Sava als je veel kilometers maakt, veel buiten de stad rijdt en een auto met veel PK’s hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en kom je niet veel op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (denk aan een Chevrolet Spark) en houd je er een rustige rijstijl op na? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Event of Torque.


Dagdeals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Michelin of Maxxis hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme consument bestelt scherpe aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op basis daarvan kan je extra goedkope autobanden in Baflo bestellen, en profiteer je snel van 20% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Baflo: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Baflo: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
 • Compleet pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €140,00 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Moet ik mijn banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Wanneer je auto juist uitgelijnd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Achterhaal een paar keer per jaar of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor een goede band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Verder is het cruciaal dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Baflo.

Wat kost autobanden wisselen in Baflo?
Bij een garage banden vervangen in Baflo kost je zo’n €52,50 per bandenset (waarbij de velgen ook worden verwisseld, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit ongeveer €99,99. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €54,00 per half jaar.

Hoe werken runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Middels de stuggere wang van de runflats kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je onverhoopt lek rijdt. HIerdoor kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelauto). De positieve eigenschappen zijn het verbeterde draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn extra sterk gebouwd. Let op: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Controleer voor vakantie de spanning van de banden en de profieldikte. De garages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Baflo.

Plaats een reactie