Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Holsloot

Online autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Holsloot? Op onze autobandenvergelijker bieden wij landelijke aanbieders van goedkope autobanden en gegevens van garages gespecialiseerd in bandenwissel. Verder verstrekken wij uitgebreide informatie over uitlijnen, balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Holsloot inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage laat je al doen vanaf €42,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor de verkeersveiligheid adviseert de ANWB om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van populaire merken zoals Firestone kan je al krijgen vanaf €345. budgetmerken als Falken koop je al vanaf €195 per 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Zoek de goedkoopste banden montage in Holsloot

Banden wisselen in Holsloot

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Holsloot is essentieel. De meeste automobilisten doen dit twee keer per jaar. In het najaar nemen we de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaat de zomerband erop. Dit zelf verwisselen is een behoorlijke operatie. Daarnaast vraagt dit om ruimte die niet iedereen heeft en materialen. Goedkoop banden wisselen in Holsloot maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Holsloot.

Wanneer banden vervangen
Het bandenbedrijf analyseert ook of de profieldiepte nog in orde is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn dien je nieuwe banden te nemen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 40.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen is met name afhankelijk van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een slechter rijcomfort, trekt naar 1 kant en stuurt niet zo eenvoudig. Ook leidt het tot een onzuinig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen wil zeggen dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een wagen uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €74,99.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Het kan maar zo zijn dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Dit voorkomt een instabiele wegligging, het rijdt zuiniger en neemt het rijgenot flink toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit standaard uitgevoerd.

Vind banden garages in Holsloot

Rap en voordelig banden vervangen in Holsloot? In het overzicht hierna tref je autogarages en bandenwinkels in de buurt (provincie Drenthe). Deze montagebedrijven hebben ervaring met (de)monteren, repareren, sipen, balanceren, trimmen, wisselen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Via deze website check je daarnaast ook montagepunten in Veenoord, Erm, Diphoorn, Sleen en Nieuw-Amsterdam.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-holsloot

Goedkope autobanden Holsloot

Je bent op zoek naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je merkt al snel het aanbod meer dan divers is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit is met name afhankelijk van rijstijl, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Hoe dan ook: banden van Europese makelaardij voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De merken zijn te verdelen in 3 classificaties:

SegmentSoort autoAantal kilometersRijgedragKostprijs
1. PremiumSportwagenMeer dan 45.000Druk189
2. MiddenklasseDoorsnee autoVanaf 25.000Gewoon€119
3. VoordeelKleine auto’sBeperkt gebruikKalm€68

Bandenleveranciers vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het schema hierna check en vergelijk je goede internetwinkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Holsloot hebben. Via deze website check je ook aanvullende info over: Goedkoopste autobanden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband rijd je in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Standaard rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Holsloot monteren geeft optimale grip, betere acceleratie, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de brede lengtegroeven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Voorkomt onnodige slijtage.

Winterbanden wisselen Holsloot

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben diepe gleuven en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit bevordert de remweg, meer grip en dus minder kans ongelukken bij sneeuw of ijzel. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Noorwegen) zijn winterbanden verplicht.

 • Biedt de beste performance bij vorst of sneeuw.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door mee kunt rijden. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de prijzen van nieuwe autobanden in Holsloot kopen? In de onderstaande tabel beiden wij de prijsindicaties van de meest verkochte merken. Deze prijzen zijn excl. balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website zoek je ook nuttige informatie over: Band op de juiste spanning.

MerkTypeAfmetingPrestatiePrijs
Michelinpilot sport ps2205/50 R1789Y€145
Continentalcontipremiumcontact 2235/55 R18104Y€154
Vredesteinsnowtrac 5175/65 R1486T€55
Bridgestoneblizzak225/55 R1797H€148
Goodyearwrangler hp all weather235/60 R18103V€132
Dunlopscootsmart4/0 R1059J€46
Pirellicinturato p1 verde165/60 R1475H€117
Hankookventus s1 evo3 k127c265/50 R19110W€121
Kumhowp51 xl185/60 R1588T€49
Uniroyalrainmax175/80 R1499Q€86
Nexenn fera su4225/40 R1892W€66
Firestoneroadhawk175/60 R1581H€85
Superiaecoblue 4s225/40 R1892W€53
Savaeskimo s3+155/80 R1379Q€60
Maxxisvictra sport 5 vs5 xl225/40 R1993Y€96
Toyonano energy 3 xl175/70 R1488T€51
Figuur met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Coevorden).

Zoek jouw nieuwe band

Check acties en aanbiedingen en bespaar zo’n 35%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Als je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er meerdere aspecten die relevant zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je maximaal wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de je band. De reeks aan cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Koop je ook nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een bandenmaat kan zijn 235 / 55 R17 – 99Q.

 • 235 betekent de breedte van de band in mm.
 • 55 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 55%.
 • De R houdt in: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 17 beschrijft de velgmaat (hier is dat dus 17 inch).
 • 99 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 775kg.
 • De laatste letter (Q) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). correspondeert met een max. snelheid van 160 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bekijk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In ons milde klimaat is de zomerband de meeste maanden veruit de beste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot circa 15.000 km) dan is de all weather band aan te raden. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is de speciale winterband tijdens de wintermaanden een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Holsloot.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je elke winter veel gaat rijden en bij winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijs
Autobanden kan je vinden in diverse prijscategorieën: Koopjes, goed en het topsegment. Welk product voor jou geschikt is hangt af van de inhoud van de motor, rijstijl en de gebruiksintensiteit. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Dunlop of Sava als je veel kilometers maakt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Ben je niet zoveel onderweg en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijv. een Ford Ka) en houd je er een rustige rijstijl op na? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Event & Trazano.


Uitverkoop en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Michelin of Sava zijn best kostbaar. De slimme automobilist checkt regelmatig aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Zodoende kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Holsloot bestellen, en regel je snel 40% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Holsloot: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Holsloot: tweedehands die goed zijn nagekeken die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • All-in deal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al vanaf €147,50 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Controleer regelmatig of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom vreemde slijtage door ze te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tevens is het belangrijk dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Holsloot.

Wat kost autobanden wisselen in Holsloot?
Door een vakman banden vervangen in Holsloot laat je al uitvoeren voor €47,50 bij 4 banden (de band inclusief velg wordt gewisseld, bekend als wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd betaal je al snel €87,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €60,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Dankzij de extra sterke stukken in de wang is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de lucht uit je band is. Op die manier vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een vakgarage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelauto). Ze onderscheiden zich door een hoger draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn een stuk sterker. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je op vakantie? Check dan de spanning en en natuurlijk het profiel. Het advies is om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Holsloot.

Plaats een reactie