Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Kiel-Windeweer

Nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Kiel-Windeweer? Op deze pagina ontdek je populaire webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en servicepunten voor een snelle bandenwissel. Ook tref je hier aanvullende informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is essentieel dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Kiel-Windeweer incl. balanceren en uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €45,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor jouw eigen veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Banden van A-merken als Firestone koop je al vanaf €305. Budgetmerken als Blacklion koop je al vanaf €205 voor een hele set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Kiel-Windeweer

Banden wisselen in Kiel-Windeweer

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Kiel-Windeweer is cruciaal. De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de winter nadert gaat de winterband erop en vanaf het voorjaar laten we de zomerband monteren. Zelf wisselen is niet eenvoudig. Daarnaast eist dit ruimte die niet iedereen heeft en materialen. Goedkoop banden wisselen in Kiel-Windeweer is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je geen tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • De autobanden worden ook gebalanceerd en nagekeken.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij sommige aanbieders is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Kiel-Windeweer.

Wanneer banden vervangen
Een banden montagebedrijf analyseert ook of het profiel op de autoband nog voldoet aan de richtlijnen. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook op het moment dat de band uitgedroogd of beschadigd is is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na circa 32.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt iets naar rechts of links en stuurt raar. Vaak heeft de auto dan ook onnodig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit verbetert de wegligging, een lager brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een wagen kost om en nabij de €82,50.

Informatie over autobanden balanceren
Trillen er delen in de auto? De oplossing is dan vaak dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceermachine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijdt je een stuk rustiger, het rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een bandenwissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Zoek banden garages in Kiel-Windeweer

Snel en goedkoop banden vervangen in Kiel-Windeweer? In de tabel hieronder vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de buurt (provincie Groningen). Deze montagebedrijven kunnen je helpen bij wisselen, (de)monteren, sipen, trimmen, repareren, uitlijnen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op deze website ontdek je evenzeer montage-specialisten in Hoogezand, Onstwedde, Vledderveen, Mussel en Musselkanaal.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-kiel-windeweer

Goedkope autobanden Kiel-Windeweer

Ben jij toe aan een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel merken dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elke merk heeft andere eigenschappen. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt vooral af van jouw rijgedrag, de jaarlijkse kilometrage, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Let op: producten van EU-merken voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De merken splitsen we uit in 3 classificaties:

SegmentSoort autoKm p/jaarRijgedragKostprijs
1. TopsegmentSportwagenVanaf 50.000Driftig181
2. MiddenklasseDoorsnee autoRond de 25.000Gewoon€106
3. BasisKleine autootjesKleingebruikerVoorspelbaar€73

Online banden webwinkels vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het schema hierna vergelijk je eenvoudig landelijke internetwinkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Kiel-Windeweer hebben. Op onze autobandenvergelijker vind je ook extra informatie over: Autobanden verwisselen

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Normaliter worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Kiel-Windeweer monteren zorgt voor meer grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, het maximaliseert de levensduur van de band en een effectieve waterafvoer met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Goedkoop winterbanden wisselen Kiel-Windeweer

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer vervangen in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit verbetert de remweg, beter contact met het asfalt en een optimale wegligging bij sneeuw of ijzel. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Italië, Zweden, Zwitserland, Oostenrijk) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Aanbevolen vanaf eind oktober tot begin april.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

All season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Perfect als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de prijzen van nieuwe autobanden in Kiel-Windeweer kopen? In de onderstaande tabel beiden wij de geschatte prijzen van verschillende soorten en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook nuttige informatie over: Best geteste autobanden.

MerkTypeAfmetingenPrestatieKosten
Michelinalpin 6215/65 R1698H€115
Continentalpremiumcontact 6215/65 R1799V€110
Vredesteinultrac vorti r305/25 R2097Y€228
Bridgestonepotenza205/50 R1789Y€121
Goodyearultragrip performance +205/50 R1793H€121
Dunlopsp245/45 R1896V€140
Pirellicarrier225/65 R16112R€154
Hankookwinter icept evo2 w320265/35 R2099W€219
Kumhoha31 xl235/55 R18104V€112
Uniroyalms-plus 77185/55 R1582T€69
Nexenn fera su4 xl215/45 R1791W€66
Firestoneroadhawk205/60 R1692V€81
Superiaecoblue 4s185/65 R1486H€52
Savatrenta 2215/75 R16113R€124
Maxxisma-sas235/50 R18101V€113
Toyoprx.t1 sport285/35 R1999Y€175
Opsomming met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Midden-Groningen).

Zoek jouw nieuwe band

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar wel 30%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Zodra je de banden wilt verwisselen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat je er totaal aan wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat staat weergegeven op de wang van de autoband. Deze getallen en letters combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Neem je nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 255 / 50 R17 – 107H.

 • 255 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 50 slaat op de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier is dat dus 50%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 17 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in ons voorbeeld 17 inch).
 • 107 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 975kg.
 • De afsluitende waarde (H) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 210 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga bij jezelf na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een prima keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een extra winterband tijdens de wintermaanden het meest interessant. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Kiel-Windeweer.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Wat mag het kosten?
Autobanden zijn er in velerlei prijssegmenten: Instap, uitstekend en de a-merken. Welke categorie jij moet kiezen heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, rijstijl en het aantal kilometers. Bestel een A-merk als bijv. Bridgestone of Firestone als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een licht autootje (bijv. een Kia Picanto) en houd je er een rustige rijstijl op na? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als King Star of Minerva Fs.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Goodyear of Maxxis zijn niet goedkoop. Wie wil besparen houdt acties en aanbiedingen in de gaten van bandenleveranciers (online en lokaal). Zodoende kan je heel goedkope autobanden in Kiel-Windeweer bestellen, en profiteer je snel van 35% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Kiel-Windeweer: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Kiel-Windeweer: tweedehands die amper gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • All-in deal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor slechts €150,00 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij gewoon rijgedrag zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Achterhaal een paar keer per jaar hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de banden te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ook is het cruciaal dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Kiel-Windeweer.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Kiel-Windeweer?
Bij een garage banden vervangen in Kiel-Windeweer is al mogelijk vanaf €50,00 voor een complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, oftewel een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €90 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De bandenopslag kost ongeveer €65,00 per seizoen.

Hoe werkt een runflat band?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door middel van de unieke samenstelling kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. HIerdoor kan jij dus nog naar huis rijden of naar een garage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelauto). Je kunt rekenen op de aantrekkelijk draagcapaciteit, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Goed om te weten: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Controleer voor vakantie of de spanning nog op orde is en en de diepte van het profiel. De garages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Kiel-Windeweer.

Plaats een reactie