Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Beetsterzwaag

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Beetsterzwaag? Op www.autobandenspot.nl communiceren wij landelijke aanbieders van nieuwe en goedkope autobanden en gegevens van garages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Ook verstrekken wij uitgebreide info over bandenmaten en populaire merken en leert onze keuzehulp welk product strookt met jouw situatie.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Let er op dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Beetsterzwaag inclusief demontage, balanceren en montage kan al voor €43,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Om ongelukken te voorkomen bevelen wij aan om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van de beste merken zoals Kumho Tyres bestel je al vanaf €345. B-merken als Bf Goodrich koop je al vanaf €205 per 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Maak afspraak bij banden montage in Beetsterzwaag

Banden wisselen in Beetsterzwaag

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Beetsterzwaag is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste automobilisten doen dit twee keer per jaar. Rond oktober / november zetten we de winterband eronder en ronde maand maart zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf doen is een precies werkje. Daarnaast vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Beetsterzwaag scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je krijgt geen vuile handen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De banden worden direct gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij steeds meer services bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Beetsterzwaag.

Wat is de levensduur van banden?
Het bandenbedrijf analyseert ook of de profieldiepte nog toereikend is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 50.000 kilometer. De slijtage van de banden wordt bepaald door type rijstijl, wegdek en klimaat. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wat is een auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning heeft geen stabiele wegligging, trekt scheef en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Ook leidt het tot een onzuinig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit bevordert de wegligging, een lager brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Uitlijnen van een personenauto laat je al uitvoeren vanaf €82,50.

Wanneer autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Het kan maar zo zijn dat je de banden moet laten balanceren. Hierbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je milieuvriendelijk bezig en neemt het rijgenot flink toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Vind banden garages in Beetsterzwaag

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Beetsterzwaag? In het onderstaande schema tref je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Friesland). Deze montagebedrijven hebben ervaring met repareren, sipen, balanceren, (de)monteren, uitlijnen, wisselen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op dit portaal zoek je nabijgelegen montage-experts in Bakkeveen, Wijnjewoude, Boelenslaan, Surhuisterveen en Houtigehage.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-beetsterzwaag

Goedkope autobanden Beetsterzwaag

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je merkt al snel de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit heeft te maken met jouw rijgedrag, het aantal afgelegde kilometers, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en wat voor type auto je rijdt. Noemenswaardig: de banden van bijna alle Europese merken zijn van uitstekende kwaliteit, dus zeker ook de goedkoopste banden. De autobanden splitsen we uit in 3 niveau’s:

KlasseType autoKM (op jaarbasis)WegliggingTarief
1. TopsegmentSnel en/of zwaarVanaf 50.000Druk189
2. GoedGemiddelde autoRond de 25.000Gewoon€110
3. EconomyKleine autootjesMinder dan 15.000Beheerst€73

Bandenleveranciers vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de volgende tabel bekijk en vergelijk je erkende internetwinkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Beetsterzwaag hebben. Op onze autobandenvergelijker zoek je ook aanvullende info over: Zomerbanden

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de regel laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Beetsterzwaag monteren zorgt voor meer grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder slijtage in de zomer en een effectieve waterafvoer vanwege de diepe sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Optimale grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Beetsterzwaag

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit geeft een kortere remweg, meer controle over je auto en een stabiele wegligging bij vorst of sneeuwval. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Zweden, Luxemburg, Noorwegen) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Presteren het best bij winterse omstandigheden.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Waar je wel op moet letten is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet in skigebieden komt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de prijzen van nieuwe autobanden in Beetsterzwaag kopen? In het onderstaande schema beiden wij de verwachte prijzen van de meest verkochte merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook extra informatie over: Gehomologeerde banden.

MerkSerieGroottePrestatiePrijs
Michelinpilot sport 4suv225/65 R17106V€129
Continentalpremiumcontact 6205/55 R1691V€77
Vredesteinwintrac ice spiked235/65 R17108T€153
Bridgestoneb250175/65 R1482T€70
Goodyearwrangler at adventure265/60 R18110T€175
Dunlopeconodrive225/55 R17109H€136
Pirelliwinter sottozero 3225/40 R1993H€180
Hankookw452215/65 R1698H€99
Kumhoecsta hs51195/45 R1680V€71
Uniroyalrainexpert 3185/70 R1386T€71
Nexennblue 4 season185/65 R1588T€55
Firestonewinterhawk 3 xl205/50 R1793V€117
Superiabluewin205/75 R16110R€56
Savaadapto hp185/65 R1588H€64
Maxxisue-168155/70 R12104N€66
Toyoproxes t1 sport suv xl295/40 R20110Y€173
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Opsterland).

Zoek direct jouw band

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar zo’n 40%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Vanaf het moment dat je de banden wilt verwisselen zijn er verschillende specificaties waar je over na moet denken. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat lees je af op de flank van de band. Deze combinatie van cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Koop je ook nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een voorbeeld van een bandenmaat is 235 / 75 R15 – 105H.

 • 235 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 75 geeft de hoogte van de band aan, als percentage van de breedte (hier dus 75%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 15 geeft een indicatie van de velgmaat (hierbij dus 15 inch).
 • 105 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 925 kilogram.
 • De afsluitende waarde (H) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). is een snelheidsindicator van maximaal 210 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga bij jezelf na of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een prima keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een geschikt type. Rij je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Een winterband rijden is dan in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Beetsterzwaag.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en regelmatig op wintersport gaat.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Tarieven
Autobanden verdelen we onder in diverse prijsgroepen: Voordelig, medium en topkwaliteit. Welk product jij moet kiezen heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Koop een A-merk als o.a. Michelin of Toyo als je veel op de weg zit, een dynamische rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Hyundai i10) en houd je er een rustige rijstijl op na? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Firemax & Torque.


Dagdeals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Kumho Tyres of Superia zijn in de basis best duur. Wie slim is bestelt scherpe aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Beetsterzwaag bestellen, en regel je snel 35% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Beetsterzwaag: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Het alternatief is gebruikte banden Beetsterzwaag: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Combideal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €145,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Onder normale omstandigheden hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tevens moet je erop letten dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Beetsterzwaag.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Beetsterzwaag?
Op korte termijn banden vervangen in Beetsterzwaag regel je al voor €55,00 per bandenset (indien je band en velg in 1x laat wisselen, bekend als wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €95,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €62,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door gebruik te maken van de versterkte zijkant kan je nog circa 80 kilometer afleggen wanneer jij een lekke band constateert. HIerdoor is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een garage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Je kunt rekenen op een optimaal draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vervorming. Aandachtspunt: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de bandenspanning en de profieldiepte. Vakgarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Beetsterzwaag.

Plaats een reactie