Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Munnekezijl

Direct nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Munnekezijl? Op Autobandenspot.nl vind je toonaangevende shops gespecialiseerd in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Daarnaast bekijk je hier meer info over uitlijnen, balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw wensen.

  • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
  • Het is ontzettend belangrijk dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
  • Een bandenservice op locatie in Munnekezijl incl. balanceren en uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €40,99.
  • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor de beste veiligheid is het aan te raden om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
  • Autobanden van toonaangevende merken als Toyo scoor je al vanaf €345. B-merken als King Star bestel je al vanaf €225 per 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Munnekezijl

Banden wisselen in Munnekezijl

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Munnekezijl is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste mensen kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) zetten we de winterband eronder en als de zomer nadert kiezen we weer voor de zomerband. De banden verwisselen is een precies werkje. Tevens eist dit de nodige ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Munnekezijl ontneemt veel stress:

  • Er is geen twijfel over dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
  • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
  • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
  • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
  • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
  • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
  • Steeds vaker kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Munnekezijl.

Wanneer banden vervangen
Een bandenspecialist controleert ook of het profiel op de autoband nog toereikend is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 35.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt af van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat deze minder snel slijten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt oncomfortabel, trekt naar één kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Vaak heeft de auto dan ook een onzuinig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen laat je al uitvoeren vanaf €69,99.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Mogelijk is het zo dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceerapparaat worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en vergroot dit het rijplezier. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zullen zit dit standaard doen.

Banden garages in Munnekezijl

In no-time en voordelig banden vervangen in Munnekezijl? In het overzicht hierna vind je autogarages en bandenwinkels in de buurt (provincie Friesland). Deze bandenservices kunnen je helpen bij wisselen, uitlijnen, sipen, (de)monteren, repareren, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je plaatselijke montagepunten in Warfstermolen, Burum, Visvliet, Pieterzijl en Grijpskerk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-munnekezijl

Goedkope autobanden Munnekezijl

Zoek jij ook extra banden voor de winter/zomer? Het valt dan al gauw op dat er een enorm aanbod is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Dit is met name afhankelijk van de rijstijlen, het aantal afgelegde kilometers, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en kenmerken van de auto zelf. Advies: de banden van bijna alle Europese merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we terugbrengen naar 3 categorieën:

KlasseSoort autoKilometersRijgedragTarief
1. A-segmentSportwagenVanaf 40.000Pittig194
2. MiddenklasseGemiddelde autoRond de 25.000Doorsnee€103
3. VoordeligLichte auto’sWeinig gebruikBeheerst€67

Bandenleveranciers vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de onderstaande tabel doorzoek je de beste aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Munnekezijl hebben. Middels onze vergelijker check je ook meer informatie over: Cijfers en letters op autobanden

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband biedt het meeste grip bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Standaard worden deze in het voorjaar gemonteerd. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Munnekezijl monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, betere acceleratie, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de brede lengtegroeven.

  • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste keuze van april t/m september.
  • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
  • Een verantwoord brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Munnekezijl

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden gebruikt tot maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een korte remweg, meer controle over je auto en dus minder kans ongelukken in de winterse periodes. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Zweden, Frankrijk) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

  • De beste keuze bij natte, koude en winterse omstandigheden.
  • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
  • Slijten een stuk minder in de winter.

Alles wat je moet weten over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Ideaal als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Aandachtspunt is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

  • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
  • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
  • Ideaal als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Munnekezijl kopen? In het onderstaande schema vind je de tariefindicaties van diverse types en merken. Deze prijzen zijn excl. het monteren, uitlijnen en balanceren. Middels onze vergelijker lees je ook aanvullende info over: Banden in de zomer.

MerkSoortGrootteKenmerkPrijs
Michelinpilot sport 4suv255/55 R18109Y€143
Continentalwintercontact ts 860 s275/50 R21113V€253
Vredesteinquatrac 5235/60 R16100H€96
Bridgestoneturanza225/55 R1797W€117
Goodyeareagle f1 asymmetric 5245/40 R1998Y€146
Dunlopsport maxx rt235/55 R19101V€162
Pirelliscorpion verde275/35 R22104W€253
Hankookventus s1 evo2 k117245/40 R2099Y€193
Kumhoecsta ps91265/35 R1998Y€122
Uniroyalrain max 3195/60 R1699H€86
Nexenwinguard wt1195/65 R16104T€77
Firestonemultihawk155/70 R1375T€44
Superiabluewin195/50 R1582H€40
Savaintensa uhp225/55 R1695W€91
Maxxisvansmart a/s al2195/65 R16104T€89
Toyoproxes cf2205/60 R1591V€64
Schema met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Noardeast-Fryslân).

Zoek jouw bandenmaat

Bekijk aanbiedingen en bespaar plus minus 35%

Keuzehulp: welke banden passen bij mij?

Als je wilt overstappen op andere banden zijn er veel onderwerpen die relevant zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en natuurlijk het budget.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op op de band. Deze combinatie van cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Neem je nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 255 / 60 R18 – 108V.

  • 255 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
  • 60 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier dus 60%.
  • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
  • 18 geeft een indicatie van de velgmaat (hier dus 18 inch).
  • 108 staat voor het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 1000 kilogram.
  • De afsluitende letter (V) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 240 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga bij jezelf na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak de beste optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een betere mogelijkheid. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? In dat geval is de winterband tijdens de wintermaanden aan te raden. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Munnekezijl.

  • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
  • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je elke winter veel gaat rijden en bij vorst en/of sneeuw.
  • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Wat wil ik betalen
Autobanden verdelen we onder in diverse prijssegmenten: Prima, prijs-kwaliteit en premium. Welke categorie aan te raden is voor jou heeft te maken met de inhoud van je auto, je manier van rijden het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Ga voor A-merken als Kumho Tyres of Superia als je veel kilometers maakt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een sterke motor hebt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een licht autootje (neem een Nissan Pixo) en een rustige rijstijl? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Conti & Toledo.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Continental of Hankook zijn vrij duur. Wie wil besparen profiteert van acties en aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Zo kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Munnekezijl bestellen, en regel je snel 40% voordeel.

  • Profiteer van de autobanden outlet in Munnekezijl: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
  • Het alternatief is gebruikte banden Munnekezijl: tweedehands die goed zijn nagekeken en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
  • Combideal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €130,00 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Achterhaal een paar keer per jaar of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Verder is het enorm aan te raden dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Munnekezijl.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Munnekezijl?
Banden vervangen in Munnekezijl kan al vanaf €55,00 per bandenset (voor een combinatie van velg + band, dit is een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €100 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De bandenopslag kost ongeveer €62,50 per seizoen.

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Dankzij de verstevigde wanden kan je nog circa 80 kilometer afleggen wanneer jij een lekke band constateert. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelauto). De pluspunten hiervan zijn een hoger draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder vervorming. Goed om te weten: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning nog op orde is en de profieldikte. De garages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Munnekezijl.

Plaats een reactie