Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Heenvliet

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Heenvliet? Op deze pagina kan je aan de slag met populaire aanbieders van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale autogarages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Tevens vind je hier praktische info over uitlijnen, balanceren en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product past bij jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is belangrijk dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Heenvliet inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen laat je al doen vanaf €42,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor jouw eigen veiligheid is het aan te raden om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Degelijke banden van de betere merken als Continental bestel je al vanaf €335. B-merken als Fulda kosten ongeveer €205 voor een hele set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Heenvliet

Banden wisselen in Heenvliet

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Heenvliet is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste weggebruikers doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. In het najaar zetten we de winterband eronder en rond maart / april rijden we verder op de zomerband. Dit zelf verwisselen is best een complexe klus. Daarnaast vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Heenvliet scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Heenvliet.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autobedrijf controleert ook of het profiel nog volstaat. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook in het geval de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 50.000 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een onveilig gevoel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet erg licht. Ook leidt het tot een te hoog brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een scherp brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto is al uit te voeren vanaf €67,50.

Wanneer banden balanceren
Trillend stuur of dashboard? Het kan maar zo zijn dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijdt je een stuk rustiger, ben je milieuvriendelijk bezig en neemt het rijgenot flink toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Banden garages in Heenvliet

Vlug en voordelig banden vervangen in Heenvliet? In het overzicht hierna tref je garages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Zuid-Holland). Deze bandenspecialisten ondersteunen je bij wisselen, trimmen, sipen, uitlijnen, repareren, balanceren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl zoek je daarnaast ook montage-experts in Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Geervliet en Hekelingen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-heenvliet

Goedkope autobanden Heenvliet

Ben jij toe aan nieuwe banden voor jouw auto? Het is geen geheim dat het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dat wordt bepaald door rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal afgelegde kilometers, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht van de auto. Opmerking: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we terugbrengen naar 3 klassen:

SegmentType autoKM (jaarlijks)WegliggingTarief
1. PremiumSportautoVeel kilometersDruk191
2. GoedGemiddelde autoCirca 25.000Herkenbaar€108
3. EconomyLichte auto’sKleingebruikerKalm€70

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de onderstaande tabel vergelijk je eenvoudig de beste online garages die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Heenvliet hebben. Op Autobandenspot.nl check je ook aanvullende info over: Balanceren en uitlijnen van banden

Zomerbanden

De zomerband is geschikt bij temperaturen vanaf 7 graden. In de basis gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Heenvliet monteren zorgt voor meer grip, een kortere remweg, zorgt voor minder slijtage en een goede waterafvoer door de brede groeven en sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Winterbanden wisselen Heenvliet

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Deze hebben meer groeven en nokjes en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een korte remweg, meer controle over je auto en een optimale wegligging in het geval van natte en koude periodes. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Zweden, Zwitserland, Frankrijk, Luxemburg) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • De beste keuze bij nat en koud weer.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je maximaal 15.000 maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt het hele jaar voldoende grip. Waar je wel op moet letten is dat ze relatief snel slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een prima oplossing als je niet zoveel kilometer rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de kosten van nieuwe autobanden in Heenvliet kopen? In het onderstaande schema beiden wij de standaard tarieven van enkele populaire modellen en types. Dit is exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Via deze website tref je ook uitgebreide info over: Verzekering voor de auto.

MerkSerieAfmetingPrestatieTarief
Michelinx 400 inch145/80 R40079S€176
Continentalallseasoncontact215/50 R1795V€147
Vredesteinsportrac 5205/50 R1586V€131
Bridgestonebattle wing bw502 j150/70 R1769V€142
Goodyeareagle f1 asymmetric 3245/40 R1998Y€300
Dunlopsport maxx rt265/30 R2094Y€175
Pirellicarrier215/70 R15109S€104
Hankookrw06195/80 R14103Q€77
Kumhops71 xl255/30 R2092Y€124
Uniroyalallseasonmax225/70 R15112R€99
Nexenn fera su4 xl235/45 R1797W€68
Firestonevanhawk 2 winter185/75 R16104R€92
Superiaecoblue 4s205/60 R1696V€48
Savaeskimo s3+165/70 R1379T€52
Maxxisap2 all season175/60 R1479H€65
Toyoproxes sport xl235/50 R18101Y€108
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Nissewaard).

Autobanden zoeken en vinden

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar zo’n 40%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Zodra je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er belangrijke factoren die invloed hebben op de beste keuze. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor rijstijl je hebt en natuurlijk het budget.

Jouw bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de je band. Deze getallen en letters combinatie toont welke maat je moet kopen. Koop je ook nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 175 / 60 R14 – 83H.

 • 175 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 60 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit geval 60%.
 • De R staat voor Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 14 staat voor de velgmaat (hier dus 14 inch).
 • 83 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 487kg.
 • De afsluitende letter (H) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 210 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ben jij iemand die veel of weinig kilometers maakt? In ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een efficiënte manier van rijden. Als je weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is een een all-season band een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Dan is een extra winterband in het najaar en de winter het meest interessant. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Heenvliet.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je elke winter veel gaat rijden en bij vorst of ijzel.
 • De vier seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Wat mag het kosten?
Autobanden kunnen we onderverdelen in drie prijsklassen: Budget, gemiddeld en het topsegment. Welke groep je moet kiezen heeft te maken met het vermogen van de auto, rijstijl en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Schaf een A-merk aan zoals Kumho Tyres of Sava als je veel kilometers maakt, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Rij je weinig en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein autootje (bijv. een Smart Forfour) en doe je het rustig aan? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Blackstar of T-Tyre.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Michelin of Maxxis zijn best kostbaar. De slimme consument profiteert van acties en aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Zodoende kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Heenvliet bestellen, en profiteer je snel van 40% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Heenvliet: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Kies voor gebruikte banden Heenvliet: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met minimale slijtage.
 • Totaalpakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €130,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Achterhaal een paar keer per jaar hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door ze goed te balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tenslotte moet je erop letten dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Heenvliet.

Hoe duur is autobanden wisselen in Heenvliet?
Professioneel banden vervangen in Heenvliet regel je al voor €47,50 per set van 4 (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €94,95 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De kosten van bandenopslag zitten rond de €60,00 per 6 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Op basis van de stuggere wang van de runflats kan je nog 80 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. Zodoende vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een autogarage. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje kan je dus thuislaten.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De voordelen zijn het verbeterde draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning van de banden en de profieldiepte. Het advies is om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Heenvliet.

Plaats een reactie