Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Nieuw- en Sint Joosland

Nieuwe autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Nieuw- en Sint Joosland? Op Autobandenspot.nl vind je landelijke aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. Tevens verstrekken wij praktische informatie over bandenmaten en populaire merken en vertelt onze keuzehulp welk product matcht met jouw rijgedrag.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Het is belangrijk dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Nieuw- en Sint Joosland inclusief uitlijnen en balanceren laat je al doen vanaf €43,50.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Om ongelukken te voorkomen adviseren wij om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van de betere merken als Bridgestone bestel je al vanaf €325. Budgetmerken als Goodride koop je al vanaf €180 per 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Nieuw- en Sint Joosland

Banden wisselen in Nieuw- en Sint Joosland

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Nieuw- en Sint Joosland is essentieel. De meeste automobilisten laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar nemen we de winterband en ronde maand maart gaan we over op zomerbanden. De banden verwisselen is best een complexe klus. Ook vergt het de nodige ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Nieuw- en Sint Joosland is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je kunt er van uitgaan dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Jouw banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Steeds vaker heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Nieuw- en Sint Joosland.

Wanneer banden vervangen
Een autogarage kan je ook vertellen of de profieldiepte nog toereikend is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook als de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 45.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan wordt bepaald door het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt scheef en stuurt raar. Ook leidt het tot onnodig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit leidt tot een optimale wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €87,50.

Informatie over banden balanceren
Heb je last van een trillende auto? De oplossing is dan vaak dat je de banden moet laten balanceren. Hierbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijdt je een stuk rustiger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je banden gaan langer mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Banden garages in Nieuw- en Sint Joosland

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Nieuw- en Sint Joosland? In de volgende tabel bekijk je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Zeeland). Deze garages zijn opgeleid voor repareren, sipen, uitlijnen, trimmen, wisselen, (de)monteren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je nabijgelegen montagepunten in Burgh-Haamstede, Noordwelle, Renesse, Ellemeet en Scharendijke.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-nieuw--en-sint-joosland

Goedkope autobanden Nieuw- en Sint Joosland

Ben je aan het zoeken naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is geen geheim dat het aanbod meer dan divers is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de rijstijlen, het aantal afgelegde kilometers, of er met name snelweg kilometers worden gereden en of je een zware of lichte auto hebt. Opmerking: producten van EU-merken voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we uiteenzetten in 3 categorieën:

CategorieAutoKilometersRijstijlKostprijs
1. A-merkVeel trekkrachtVanaf 40.000Pittig191
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoRond de 25.000Doorsnee€119
3. InstapLichte auto’sMinder dan 15.000Rustig€60

Bandenshops vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de tabel hieronder vergelijken wij betrouwbare online winkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Nieuw- en Sint Joosland hebben. Middels onze vergelijker tref je ook uitgebreide info over: Veilig autorijden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Gewoonlijk worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Nieuw- en Sint Joosland monteren geeft meer grip op het wegdek, geeft een betere wegligging, zorgt voor minder slijtage en een goede waterafvoer vanwege de diepe sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
 • Minder slijtage aan de banden (in de zomer).

Voordelig winterbanden wisselen Nieuw- en Sint Joosland

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en inkepingen en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit verbetert de remweg, verhoogt het gripniveau en een stabiele wegligging in het geval van natte en koude periodes. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Luxemburg, Noorwegen, Zwitserland, Italië, Frankrijk) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Wanneer 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door plezier van hebt. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • De beste keuze als je niet zoveel kilometer rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Nieuw- en Sint Joosland kopen? In de tabel hieronder beiden wij de prijsindicaties van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt ontdek je ook aanvullende info over: Banden kiezen.

MerkSerieAfmetingenPrestatieKosten
Michelinpilot sport225/50 R1692Y€288
Continentalpremiumcontact 5215/55 R1794V€126
Vredesteincomtrac 2195/75 R16110R€96
Bridgestoneturanza225/50 R1895W€167
Goodyearultragrip suv255/55 R18109H€157
Dunlopsp winter sport 4d225/55 R17101H€125
Pirellipzero245/40 R2099Y€226
Hankookw616 xl185/60 R1588T€70
Kumhohs51195/55 R1585V€59
Uniroyalms-plus 77185/60 R1584T€57
Nexenwing.snow g wh2145/70 R1371T€44
Firestonefirehawk205/50 R1789V€83
Superiaecoblue va205/70 R15106R€57
Savaeskimo hp 2 xl205/50 R1793V€97
Maxxisc8001195/50 R1098N€64
Toyoh08195/65 R16104R€88
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Middelburg).

Zoek direct jouw band

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar 25%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Als je nieuwe banden wilt bestellen zijn er een aantal zaken waar je over na moet denken. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is altijd terug te vinden op het rubber van de band. Deze cijfer-letter combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? Dan verandert de maat vaak. Een voorbeeld van een bandenmaat is 185 / 65 R15 – 88H.

 • 185 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 65 is de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 65%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 15 geeft een indicatie van de velgmaat (hier dus 15 inch).
 • 88 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 560 kilogram.
 • De afsluitende waarde (H) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 210 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bekijk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? In ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een effectieve optie. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot circa 15.000 km) dan is een een all-season band een uitstekende keuze. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? Dan is het rijden op winterbanden van november tot april uitermate geschikt. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Nieuw- en Sint Joosland.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook in de winter veel op de weg zit en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Dure of goedkope banden?
Autobanden zijn beschikbaar in allerlei prijsklassen: Budget, prijs-kwaliteit en topklasse. Welke soort past bij jou hangt met name af van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de gebruiksintensiteit. Kies voor een A-merk als Kumho Tyres of Toyo op het moment dat je veel rijdt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein autootje (denk aan een Nissan Pixo) en rijd je niet al te hard? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Austone of Triangle.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Bridgestone of Toyo zijn best kostbaar. De slimme consument koopt uitsluitend aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zo kan je extra goedkope autobanden in Nieuw- en Sint Joosland bestellen, en krijg je wel 20% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Nieuw- en Sint Joosland: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Kies voor gebruikte banden Nieuw- en Sint Joosland: tweedehands producten van goede kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Totaalpakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €147,50 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij normaal rijgedrag moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door een balanceer afspraak te maken en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tevens moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Nieuw- en Sint Joosland.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Nieuw- en Sint Joosland?
Professioneel banden vervangen in Nieuw- en Sint Joosland kan al vanaf €52,50 per bandenset (voor een combinatie van velg + band, dit is een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €95,99. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €57,50 per 12 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door gebruik te maken van de Runflat eigenschap kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zo kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Ze onderscheiden zich door het verbeterde draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en zijn een stuk sterker. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning op de banden en de profieldiepte. Autogarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Nieuw- en Sint Joosland.

Plaats een reactie