Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Loenen

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of moet je jouw banden laten wisselen in Loenen? Op dit portaal vind je onder andere de beste shops gespecialiseerd in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en servicepunten waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Als laatste vind je hier meer info over de soorten banden die er allemaal zijn en vertelt onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Loenen inclusief demontage, balanceren en montage laat je al doen vanaf €35,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt het aanbevolen om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Gewoon goede banden van de beste merken zoals Michelin koop je al vanaf €340. Budgetmerken als Compasal koop je al vanaf €205 per set.

Voordelig banden wisselen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Loenen

Banden wisselen in Loenen

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Loenen is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. In het najaar zetten we de winterband eronder en omstreeks maart of april laten we de zomerband monteren. Op eigen houtje wisselen is niet eenvoudig. Ook vergt het behoorlijk wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Loenen maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt er van uitgaan dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er zelf niet druk mee en het scheelt veel stress.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Eventueel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Loenen.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenspecialist weet ook of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook zodra de band beschadigd of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. In de regel is dit na 45.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt met name af van kwaliteit van de band en rijstijl. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt onveilig, trekt iets naar rechts of links en stuurt raar. Je krijgt ook te maken met een onzuinig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. De definitie van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit geeft een veilige wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een personenauto is al uit te voeren vanaf €87,50.

Balanceren van de banden
Trillend stuur of dashboard? Grote kans dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Daarbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Dit voorkomt een instabiele wegligging, rijd je een stuk efficiënter en gaan de banden extra lang mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit eigenlijk altijd inclusief.

Zoek banden garages in Loenen

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Loenen? In de tabel hieronder vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels in de buurt (provincie Gelderland). Deze lokale garages kunnen je helpen bij repareren, trimmen, uitlijnen, balanceren, wisselen, sipen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op dit portaal zoek je evenzeer montagebedrijven in Lieren, Beekbergen, Hoenderloo, Radio Kootwijk en Hoog Soeren.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-loenen

Goedkope autobanden Loenen

Zoek jij ook extra banden voor de winter/zomer? Je komt er al gauw achter dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elke merk heeft andere eigenschappen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dat wordt bepaald door rijstijl, de gebruiksintensiteit, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het vermogen van de auto. Advies: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken en modellen worden vaak onderverdeeld in 3 classificaties:

SegmentAutoKM (op jaarbasis)WegliggingPrijzen
1. KwaliteitGroot vermogenVanaf 40.000Driftig193
2. GoedDoorsnee autoDagelijks gebruikNormaal€105
3. InstapStadsautootje< 15.000Kalm€73

Bandenshops vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het volgende schema bekijk en vergelijk je betrouwbare online leveranciers die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Loenen hebben. Op dit portaal vind je ook aanvullende info over: Autobanden vervangen

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband biedt het meeste grip bij temperaturen vanaf 7 graden. Doorgaans rijdt je van maart tot oktober met deze band. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Loenen monteren geeft jou extra grip, geeft een betere wegligging, geeft minder geluidsproductie en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek vanwege de brede sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Loenen

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit leidt tot een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en een veilige rijervaring bij sneeuw of ijzel. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Italië, Noorwegen, Frankrijk, Luxemburg) zijn winterbanden verplicht.

 • In hun element tijdens de wintermaanden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Meer controle over je auto.

Informatie en voordelen van 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Perfect als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de prijzen van nieuwe autobanden in Loenen kopen? In de tabel hieronder vind je de tariefindicaties van enkele populaire modellen en types. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website tref je ook extra informatie over: Beste autobanden.

MerkSoortFormaatKenmerkTarief
Michelinpilot sport ps2225/40 R1892Y€130
Continentalcst 17125/70 R1899M€73
Vredesteinwintrac pro245/45 R19102W€172
Bridgestoneblizzak255/35 R2097W€223
Goodyearug performance gen-1225/45 R1794H€153
Dunlopd427130/90 R1667H€193
Pirellipzero nero gt245/40 R1791Y€151
Hankookra18215/75 R16116R€99
Kumhohs51 xl205/45 R1687W€67
Uniroyalsnow max 2205/65 R16107T€124
Nexenn blue hd plus165/60 R1577H€55
Firestonevanhawk215/75 R16113R€245
Superiars100195/60 R1689H€44
Savatrenta ms195/65 R16104R€93
Maxxisma-sas265/70 R15112H€109
Toyoproxes r888r195/50 R1582V€130
Schema met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Apeldoorn).

Zoek jouw geschikte autoband

Check acties en aanbiedingen en bespaar wel 45%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Zodra je nieuwe banden nodig hebt zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor rijstijl je hebt en natuurlijk het budget.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat lees je af op de wang van de autoband. Deze unieke combi van letters en cijfers laat zien welke maat je hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 225 / 60 R16 – 98T.

 • 225 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 60 staat voor de hoogte van de zijwand, als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 60%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 16 inch).
 • 98 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 750kg.
 • De afsluitende waarde (T) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 190 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Denk na over de vraag of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een efficiënte manier van rijden. Als je weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een interessant alternatief. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je graag op wintersport? In dat geval is de winterband tijdens de koude maanden het meest interessant. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Loenen.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook in de winter veel op de weg zit en regelmatig op wintersport gaat.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Kosten
Autobanden kan je vinden in verschillende prijscategorieën: Voordelig, medium en de hoogste klasse. Welk artikel voor jou geschikt is heeft te maken met het gewicht van de auto, rijstijl en het aantal afgelegde kilometers. Schaf een A-merk aan zoals Vredestein of Sava als je veel op de weg zit, veel buiten de stad rijdt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je vooral kleine afstanden? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Kia Picanto) en heb je een rustig rijgedrag? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Kormo en Novex.


Acties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Michelin of Sava zijn de duurste op de markt. De slimme rijder zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je verrassend goedkope autobanden in Loenen bestellen, en krijg je zomaar 30% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Loenen: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Loenen: tweedehands producten van goede kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Totaalpakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €157,50 per jaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Moet ik mijn banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Kijk elk kwartaal even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door een balanceer afspraak te maken en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Als laatste is het voor de levensduur essentieel dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Loenen.

Wat kost autobanden wisselen in Loenen?
Professioneel banden vervangen in Loenen kan al vanaf €42,50 per bandenset (mits de band al op de velg zit, oftewel een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen hanteren ze tarieven van plus minus €90. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €50,00 per half jaar.

Hoe werkt een runflat band?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Met gebruikmaking van de unieke samenstelling kan je nog 80 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. Zodoende is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar de dealer. Een reservewiel of thuiskomertje kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De positieve eigenschappen zijn een extra draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn een stuk sterker. Tip: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Controleer voor vakantie of de spanning nog op orde is en de profielkwaliteit. Vakgarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Loenen.

Plaats een reactie