Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Netterden

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of alleen je banden laten wisselen in Netterden? Op onze autobandenvergelijker vind je de meest populaire aanbieders van nieuwe en goedkope autobanden en lokale autogarages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Ook kan je aan de slag met belangrijke info over de banden waar je uit kunt kiezen en leert onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Let er op dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Netterden inclusief montage, balanceren en testen is al mogelijk vanaf €44,99.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Maar voor de algehele wordt door de ANWB geadviseerd om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Autobanden van de beste merken zoals Hankook bestel je al vanaf €325. Budgetmerken als Fortuna Fs zijn al te koop vanaf €215 per 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Zoek de goedkoopste banden montage in Netterden

Banden wisselen in Netterden

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Netterden is essentieel. De meeste mensen doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. In het najaar kiezen we voor de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaat de zomerband erop. Thuis de banden wisselen is een precies werkje. Daarnaast vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Netterden is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Jouw banden worden direct gebalanceerd en nagekeken.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Steeds vaker kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Netterden.

Wat is de levensduur van banden?
Een autogarage kan je ook vertellen of het profiel op de banden nog voldoende is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat het rubber versleten of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 37.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt af van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, trekt naar één kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Vaak heeft de auto dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto kan al vanaf €70,00.

Autobanden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Het kan maar zo zijn dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Daarbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo rijdt je een stuk rustiger, je rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een wissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Netterden

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Netterden? In de tabel in het volgende blok bieden wij de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit de regio (provincie Gelderland). Deze bandenservices verlenen diensten zoals repareren, uitlijnen, trimmen, (de)monteren, sipen, wisselen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker check je evenzeer montagepartners in Varsselder, Etten, Ulft, Sinderen en Silvolde.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-netterden

Goedkope autobanden Netterden

Je bent op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Het is geen geheim dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Wat is nu voor mij het beste product? Hieraan ten grondslag liggen jouw rijgedrag, de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Opmerking: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we grofweg indelen in 3 categorieën:

ClassificatieType autoKM (op jaarbasis)RijstijlKostprijs
1. TopklasseVeel powerGrootverbruikerDriftig191
2. PopulairGemiddelde autoRond de 25.000Gemiddeld€104
3. InstapKleine autootjesWeinig gebruikSimpel €62

Bandenleveranciers vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het onderstaande schema bieden we je de beste online aanbieders die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Netterden hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook nuttige informatie over: Autobanden reinigen

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de regel is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Netterden monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een langere levensduur van de band en een goede waterafvoer vanwege de brede lengtegroeven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Winterbanden laten wisselen Netterden

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en lamellen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit verbetert de remweg, meer grip tijdens het rijden en een optimale wegligging tijdens de wintermaanden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Zweden, Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Noorwegen) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij sneeuw of ijzel.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Alles wat je moet weten over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een vaak genoemd nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers rijdt en niet aan wintersport doet.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Benieuwd naar de investering in nieuwe autobanden in Netterden kopen? In de volgende tabel verstrekken wij de gemiddelde tarieven van verscheidene merken en soorten. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl vind je ook nuttige informatie over: Run-on-flat banden.

MerkTypeAfmetingPrestatieKosten
Michelinpilot super sport245/35 R2095Y€237
Continentalcontisportcontact 5235/40 R1996Y€211
Vredesteinwintrac pro225/60 R18104V€137
Bridgestonelm-001 xl245/40 R1897V€118
Goodyearefficientgrip cargo215/65 R16109T€106
Dunlopsportmax gp racer d212 (e)200/55 R1778W€261
Pirellisottozero2225/40 R1892V€101
Hankookventus prime2 k115235/45 R1894V€106
Kumhokc53215/60 R16103T€90
Uniroyalrainexp.3 suvfr235/70 R16106H€93
Nexennfera su1235/45 R1898Y€90
Firestonedestinat.hp xl235/65 R17108H€97
Superiaecoblue 4s185/60 R1588H€54
Savaadapto185/70 R1488T€61
Maxxism6029110/80 R1261L€52
Toyoop.country a/t+215/80 R15102T€79
Schema met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Oude IJsselstreek).

Welke bandenmaat zoek je?

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar tot wel 50%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Wanneer je naar andere banden wilt overstappen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor weggebruiker je bent en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat staat weergegeven op de zijkant van je huidige autobanden. Deze getallen en letters combinatie laat zien welke maat je hebt. Neem je nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een bandenmaat kan zijn 235 / 55 R17 – 97H.

 • 235 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 55 staat voor de hoogte van de zijwand, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hierbij dus 55%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 17 inch).
 • 97 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 730 kilogram.
 • De laatste letter (H) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. is een snelheidsindicator van maximaal 210 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Denk na over de vraag of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het milde klimaat van Nederland zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de beste optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een betere mogelijkheid. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rijd je ook in de winter in de bergen? Een winterband rijden is dan tijdens de wintermaanden een onmisbare keuze. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Netterden.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Wat kost het?
Autobanden kunnen we onderverdelen in drie prijssegmenten: Goedkoopste, uitstekend en het topsegment. Welke categorie past bij jou hangt af van de trekkracht van de auto, je manier van rijden en het aantal kilometers. Schaf een A-merk aan zoals Kumho Tyres of Nexen als je meer dan 30.000 km maakt, veel op de snelweg zit en een flinke motor in je auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Lancia Ypsilon) en doe je het rustig aan? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Goodrich of Runderneuert Kingmeiler.


Kortingsacties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Continental of Maxxis zijn vrij duur. De slimme consument zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Hierdoor kan je heel goedkope autobanden in Netterden bestellen, en profiteer je snel van 25% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Netterden: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Netterden: tweedehands producten van goede kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Totaalpakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €137,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Controleer regelmatig of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze goed te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ten derde is het cruciaal dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Netterden.

Wat kost autobanden wisselen in Netterden?
Door een vakman banden vervangen in Netterden kost je zo’n €42,50 per set van 4 (het complete wiel wordt dan gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost het je al gauw €99,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €52,50 per 12 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door middel van de bijzondere eigenschappen is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de lucht uit je band is. Zodoende rijd je jouw auto veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelauto). De pluspunten hiervan zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Let op: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning nog op orde is en de profieldikte. Garagehouders adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Netterden.

Plaats een reactie