Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Watergang

Nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Watergang? Op Autobandenspot.nl vind je de grote online verkooppunten van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale autogarages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Verder tref je hier meer informatie over de verschillende soorten autobanden en ontdek je in de keuzehulp welk product aansluit bij jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is belangrijk dat je elk seizoen rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Watergang inclusief montage, balanceren en ventiel heb je al vanaf €44,99.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Maar voor de algehele adviseren wij om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van toonaangevende merken als Nexen bestel je al vanaf €315. B-merken als Lanvigator koop je al vanaf €180 per set van 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind adres voor goedkope banden montage in Watergang

Banden wisselen in Watergang

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Watergang is erg belangrijk. De meeste mensen doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. In het najaar nemen we de winterband en vanaf het voorjaar gaat de zomerband erop. Dit zelf verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Verder eist dit ruimte die niet iedereen heeft en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Watergang heeft verschillende voordelen:

 • Je weet zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Soms heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Watergang.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf kan je ook vertellen of het profiel nog voldoende is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat het rubber versleten of uitgedroogd is moeten er nieuwe banden op. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 37.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden wordt bepaald door het type auto en jouw rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt naar 1 kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Tevens zie je daarbij een verhoogd brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. De kern van uitlijnen is dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een lager brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van de wagen regel je al vanaf €85,00.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Last van een trillend stuur? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceerapparaat worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt het rijgenot flink toe. Bij een wissel zit dit meestal inbegrepen.

Zoek banden garages in Watergang

Direct en goedkoop banden vervangen in Watergang? In het onderstaande schema vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages in de buurt (provincie Noord-Holland). Deze autogarages verlenen diensten zoals repareren, uitlijnen, trimmen, sipen, balanceren, (de)monteren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op deze website zoek je daarnaast ook montage-garages in Ilpendam, Purmerland, Oude Meer, Aalsmeerderbrug en Rijsenhout.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-watergang

Goedkope autobanden Watergang

Ben jij toe aan een set andere banden voor je wagen? Het is geen geheim dat het aanbod meer dan divers is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt af van de rijstijlen, de jaarlijkse kilometrage, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Tip: de banden van bijna alle Europese merken zijn in de basis gewoon goed, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we uiteenzetten in 3 categorieën:

CategorieAutoKilometrageRijstijlKostprijs
1. TopklasseSportautoVanaf 40.000Energiek197
2. PopulairNormale autoVanaf 25.000Modaal€102
3. BasisLichte auto’s< 15.000Log€72

Vergelijk banden webshops
Snel op internet de producten bestellen? In het volgende overzicht check en vergelijk je toonaangevende online leveranciers die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Watergang hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook extra informatie over: Balanceren en uitlijnen van banden

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband is ideaal bij temperaturen vanaf 7 graden. Over het algemeen worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Watergang monteren geeft optimale grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer vanwege de doorlopende sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Optimale grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Winterbanden wisselen Watergang

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben diepe gleuven en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Het gevolg is een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en een stabiele wegligging in de winterse periodes. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Luxemburg, Zweden, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk) zijn winterbanden verplicht.

 • Biedt de beste performance bij vorst of ijzel.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Meer controle over je auto.

4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Aandachtspunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een uitstekende keuze als je niet zoveel kilometer rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de onkosten van nieuwe autobanden in Watergang kopen? In de onderstaande tabel vergelijk je de prijsindicaties van de meest verkochte merken. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, balanceren en monteren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt zoek je ook handige informatie over: Verzekering voor de auto.

MerkSerieAfmetingKenmerkKosten
Michelinlatitude sport 3235/55 R19101W€155
Continental4x4contact235/60 R17102V€114
Vredesteinquatrac 5235/50 R18101V€149
Bridgestonebattlax scooter 2 f120/70 R1455H€124
Goodyearug8 performance205/65 R1695H€113
Dunlopgeomax_at_81120/90 R1865M€131
Pirelliscorpion winter235/60 R18103H€213
Hankookwinter icept rs2 w452195/50 R1582T€60
Kumhor.venture mt51265/70 R17121Q€185
Uniroyalrainexpert 3185/70 R1386T€71
Nexenwinguard sport 2 xl215/55 R1798V€89
Firestonevanhawk 2215/75 R16113R€115
Superiaecoblue 4s215/70 R16100H€56
Savatrenta 2235/65 R16115S€136
Maxxisfuoristrada235/50 R17100V€97
Toyocelsius215/65 R1698H€78
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Waterland).

Zoek direct jouw band

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 25%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Zodra je nieuwe banden nodig hebt zijn er diverse dingen waar je rekening mee moet houden. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor weggebruiker je bent en wat deze investering mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de flank van de band. Deze cijfer-letter combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Neem je nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een voorbeeld van een bandenmaat is 150 / 80 R17 – 72H.

 • 150 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 80 staat voor de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (hier is dat dus 80%.
 • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 17 biedt inzicht in de velgmaat (in dit geval 17 inch).
 • 72 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 355 kilogram.
 • De afsluitende waarde (H) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). is een snelheidsindicator van maximaal 210 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga bij jezelf na of je veel rijdt of juist weinig? Met ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een effectieve optie. Als je weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband aan te raden. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom jij graag in de wintersportgebieden? In dat geval is de winterband van oktober/november tot maart/april uitermate geschikt. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Watergang.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook in de winter veel op de weg zit en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Wat kost het?
Autobanden verdelen we onder in velerlei prijssegmenten: Koopjes, prijs-kwaliteit en topklasse. Welk product jij moet kiezen is met name afhankelijk van gewicht/vermogen van de auto, jouw rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Ga voor A-merken als Bridgestone of Sava als je veel op de weg zit, veel buiten de stad rijdt en een flinke motor in je auto hebt. Rij je weinig en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Peugeot 107) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Imperial Fs All of Tristar.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Continental of Nexen zijn niet perse heel goedkoop. De slimme consument koopt uitsluitend aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je dikwijls goedkope autobanden in Watergang bestellen, en regel je snel 45% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Watergang: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Gebruikte banden Watergang: tweedehands die amper gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €165,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Onder normale omstandigheden hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom overmatige slijtage door een goede band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ten derde is het cruciaal dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Watergang.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Watergang?
Banden vervangen in Watergang kan al vanaf €47,50 per bandenset (mits de band al op de velg zit, dit is een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost het je al gauw €95,99. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €52,50 per seizoen.

Hoe werken runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Middels de extra sterke stukken in de wang is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zo vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Ze onderscheiden zich door de aantrekkelijk draagcapaciteit, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Tip: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning nog op orde is en en natuurlijk het profiel. Autogarages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Watergang.

Plaats een reactie