Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Geeuwenbrug

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Geeuwenbrug? Op Autobandenspot.nl vind je erkende online verkooppunten van goedkope autobanden en adresgegevens voor een snelle bandenwissel. Tevens vind je hier praktische informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw auto.

  • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
  • Het is essentieel dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
  • Een bandenservice op locatie in Geeuwenbrug inclusief demontage, balanceren en montage laat je al doen vanaf €41,00.
  • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Maar voor de algehele is het aan te raden om je banden te vervangen bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
  • Autobanden van populaire merken zoals Superia kosten gemiddeld zo’n €305. B-merken als Kenda kosten ongeveer €205 per 4.

Banden wisselen in Geeuwenbrug

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Geeuwenbrug is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november nemen we de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) rijden we verder op de zomerband. De banden verwisselen is niet eenvoudig. Verder vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Geeuwenbrug scheelt je een hoop tijd en gedoe:

  • Er is geen twijfel over dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
  • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vuile handen.
  • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
  • De autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
  • Je kan je banden direct laten opslaan.
  • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
  • Bij sommige aanbieders heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Geeuwenbrug.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenspecialist bekijkt ook of het profiel nog voldoende is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de band uitgedroogd of beschadigd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 30.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt af van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt raar. Ook geeft het een verhoogd brandstofverbruik en te snelle slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een auto uitlijnen kan al vanaf €70,00.

Wat is autobanden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd moeten worden. Aan de hand van een wielanalyse plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, je bespaart op de brandstofkosten en vergroot dit het rijplezier. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Vind lokale banden garages in Geeuwenbrug

Rap en goedkoop banden vervangen in Geeuwenbrug? In het onderstaande schema tref je specialisten en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Drenthe). Deze autogarages kunnen je helpen bij repareren, balanceren, sipen, uitlijnen, wisselen, trimmen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website check je regionale montage-garages in Dieverbrug, Wapse, Diever, Uffelte en Havelterberg.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-geeuwenbrug

Goedkope autobanden Geeuwenbrug

Ben jij toe aan een tweede set banden voor je auto? Het is je misschien al opgevallen dat er een enorm aanbod is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dat wordt bepaald door rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Tip: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge regelgeving, ook de goedkoopste banden. De autobanden splitsen we uit in 3 groepen:

ClassificatieType autoKm p/jaarWegcontactKosten
1. PremiumKrachtige autoGrootverbruikerDynamisch198
2. StandaardDoorsnee autoCirca 25.000Doorsnee€104
3. InstapKleine autootjesMinder dan 15.000Eenvoudig€79

Bandenshops vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de bijgaande tabel vergelijk je eenvoudig goede online leveranciers die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Geeuwenbrug hebben. Middels onze vergelijker zoek je ook aanvullende info over: Autobanden inruilen

Informatie over zomerbanden

De zomerband is geschikt in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Meestal is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Geeuwenbrug monteren zorgt voor meer grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor minder slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de doorlopende sleuven.

  • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
  • Meer grip op normaal wegdek.
  • Een gunstiger brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Geeuwenbrug

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Het gevolg is een korte remweg, verhoogt het gripniveau en een ideale rijervaring bij winterse omstandigheden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Italië, Frankrijk, Zweden, Zwitserland, Luxemburg) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

  • In hun element bij winterse omstandigheden.
  • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
  • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Waar je wel op moet letten is een langere remweg bij hoge temperaturen.

  • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
  • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
  • Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de onkosten van nieuwe autobanden in Geeuwenbrug kopen? In het overzicht hierna bekijk je de tariefindicaties van verschillende soorten en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal zoek je ook handige informatie over: Autobanden vervangen .

MerkTypeFormaatPrestatiePrijs
Michelinpilot alpin pa4255/40 R20101V€248
Continentalcontiwintercontact ts 790255/40 R1798V€203
Vredesteinultrac satin235/50 R1897V€199
Bridgestoneweather255/45 R18103Y€166
Goodyearvector 4seasons gen-2195/65 R1595H€71
Dunlopelite 4 f130/90 R1673H€156
Pirelliscorpion verde all season225/70 R16103H€98
Hankookventus v12 evo2 k120 xl245/45 R20103Y€149
Kumhokh27195/50 R1582H€61
Uniroyalall season expert 2195/55 R1687H€86
Nexenn8000 xl255/45 R18103W€105
Firestonemultihawk165/60 R1475T€84
Superiaecoblue275/45 R20110W€69
Savaintense uhp 2245/40 R1998Y€133
Maxxismecotra 3195/60 R15109H€59
Toyoopen c. w/t255/70 R16111T€115
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Westerveld).

Zoek jouw bandenmaat

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar wel 35%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Als je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er veel specificaties waar je rekening mee moet houden. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je budget is.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt geperst op de zijkant van je huidige autobanden. De reeks aan cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 185 / 80 R13 – 100Q.

  • 185 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
  • 80 staat voor de hoogte van de zijwand, weergegeven als percentage van de breedte (in dit geval 80%.
  • De R houdt in: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
  • 13 geeft een indicatie van de velgmaat (hier dus 13 inch).
  • 100 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 800kg.
  • De afsluitende waarde (Q) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. correspondeert met een max. snelheid van 160 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga eerst na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn de zomerbanden doorgaans een efficiënte manier van rijden. Als je niet zoveel rijdt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band het overwegen waard. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is een extra winterband in het najaar en de winter aan te raden. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Geeuwenbrug.

  • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
  • Winterbanden zijn interessant zodra ook ’s winters veel in de auto rijdt en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
  • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Dure of goedkope banden?
Autobanden verdelen we onder in allerlei prijscategorieën: Instap, middenklassen en de hoogste klasse. Welk type jij moet kiezen wordt bepaald door het gewicht van de auto, rijgedrag en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Bestel een A-merk als bijv. Kumho Tyres of Toyo in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (denk aan een Toyota iQ) en heb je een rustig rijgedrag? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Kleber en Tomket.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Michelin of Toyo zijn best kostbaar. De slimme rijder zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Zodoende kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Geeuwenbrug bestellen, soms met wel 25% korting.

  • Kijk eens bij de autobanden outlet in Geeuwenbrug: dagdeals met velgen en complete wielen.
  • Probeer gebruikte banden Geeuwenbrug: tweedehands met lichte gebruikerssporen die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
  • Compleet pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €142,50 per 12 maanden.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Bij een normale rijstijl hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden een stuk langer.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Bekijk een keer per maand of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door een balanceer afspraak te maken en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Verder moet je ervoor zorgen dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Geeuwenbrug.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Geeuwenbrug?
Op locatie banden vervangen in Geeuwenbrug wordt al gedaan voor €55,00 voor een complete set (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen moet je rekenen op zo’n €85. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €57,50 per seizoen.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Door de stuggere wang van de runflats kan je nog 80 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zodoende rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een reservewiel of thuiskomertje kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De positieve eigenschappen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, meer vrijheid in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Tip: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning op de banden en de profielkwaliteit. Het advies is om elke 6 jaar te wisselen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Geeuwenbrug.

Plaats een reactie