Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Rosmalen

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Rosmalen? Op dit portaal ontdek je de grote leveranciers van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en gegevens van garages gespecialiseerd in bandenwissel. Tenslotte raadpleeg je hier nuttige info over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product strookt met jouw rijstijl.

  • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
  • Het is belangrijk dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
  • Een bandenservice op locatie in Rosmalen inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al voor €44,00.
  • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
  • Kwalitatieve banden van bekende merken als Toyo kosten gemiddeld zo’n €310. B-merken als Kormoran scoor je al vanaf €210 voor een complete set.

Banden wisselen in Rosmalen

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Rosmalen is cruciaal. De meeste automobilisten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) laten we de winterband monteren en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) rijden we verder op de zomerband. Zelf banden verwisselen is een precies werkje. Daarbij vraagt dit om behoorlijk wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Rosmalen is niet duur en heeft veel pluspunten:

  • Je kunt er van uitgaan dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
  • Je bent er geen tijd aan kwijt en het scheelt veel stress.
  • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
  • De banden worden direct gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
  • Je kan je banden direct laten opslaan.
  • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
  • Soms kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Rosmalen.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenservice weet ook of de profieldiepte nog volstaat. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook als het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt worden nieuwe banden aanbevolen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 40.000 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt oncomfortabel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt raar. Ook geeft het onnodig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit leidt tot een optimale wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van de auto kost je ongeveer €70,00.

Wanneer banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Mogelijk is het zo dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceermachine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijdt je een stuk rustiger, je rijdt zuiniger en vergroot dit het rijplezier. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Rosmalen

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Rosmalen? In de tabel hieronder tref je autogarages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Noord-Brabant). Deze bedrijven verlenen diensten zoals (de)monteren, uitlijnen, trimmen, wisselen, balanceren, sipen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op deze website tref je ook andere montagepartners in De Moer, Kaatsheuvel, Waspik, Raamsdonk en Sprang-Capelle.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-rosmalen

Goedkope autobanden Rosmalen

Ga jij een bestelling plaatsen voor extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel merken dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt vooral af van de rijstijlen, het dagelijkse gebruik, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en wat voor type auto je rijdt. Belangrijk: de bandenmerken uit Europa voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De autobanden worden vaak onderverdeeld in 3 groepen:

SegmentType autoKM (op jaarbasis)RijstijlPrijzen
1. TopklasseKrachtige autoVanaf 50.000Dynamisch195
2. PopulairNormale autoCirca 25.000Gewoon€100
3. EconomyKleine autootjesMinder dan 15.000Rustig€71

Online banden webwinkels vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het schema hierna check en vergelijk je de beste webshops die ook leveren en een voordelige bandenservice in Rosmalen hebben. Op deze website lees je ook meer informatie over: Zomerbanden

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen vanaf 7 graden. Over het algemeen laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Rosmalen monteren geeft meer grip op het wegdek, betere acceleratie, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een goede waterafvoer door de brede lengtegroeven.

  • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
  • Perfecte grip dankzij de rubbersamenstelling.
  • Voorkomt onnodige slijtage.

Winterbanden laten wisselen Rosmalen

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze beschikken over meer profiel en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit leidt tot een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en biedt veiligheid en stabiliteit bij gladheid of vorst. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Frankrijk, Italië, Zwitserland) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

  • De beste keuze bij vorst of sneeuw.
  • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
  • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. De beste keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden worden steeds populairder: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Aandachtspunt is dat ze relatief snel slijten.

  • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
  • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
  • De beste keuze als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Benieuwd naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Rosmalen kopen? In het onderstaande schema tref je de actuele prijzen van verscheidene merken en soorten. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website zoek je ook handige informatie over: Gehomologeerde banden.

MerkSerieFormaatVermogenPrijs
Michelinscorcher 31 rear160/70 R1773V€179
Continentalpremiumcontact 6225/55 R19103V€130
Vredesteinsnowtrac 5165/70 R1379T€56
Bridgestoneblizzak lm-001185/65 R1588T€60
Goodyearug performance gen-1225/40 R1892V€122
Dunlopsp sport maxx gt225/35 R2090Y€185
Pirelliscorpion winter235/50 R18101V€149
Hankookwinter icept evo2 w320205/60 R16HH€78
Kumhocrugen hp91255/50 R20109V€99
Uniroyalrainsport 3 ssr205/45 R1784V€101
Nexenwinguard snow g wh2 xl205/55 R1694V€69
Firestoneroadhawk205/55 R1694V€69
Superiasa37245/45 R2099W€61
Savaeskimo s3+175/65 R1482T€57
Maxxisfuoristrada215/75 R15100S€132
Toyonanoenergy van185/80 R14102S€82
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente s-Hertogenbosch).

Zoek jouw bandenmaat

Check acties en aanbiedingen en bespaar tot wel 35%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Als je nieuwe banden gaat kopen zijn er meerdere dingen waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoe intensief je de banden gebruikt en wat het allemaal mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat staat weergegeven op de flank van de band. Deze getallen en letters combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Krijg jij nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 215 / 70 R17 – 91Y.

  • 215 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
  • 70 slaat op de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier is dat dus 70%.
  • De R houdt in: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
  • 17 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 17 inch).
  • 91 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 615 kilogram.
  • De afsluitende letter (Y) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). correspondeert met een max. snelheid van 300 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga bij jezelf na of je veel of weinig kilometers maakt? In het milde klimaat van Nederland zijn de zomerbanden doorgaans de beste optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all weather band een betere mogelijkheid. Maak je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? In dat geval is de winterband tijdens de koude maanden een onmisbare keuze. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Rosmalen.

  • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
  • Winterbanden zijn interessant zodra je elke winter veel gaat rijden en bij sneeuw en ijzel.
  • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijs
Autobanden kan je vinden in diverse prijsklassen: Instap, middenklassen en de hoogste klasse. Welk type past bij jou heeft te maken met de trekkracht van de auto, rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Continental of Toyo in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijder bent en een high-performance auto rijdt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Opel Karl) en doe je het rustig aan in het verkeer? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Aptany of Trazano.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Michelin of Nexen zijn best kostbaar. De slimme rijder koopt uitsluitend aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op deze manier kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Rosmalen bestellen, en profiteer je snel van 35% korting.

  • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Rosmalen: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
  • Probeer gebruikte banden Rosmalen: tweedehands die goed zijn nagekeken die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
  • Compleet pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €147,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Onder normale omstandigheden moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Check elke maand even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor eens in de zoveel tijd te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ook moet je erop letten dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Rosmalen.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Rosmalen?
Vakkundig banden vervangen in Rosmalen regel je al voor €47,50 voor een totale set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit heet een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt moet je rekenen op zo’n €95,99 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €50,00 per 6 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Dankzij de versterkte zijkant kan je nog een stuk blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. Zo rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een specialist. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje kan je dus thuislaten.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Wat dit type onderscheidt is het verbeterde draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning van de banden en en de diepte van het profiel. Garagehouders adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Rosmalen.

Plaats een reactie