Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Roerdalen

Direct nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Roerdalen? Op deze website vind je onder andere de grote webshops in goedkope autobanden en gegevens van garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Als laatste bieden wij praktische informatie over bandenmaten en populaire merken en leert onze keuzehulp welk product past bij jouw situatie.

  • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
  • Het is belangrijk dat je elk seizoen rijdt met de juiste banden.
  • Een bandenservice op locatie in Roerdalen inclusief uitlijnen en balanceren kan al voor €39,95.
  • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid adviseert de ANWB om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
  • Banden van de beste merken zoals Dunlop zijn al te koop vanaf €305. budgetmerken als Autogreen scoor je al vanaf €215 per 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Roerdalen

Banden wisselen in Roerdalen

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Roerdalen is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste auto-eigenaren laten het twee keer per jaar vervangen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) zetten we de winterband eronder en rond maart / april gaat de zomerband erop. Dit zelf verwisselen is een heel precies klusje. Ook vergt het de nodige ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Roerdalen maakt het jou lekker makkelijk:

  • Je weet 100% zeker dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
  • Het kost je geen tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
  • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
  • Jouw autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
  • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
  • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
  • Bij steeds meer services heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Roerdalen.

Hoe lang gaan banden mee?
Het bandenbedrijf controleert ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook zodra de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond dien je nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 37.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt af van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te maximaliseren.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt iets naar rechts of links en stuurt licht of juist zwaar. Vaak heeft de auto dan ook een ongunstig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. De kern van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit verbetert de wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van een personenauto kost om en nabij de €77,50.

Waarom banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? In dat geval kan het zijn dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, je rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een wissel zit dit meestal inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Roerdalen

Rap en voordelig banden vervangen in Roerdalen? In het overzicht hierna verzamelen wij adressen van bandenwinkels en servicepunten in jouw omgeving (provincie Limburg). Deze montagebedrijven ondersteunen je bij wisselen, (de)monteren, repareren, sipen, trimmen, uitlijnen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Via deze website ontdek je nabijgelegen montage-specialisten in Roermond, Nederweert, Cranendonck, Maasgouw en Weert.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-roerdalen

Goedkope autobanden Roerdalen

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel zien dat er een enorm aanbod is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt af van de rijstijlen, de gebruiksintensiteit, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het vermogen van de auto. Advies: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De banden kunnen we grofweg indelen in 3 niveau’s:

CategorieType autoKM (jaarlijks)Rij-kenmerkPrijzen
1. PremiumZware wagensMeer dan 45.000Driftig187
2. StandaardDoorsnee autoRond de 25.000Herkenbaar€114
3. VoordeligLichte auto’sKleingebruikerVoorspelbaar€60

De beste aanbieders vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het overzicht hieronder doorzoek je populaire online leveranciers die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Roerdalen hebben. Op deze website ontdek je ook extra informatie over: Winterbanden

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Doorgaans gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Roerdalen monteren geeft meer grip op het wegdek, een kortere remweg, geeft minder geluidsproductie en een effectieve waterafvoer dankzij de lange sleuven.

  • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. De beste keuze van april t/m september.
  • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
  • Een verantwoord brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Roerdalen

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Het gevolg is een korte remweg, beter contact met het asfalt en een stabiele wegligging tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk, Noorwegen, Italië) moet je ze zelfs verplicht hebben.

  • Biedt de beste performance bij nat en koud weer.
  • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
  • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hoeft ze nooit te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Aandachtspunt is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

  • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
  • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
  • Met name geschikt als je niet al te veel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de investering in nieuwe autobanden in Roerdalen kopen? In de volgende tabel vergelijk je de doorsnee prijzen van enkele populaire modellen en types. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Middels onze vergelijker vind je ook uitgebreide info over: Zuinigste autobanden.

MerkSoortFormaatVermogenPrijs
Michelinpilot sport cup 2305/30 R20103Y€387
Continentalcontisportcontact 3275/35 R20102Y€237
Vredesteinquatrac 5205/70 R1596T€79
Bridgestonebliz. dm v2 mfs235/60 R16100S€154
Goodyearefficientgrip performance195/55 R1687W€142
Dunloparrowmax streetsmart160/70 R1773V€196
Pirelliscorpion verde275/40 R21107Y€263
Hankookkinergy eco k425205/55 R1691V€416
Kumhoecsta ps91 xl255/35 R1996Y€117
Uniroyalral.4×4 str.265/70 R15112H€127
Nexenwinguard snow g wh2215/65 R1698H€73
Firestonetsp 3000425/65 R23165K€547
Superiaecoblue 4s225/60 R1799V€58
Savaeskimo hp 2 xl245/45 R18100V€110
Maxxism918 big horn25/10 R1250n€117
Toyoopen country a/t+255/70 R16111T€122
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Roerdalen).

Zoek jouw geschikte autoband

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar wel 25%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Op het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er meerdere details die van belang zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

De bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de je band. Deze cijfer-letter combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Koop je ook nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 155 / 60 R20 – 80Q.

  • 155 staat voor de breedte in millimeters.
  • 60 geeft de hoogte van de band aan, berekend als percentage van bandbreedte (hier dus 60%.
  • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
  • 20 staat voor de velgmaat (in ons voorbeeld 20 inch).
  • 80 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 450 kilogram.
  • De afsluitende waarde (Q) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 160 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Denk na over de vraag of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een efficiënte manier van rijden. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een interessant alternatief. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? Dan is een extra winterband tijdens de koude maanden aan te raden. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Roerdalen.

  • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
  • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst of ijzel.
  • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Wat kost het?
Autobanden zijn beschikbaar in allerlei prijsgroepen: Koopjes, medium en het topsegment. Welk artikel voor jou ideaal is wordt bepaald door de inhoud van je auto, je manier van rijden en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Bridgestone of Nexen als je veel kilometers maakt, veel buiten de stad rijdt en een auto met veel PK’s hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een licht autootje (bijv. een Volkswagen Up!) en rijd je rustig? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Dayton of Toledo.


Kortingsacties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Bridgestone of Nexen zijn niet goedkoop. De slimme consument zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Roerdalen bestellen, en regel je snel 40% korting.

  • Kijk eens bij de autobanden outlet in Roerdalen: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
  • Kies voor gebruikte banden Roerdalen: tweedehands producten van goede kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
  • Alles-in-1: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €165,00 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij normaal gebruik kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Controleer regelmatig of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom overmatige slijtage door ze goed te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ten derde is het voor de levensduur essentieel dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Roerdalen.

Wat kost autobanden wisselen in Roerdalen?
Vakkundig banden vervangen in Roerdalen regel je al voor €45,00 voor een totale set (bij band reeds op de velg, dit is een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit circa €94,95. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €52,50 per seizoen.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door gebruik te maken van de versterkte zijkant kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de luchtdruk van de band wegvalt. Zo rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een autogarage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De voordelen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, meer vrijheid in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Tip: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Controleer voor vakantie de bandenspanning en en natuurlijk het profiel. De ANWB adviseert om deze elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Roerdalen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie