Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Etten

Nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Etten? Op dit portaal kan je aan de slag met gerenommeerde webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en gegevens van garages voor een snelle bandenwissel. Verder lees je hier uitgebreide informatie over de verschillende type banden die er zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product geschikt is voor jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Het is cruciaal dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Etten inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage laat je al doen vanaf €41,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Maar voor de algehele adviseert de ANWB om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Banden van de beste merken zoals Vredestein kosten gemiddeld zo’n €350. Budgetmerken als Goodrich scoor je al vanaf €180 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Etten

Banden wisselen in Etten

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Etten is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste mensen wisselen twee keer per jaar. In het najaar zetten we de winterband eronder en ronde maand maart kiezen we weer voor de zomerband. Thuis de banden wisselen is een vak apart. Daarnaast vergt het wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Etten ontneemt veel stress:

 • Je bent er zeker van dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Jouw autobanden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Eventueel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Etten.

Wanneer banden vervangen
Het bandenbedrijf weet ook of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat de band beschadigd of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 32.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen is met name afhankelijk van de rijstijl en type wegdek. Check elke maand je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt onveilig, trekt naar één kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en abnormale slijtage. De definitie van uitlijnen is dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit leidt tot een optimale wegligging, een lager brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto laat je al uitvoeren vanaf €87,50.

Informatie over banden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Wellicht is het dan zo dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Hierbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je banden gaan langer mee. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Overzicht met banden garages in Etten

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Etten? In de tabel in het volgende blok bekijk je garages en bandenwinkels uit de regio (provincie Gelderland). Deze bandenspecialisten zijn gespecialiseerd in wisselen, repareren, trimmen, uitlijnen, (de)monteren, sipen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op deze website tref je ook montageservices in Ulft, Sinderen, Silvolde, Terborg en Heelweg.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-etten

Goedkope autobanden Etten

Op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Hieraan ten grondslag liggen het remgedrag, de afstanden die je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het gewicht en vermogen van de auto. Belangrijk: alle Europese bandenmerken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we uiteenzetten in 3 segmenten:

CategorieAutoAantal kilometersWegliggingPrijs
1. A-merkZware wagens50.000+ Dynamisch183
2. UitstekendNormale autoDagelijks gebruikNormaal€108
3. EconomyKleine stadsautoWeinig gebruikBeheerst€74

Vergelijk banden webshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het onderstaande schema check en vergelijk je erkende webshops die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Etten hebben. Via deze website check je ook handige informatie over: Maximale snelheid en draagcapaciteit

Informatie over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Gewoonlijk worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Etten monteren bevordert de grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, het maximaliseert de levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer dankzij de lange sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Zorgt voor een optimale levensduur van de band.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Etten

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit leidt tot een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en een stabiele wegligging bij gladheid of vorst. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Italië, Zwitserland) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

All season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Perfect als je maximaal 15.000 maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Aandachtspunt is dat ze relatief snel slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • De beste keuze als je niet al te veel kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de kosten van nieuwe autobanden in Etten kopen? In het overzicht hierna verstrekken wij de doorsnee tarieven van diverse types en merken. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website check je ook nuttige informatie over: Banden in de winter.

MerkSoortFormaatKenmerkKosten
Michelinpilot sport 3195/50 R1582V€77
Continentalwintercontact ts 850p215/50 R1795V€132
Vredesteinwintrac pro225/60 R17103H€124
Bridgestonepotenza255/45 R18103Y€132
Goodyearefficientgrip cargo195/75 R16107R€109
Dunlopg.trek sj8 xl275/50 R21113R€309
Pirellicinturato p7 all season225/45 R1794V€113
Hankookkinergy eco k425205/55 R1691V€60
Kumhops71 xl225/50 R1798Y€83
Uniroyalrainexpert 3 suv fr xl235/65 R17108V€105
Nexennfera su1235/40 R1895Y€86
Firestonewinter hawk165/70 R1379T€66
Superiaecoblue 4s195/65 R1595H€44
Savaeskimo s3+185/70 R1488T€63
Maxxismapw195/70 R1495T€65
Toyoproxes r8r295/30 R19100Y€276
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Oude IJsselstreek).

Zoek de autoband die bij jou past

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar wel 35%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Zodra je nieuwe banden wilt bestellen zijn er een paar onderdelen waar je rekening mee moet houden. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat staat weergegeven op de flank van de band. Deze combinatie van cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een van de bandenmaat codes is: 235 / 45 R17 – 97 W.

 • 235 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 45 is een indicatie voor de bandhoogte, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in ons voorbeeld 45%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 geeft een indicatie van de velgmaat (in ons voorbeeld 17 inch).
 • 97 geeft de maximale draagkracht weer. In dit geval een max. belasting van 730kg.
 • De afsluitende waarde (W) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot270 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga eerst na of je veel of juist weinig rijdt? In ons milde klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een prima keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een zuinigere optie. Maak je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de speciale winterband in het najaar en de winter het meest interessant. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Etten.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Prijs
Autobanden kunnen we onderverdelen in meerdere prijsklassen: Prima, middenklassen en premium. Welk product jij moet kiezen wordt bepaald door het aantal PK’s van de auto, rijstijl en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Vredestein of Maxxis als je meer dan 30.000 km maakt, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Ford Ka) en rijd je rustig? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Evergreen en T-Tyre.


Uitverkoop en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Goodyear of Pirelli zijn de duurste op de markt. Wie slim is zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Zo kan je extra goedkope autobanden in Etten bestellen, en ontvang je tot 30% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Etten: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Kies voor gebruikte banden Etten: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Totaalpakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €145,00 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij een redelijke rijstijl moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Zoek maandelijks uit of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door een goede band-balans en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ook is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Etten.

Wat kost autobanden wisselen in Etten?
Banden vervangen in Etten kost je zo’n €55,00 bij 4 banden (mits de band al op de velg zit, we noemen dit een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit circa €82,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €54,00 per half jaar.

Wat zijn runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Door gebruik te maken van de versterkte wang (zijkant) kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Dan kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is het verbeterde draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Aandachtspunt: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan de spanning van de banden en de profieldiepte. Garagehouders adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Etten.

Plaats een reactie