Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Ven-Zelderheide

Nieuwe autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Ven-Zelderheide? Op dit portaal tref je toonaangevende webshops in voordelige autobanden van alle merken en adresgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tevens verstrekken wij belangrijke informatie over de verschillende type banden die er zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product past bij jouw auto.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Het is cruciaal dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Ven-Zelderheide inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €41,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor de verkeersveiligheid is het aan te raden om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Gewoon goede banden van de beste merken zoals Michelin zijn al te koop vanaf €350. Budgetmerken als Lexani kan je al krijgen vanaf €215 per vier.

Nieuwe banden laten monteren?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Ven-Zelderheide

Banden wisselen in Ven-Zelderheide

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Ven-Zelderheide is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste autorijders doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) gaat de winterband erop en als de zomer nadert kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf verwisselen is een behoorlijke operatie. Ook eist dit behoorlijk wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Ven-Zelderheide ontneemt veel stress:

 • Je weet zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Jouw autobanden worden tevens gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Optioneel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Ven-Zelderheide.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een banden montagebedrijf kan je ook vertellen of het profiel op de autoband nog op orde is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat de band uitgedroogd of beschadigd is is het tijd voor nieuwe banden. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 30.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt met name af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt onveilig, trekt naar één kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Vaak heeft de auto dan ook een ongunstig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit geeft een veilige wegligging, een scherp brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een auto uitlijnen regel je al vanaf €84,99.

Wanneer banden balanceren
Trillen er delen in de auto? Wellicht is het dan zo dat je de banden moet laten balanceren. D.m.v. een speciale machine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijd je een stuk veiliger, je rijdt zuiniger en je banden gaan langer mee. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit bij de prijs in.

Banden garages in Ven-Zelderheide

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Ven-Zelderheide? In de tabel hieronder bekijk je de gegevens van verschillende bandenwinkels uit jouw regio (provincie Limburg). Deze bandenservices zijn gespecialiseerd in repareren, wisselen, trimmen, sipen, (de)monteren, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Middels onze vergelijker ontdek je ook andere montagepartners in Heijen, Milsbeek, Ottersum, Middelaar en Plasmolen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-ven-zelderheide

Goedkope autobanden Ven-Zelderheide

Zoek jij ook een tweede set banden voor je auto? Je ontdekt al snel dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit heeft te maken met het remgedrag, de jaarlijkse kilometrage, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en de eigenschappen van de auto. Hoe dan ook: alle Europese bandenmerken zijn in de basis gewoon goed, ook de goedkoopste banden. De merken en modellen zijn te verdelen in 3 groepen:

ClassificatieType autoKilometrageRij-kenmerkKosten
1. TopsegmentGrote motorVeel kilometersEnergiek188
2. PopulairDoorsnee autoRond 30.000Normaal€109
3. GoedkoopsteStadsautootjeKleingebruikerZwaar€78

Vergelijk banden webshops
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de onderstaande tabel bekijk en vergelijk je professionele webshops die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Ven-Zelderheide hebben. Op Autobandenspot.nl check je ook nuttige informatie over: Banden balanceren en uitlijnen

Wanneer zomerbanden?

De zomerband rijd je als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Standaard laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Ven-Zelderheide monteren zorgt voor meer grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor minimale slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de brede lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Met name in de zomer een aanzienlijk kortere remweg.
 • Beperkte geluidsproductie.

Direct winterbanden wisselen Ven-Zelderheide

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben diepe gleuven en zijn van een zachter rubber gemaakt. Het gevolg is een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en een veilige rijervaring tijdens de wintermaanden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • In hun element tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Meer controle over je auto.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Minpunt is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Perfect als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de kosten van nieuwe autobanden in Ven-Zelderheide kopen? In het overzicht hierna tref je de actuele tarieven van diverse types en merken. Deze prijzen zijn excl. het monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook nuttige informatie over: Autoverzekering.

MerkSoortGrootteVermogenKosten
Michelinbopper120/90 R1057L€80
Continentalwintercontact ts 850p245/40 R1897W€160
Vredesteinsprint classic185/80 R1693H€160
Bridgestonere050a225/50 R1798Y€276
Goodyeareagle f1 asymmetric 5225/35 R1988Y€139
Dunlopwinter sport 5195/45 R1684V€102
Pirellipzero nero gt235/45 R1797Y€88
Hankookwinter rw06185/75 R14102R€87
Kumhowp51 xl225/60 R16102V€78
Uniroyalallseasonexpert 2215/65 R1698H€100
Nexennblue eco165/60 R1577T€46
Firestonevanhawk2205/70 R15106R€123
Superiabluewin225/65 R17102H€59
Savaeskimo s3+185/60 R1482T€59
Maxxism9400s notrad105/70 R1484M€69
Toyoproxes r39185/60 R1686H€82
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Gennep).

Vind jouw perfecte autoband

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar maar liefst 50%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Indien je nieuwe banden wilt bestellen zijn er meerdere factoren die invloed hebben op de beste keuze. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je maximaal wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op het rubber van de band. Deze combinatie van cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een bandenmaat kan zijn 195 / 65 R15 – 96H.

 • 195 staat voor de breedte in millimeters.
 • 65 slaat op de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (in dit geval 65%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 15 geeft de velgmaat weer (in ons voorbeeld 15 inch).
 • 96 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval een max. belasting van 710 kilogram.
 • De laatste waarde (H) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 210 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ben jij iemand die weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat zijn de zomerbanden doorgaans veruit de beste keuze. Als je weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is een een all-season band een betere mogelijkheid. Rij je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is een winterband tijdens de winterse periodes uitermate geschikt. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Ven-Zelderheide.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij sneeuw en ijzel.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Wat wil ik betalen
Autobanden kan je bestellen in allerlei prijscategorieën: Prima, prijs-kwaliteit en A-segment. Welke klasse je moet kiezen is met name afhankelijk van de inhoud van je auto, jouw rijgedrag en het aantal afgelegde kilometers. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Dunlop of Hankook in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een licht autootje (bijv. een Peugeot 107) en rijd je niet al te hard? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld King Star & Taurus.


Kortingsacties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Dunlop of Maxxis zijn niet perse voordelig. Wie wil besparen zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Zo kan je extra goedkope autobanden in Ven-Zelderheide bestellen, en regel je snel 35% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Ven-Zelderheide: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Gebruikte banden Ven-Zelderheide: tweedehands producten van goede kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • All-in deal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €130,00 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Zoek maandelijks uit of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door ze te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ten derde moet je erop letten dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Ven-Zelderheide.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Ven-Zelderheide?
Door een vakman banden vervangen in Ven-Zelderheide wordt al gedaan voor €47,50 voor een complete set (mits de band al op de velg zit, oftewel een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd betaal je al snel €99,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €57,50 per seizoen.

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Op basis van de stuggere wang van de runflats kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Dan kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning en de profieldiepte. Garagehouders adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Ven-Zelderheide.

Plaats een reactie