Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Fijnaart

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Fijnaart? Op Autobandenspot.nl tref je de grote leveranciers van winter- zomer- en all season banden en lokale garages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Daarnaast lees je hier handige informatie over montage, uitlijnen en balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product rijmt met jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Het is belangrijk dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Fijnaart inclusief montage, balanceren en testen kan al worden uitgevoerd vanaf €44,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt het aanbevolen om je banden te vervangen bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Autobanden van de beste merken zoals Hankook bestel je al vanaf €300. B-merken als Gerutti kosten ongeveer €195 per set van 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Fijnaart

Banden wisselen in Fijnaart

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Fijnaart is belangrijk voor de optimale grip. De meeste automobilisten doen dit twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) laten we de winterband monteren en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaan we over op zomerbanden. Zelf banden verwisselen is een heel precies klusje. Daarnaast vraagt dit om ruimte die niet iedereen heeft en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Fijnaart ontneemt veel stress:

 • Je weet zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Jouw banden worden tevens gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Fijnaart.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een banden montagebedrijf bekijkt ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd of beschadigd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 40.000 kilometer. De slijtage van de banden wordt bepaald door rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt oncomfortabel, trekt scheef en stuurt minder gemakkelijk. Ook geeft het een verhoogd brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een lager brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen laat je al uitvoeren vanaf €67,50.

Waarom banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd moeten worden. Hierbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je milieuvriendelijk bezig en gaan de banden extra lang mee. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Overzicht met banden garages in Fijnaart

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Fijnaart? In het onderstaande schema bieden wij garages en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Noord-Brabant). Deze bandenservices ondersteunen je bij repareren, balanceren, uitlijnen, wisselen, sipen, (de)monteren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Middels onze vergelijker vergelijk je evenzeer montagebedrijven in Klundert, Langeweg, Zevenbergschen Hoek, Zevenbergen en Noordhoek.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-fijnaart

Goedkope autobanden Fijnaart

Zoek jij ook een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel merken dat er een ontzettend grote keuze is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dat wordt bepaald door rijstijl, het dagelijkse gebruik, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht van de auto. Let op: producten van EU-merken voldoen aan aan alle normen, zelfs de goedkoopste banden. De banden splitsen we uit in 3 categorieën:

CategorieSoort autoKm p/jaarWegliggingPrijs
1. Hoogste klasseSportautoMeer dan 45.000Dynamisch197
2. UitstekendGemiddelde autoCirca 25.000Normaal€112
3. BudgetStadsautootjeKleingebruikerLog€78

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het overzicht hieronder vergelijken wij goede webwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Fijnaart hebben. Op dit portaal tref je ook nuttige informatie over: Gehomologeerde banden

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband rijd je bij temperaturen vanaf 7 graden. Normaliter worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Fijnaart monteren geeft jou extra grip, verhoogt het rijcomfort, voorkomt onnodige slijtage en voert het water uitstekend af vanwege de brede groeven en sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Winterbanden wisselen Fijnaart

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit zorgt voor een kortere remweg, beter contact met het asfalt en een ideale rijervaring bij nat en koud weer. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk) zijn winterbanden verplicht.

 • In hun element bij vorst of sneeuwval.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Wat is het voordeel van 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door mee kunt rijden. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden worden steeds populairder: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Aandachtspunt is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Met name geschikt als je niet heel veel rijdt en niet in skigebieden komt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de kosten van nieuwe autobanden in Fijnaart kopen? In de onderstaande tabel vind je de huidige prijzen van verscheidene merken en soorten. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op dit portaal lees je ook uitgebreide info over: All season banden.

MerkSoortAfmetingenKenmerkPrijs
Michelinstarcross 5 medium100/90 R1957M€93
Continentalcrosscontact lx sport235/55 R19101V€124
Vredesteincomtrac 2 all season205/70 R15106R€113
Bridgestoneb250195/65 R1692V€175
Goodyearultragrip + suv255/60 R18112H€146
Dunlopsp sport maxx gt275/30 R2097Y€259
Pirelliangel scooter110/70 R1652P€65
Hankookwinter icept evo2 w320215/50 R1795V€96
Kumhoha31 xl225/60 R16102H€84
Uniroyalrain max 3225/65 R16112R€105
Nexenn blue hd plus195/65 R1489H€98
Firestoneroadhawk195/50 R1582V€67
Superiabluewin hp165/70 R1481T€36
Savaeskimo s3+ ms175/70 R1484T€60
Maxxisvictra sport 5 vs5 xl225/40 R1993Y€96
Toyoproxes sport suv xl235/60 R18107W€108
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Moerdijk).

Zoek direct jouw band

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar tot 35%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Vanaf het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er diverse aspecten die relevant zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor rijstijl je hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat is altijd terug te vinden op alle autobanden (aan de zijkant). De reeks aan cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je op een andere velg rijden? Let er dan op dat de maat dan verandert. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 195 / 65 R15 – 91H.

 • 195 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 65 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hierbij dus 65%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 15 beschrijft de velgmaat (in dit geval 15 inch).
 • 91 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 615kg.
 • De afsluitende letter (H) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. is een snelheidsindicator van maximaal 210 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Denk na over de vraag of je veel of juist weinig rijdt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar veruit de beste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een uitstekende keuze. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is het rijden op winterbanden in het najaar en de winter zeer aantrekkelijk. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Fijnaart.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je elke winter veel gaat rijden en bij vorst of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat mag het kosten?
Autobanden kun je onderbrengen in meerdere prijscategorieën: Goedkoopste, prijs-kwaliteit en de hoogste klasse. Welk model past bij jou hangt met name af van het aantal PK’s van de auto, rijgedrag en het aantal afgelegde kilometers. Schaf een A-merk aan zoals Vredestein of Sava op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Zit je niet al te veel in de auto en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Fiat 500) en doe je het rustig aan? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Interstate of Viking.


Uitverkoop en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Continental of Nexen zijn de duurste op de markt. Wie slim is doorzoekt de aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Fijnaart bestellen, en regel je snel 40% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Fijnaart: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Fijnaart: tweedehands die amper gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €150,00 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij normaal rijgedrag moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Achterhaal een paar keer per jaar of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door een goede band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Als laatste is het voor de levensduur essentieel dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Fijnaart.

Wat kost autobanden wisselen in Fijnaart?
Banden vervangen in Fijnaart regel je al voor €45,00 per set van 4 (mits de band al op de velg zit, dit heet een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €89,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €52,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat is het voordeel van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Middels de speciale constructie is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Zodoende rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een autogarage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelauto). Wat dit type onderscheidt is een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een potentieel hogere bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Controleer voor vakantie de spanning op de banden en de profieldikte. In de praktijk wordt geadviseerd om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Doe dit tijdens een wielenwissel in Fijnaart.

Plaats een reactie