Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Zwaag

Nieuwe autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Zwaag? Op deze pagina vind je onder andere toonaangevende webshops in winter- zomer- en all season banden en adresgegevens voor een snelle bandenwissel. In aanvulling daarop vind je hier praktische info over de verschillende soorten autobanden en vertelt onze keuzehulp welk product past bij jouw budget.

  • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
  • Let er op dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
  • Een bandenservice op locatie in Zwaag inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is er al vanaf €44,00.
  • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen adviseert de ANWB om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
  • Kwalitatieve banden van bekende merken als Kumho Tyres zijn al te koop vanaf €345. B-merken als Davanti scoor je al vanaf €210 voor een hele set.

Banden wisselen in Zwaag

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Zwaag is belangrijk. De meeste mensen laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en ronde maand maart zetten we de zomerband er weer onder. Thuis de banden wisselen is een precies werkje. Bovendien vraagt het wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Zwaag scheelt je een hoop tijd en gedoe:

  • Je kunt erop vertrouwen dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
  • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
  • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
  • De banden worden ook gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
  • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
  • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
  • Steeds vaker kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Zwaag.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een bandenspecialist controleert ook of de profieldiepte nog op orde is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook in het geval de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na 37.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wat is een auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt te zwaar of juist te licht. Doorgaans zien we dan ook een te hoog brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit bevordert de wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een auto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €85,00.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd dienen te worden. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, het rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit standaard inbegrepen.

Zoek banden garages in Zwaag

In no-time en goedkoop banden vervangen in Zwaag? In de volgende tabel vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages in jouw omgeving (provincie Noord-Holland). Deze bandenservices ondersteunen je bij repareren, uitlijnen, (de)monteren, trimmen, sipen, wisselen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op dit portaal zoek je regionale montagepartners in Nibbixwoud, Wognum, Zwaagdijk-West, Zwaagdijk-Oost en Midwoud.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-zwaag

Goedkope autobanden Zwaag

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel zien dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit is met name afhankelijk van het remgedrag, de jaarlijkse kilometrage, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en kenmerken van de auto zelf. Goed om te weten: de banden van Europese fabrikanten voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we uiteenzetten in 3 segmenten:

CategorieType autoKM (jaarlijks)RijstijlPrijs
1. A-merkGrote motorGrootverbruikerDriftig187
2. PopulairGemiddelde autoRond de 25.000Gewoon€111
3. VoordeligKleine autootjesBeperkt gebruikBeheerst€74

Bandenshops vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het volgende schema vergelijken wij professionele online leveranciers die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Zwaag hebben. Op onze autobandenvergelijker vind je ook handige informatie over: Banden balanceren en uitlijnen

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. In de regel laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Zwaag monteren geeft jou extra grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, het maximaliseert de levensduur van de band en voert het water uitstekend af met behulp van de brede groeven en sleuven.

  • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
  • Kortere remweg op normaal wegdek.
  • Een lager brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Zwaag

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben diepe gleuven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dat resulteert in een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en geeft een veiliger gevoel in de auto bij sneeuw of ijzel. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Italië) zijn winterbanden verplicht.

  • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij temperaturen onder de 7 graden.
  • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
  • Meer controle over je auto.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door mee kunt rijden. De beste keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Een belangrijk nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

  • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
  • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
  • Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Zwaag kopen? In het onderstaande schema vind je de standaard tarieven van verscheidene merken en soorten. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Middels onze vergelijker check je ook uitgebreide info over: Autoverzekering.

MerkSoortGrootteKenmerkKosten
Michelinalpin 5205/50 R1793H€142
Continentalcrosscontact lx sport245/60 R18105T€182
Vredesteinquatrac 5225/60 R16102H€117
Bridgestoneblizzak225/55 R17101V€121
Goodyearvector 4seasons235/50 R1796V€153
Dunlopd251190/60 R1778H€237
Pirellip-zero (pz4)245/45 R20103W€129
Hankookwinter icept evo2 w320265/35 R1998W€180
Kumhops71 xl225/40 R1892Y€74
Uniroyalrainsport 3 xl235/45 R1898Y€164
Nexenn blue hd plus185/70 R1488T€61
Firestoneroadhawk225/55 R1695V€94
Superiaecoblue 4s205/50 R1793W€51
Savaeskimo hp 2215/55 R1697H€87
Maxxisvansmart a/s al2215/60 R17109H€130
Toyoproxes cf2 suv235/45 R1995V€134
Schema met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Hoorn).

Zoek jouw nieuwe band

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar maar liefst 25%

Keuzehulp: welke banden passen bij mij?

Zodra je nieuwe banden wilt bestellen zijn er diverse dingen waar je rekening mee moet houden. Welke bandenmaat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de je band. Deze speciale code vertelt je welke maat je nodig hebt. Neem je nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een bandenmaat kan zijn 165 / 55 R14 – 75V.

  • 165 betekent de breedte van de band in mm.
  • 55 staat voor de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 55%.
  • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
  • 14 geeft de velgmaat weer (in dit geval 14 inch).
  • 75 geeft de maximale draagkracht weer. In dit geval een max. belasting van 387kg.
  • De afsluitende waarde (V) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot240 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga bij jezelf na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn standaard zomerbanden vaak een prima keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (rond de 10.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een betere mogelijkheid. Maak je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een extra winterband van oktober/november tot maart/april uitermate geschikt. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Zwaag.

  • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
  • Winterbanden zijn pas relevant als ook in de winter veel op de weg zit en bij echt winterse omstandigheden.
  • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Kosten
Autobanden kunnen we onderverdelen in velerlei prijssegmenten: Voordelig, prijs-kwaliteit en de a-merken. Welk type jij moet kiezen heeft te maken met het gewicht van de auto, rijgedrag en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Bestel een A-merk als bijv. Continental of Pirelli in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel buiten de stad rijdt en een flinke motor in je auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Toyota Aygo) en heb je een rustig rijgedrag? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Ep en Vee Rubber.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Michelin of Toyo hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme rijder vergelijkt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Hierdoor kan je hele goedkope autobanden in Zwaag bestellen, en regel je snel 35% voordeel.

  • Profiteer van de autobanden outlet in Zwaag: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
  • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Zwaag: tweedehands onderdelen met garantie die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
  • Alles-in-1: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €167,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Check elke maand even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor eens in de zoveel tijd te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ten derde is het belangrijk dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Zwaag.

Hoe duur is autobanden wisselen in Zwaag?
Op korte termijn banden vervangen in Zwaag laat je al uitvoeren voor €47,50 bij 4 banden (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit heet een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €100 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €65,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Door gebruik te maken van de extra sterke stukken in de wang kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. Dan kan jij dus nog naar huis rijden of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Ze onderscheiden zich door een zeer hoog draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan de spanning op de banden en de profielkwaliteit. Garagehouders adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Zwaag.

Plaats een reactie