Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice s-Gravendeel

Online autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in s-Gravendeel? Op deze pagina tref je toonaangevende leveranciers van nieuwe en goedkope autobanden en adresgegevens waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Tevens vind je hier belangrijke info over bandenmaten en populaire merken en leert onze keuzehulp welk product matcht met jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Zorg ervoor dat je altijd en overal met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in s-Gravendeel inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €43,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor de beste veiligheid adviseren wij om je banden te vervangen bij 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van toonaangevende merken als Hankook kosten ongeveer €320. Budgetmerken als Eptyres bestel je al vanaf €195 per vier.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in s-Gravendeel

Banden wisselen in s-Gravendeel

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in s-Gravendeel is erg belangrijk. De meeste consumenten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) gaat de winterband erop en als de zomer nadert nemen we weer de zomerband. Dit zelf verwisselen is niet eenvoudig. Tevens eist dit ruimte die niet iedereen heeft en materialen. Goedkoop banden wisselen in s-Gravendeel heeft verschillende voordelen:

 • Je weet 100% zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Jouw banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Soms bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in s-Gravendeel.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autogarage checkt ook of het profiel nog in orde is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn moeten er nieuwe banden op. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 30.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt met name af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een langere levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt onveilig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt te zwaar of juist te licht. Ook leidt het tot een onzuinig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit bevordert de wegligging, een laag brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Uitlijnen van een personenauto kan al vanaf €89,99.

Autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Grote kans dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je rijdt zuiniger en gaan de banden extra lang mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit standaard uitgevoerd.

Banden garages in s-Gravendeel

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in s-Gravendeel? In de tabel in het volgende blok bekijk je garages en bandenwinkels uit de buurt (provincie Zuid-Holland). Deze bandenservices kunnen je helpen bij (de)monteren, repareren, trimmen, wisselen, balanceren, uitlijnen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl zoek je ook montage-garages in Mookhoek, Strijensas, Strijen, Klaaswaal en Zuid-Beijerland.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-s-gravendeel

Goedkope autobanden s-Gravendeel

Zoek jij ook extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel zien dat er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt vooral af van rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het gewicht van de auto. Hoe dan ook: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, zelfs de goedkoopste banden. De autobanden verdelen we onder in 3 klassen:

CategorieAutoKM (op jaarbasis)RijstijlPrijs
1. TopklasseZware auto’sVanaf 50.000Driftig186
2. UitstekendGemiddelde autoRond 30.000Doorsnee€108
3. EconomyLichte auto’sMinder dan 15.000Eenvoudig€66

Vergelijk banden webshops
Direct online je bestelling plaatsen? In het overzicht hieronder doorzoek je goede internetwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in s-Gravendeel hebben. Op deze website ontdek je ook aanvullende info over: Verzekering voor de auto

Informatie over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij temperaturen vanaf 7 graden. Standaard gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in s-Gravendeel monteren geeft jou extra grip, betere acceleratie, zorgt voor een langere levensduur van de band en voert het water uitstekend af dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
 • Minder slijtage aan de banden (in de zomer).

Winterbanden wisselen s-Gravendeel

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben een dieper profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dat resulteert in een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en biedt veiligheid en stabiliteit bij vorst of ijzel. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden) zijn winterbanden verplicht.

 • Presteren het best van oktober tot en met maart.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Minpunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Ideaal als je circa 10.000 km/jaar rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de investering in nieuwe autobanden in s-Gravendeel kopen? In de tabel in het volgende blok vergelijk je de verwachte tarieven van diverse types en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op dit portaal zoek je ook meer informatie over: Autobanden inruilen.

MerkTypeFormaatPrestatieTarief
Michelinprimacy 3255/45 R1899V€224
Continentalcontisportcontact 3285/35 R20104Y€288
Vredesteinsportrac 5185/55 R1480H€127
Bridgestoneecopia175/55 R2089Q€170
Goodyeareagle f1 asymmetric 3245/40 R2095Y€259
Dunlopsp sport maxx265/35 R22102Y€212
Pirelliscorpion verde all season215/60 R1796V€104
Hankookwinter icept rs2 w452185/65 R1486T€58
Kumhohs51195/55 R1585V€111
Uniroyalall season expert 2 fr xl215/45 R1690V€108
Nexenn blue hd plus175/65 R1584H€55
Firestoneroadhawk215/40 R1787Y€98
Superiabluewin hp185/65 R1592T€41
Savaeskimo suv 2225/65 R17106H€117
Maxxiswp-05 arctictrekke205/65 R1599H€67
Toyos954 xl235/45 R1898V€119
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Hoeksche Waard).

Zoek jouw geschikte autoband

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar 40%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er verschillende dingen die van belang zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en natuurlijk het budget.

Jouw bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de autoband. Deze getallen en letters combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een bandenmaat kan zijn 195 / 45 R16 – 84 H.

 • 195 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 45 staat voor de hoogte van de zijwand, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hierbij dus 45%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 staat voor de velgmaat (in dit geval 16 inch).
 • 84 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 500 kilogram.
 • De laatste letter (H) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 210 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bekijk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons milde klimaat is de zomerband de meeste maanden de beste optie. Als je weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is wellicht de all-season band een betere mogelijkheid. Maak je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Een winterband rijden is dan tijdens de koude maanden echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden s-Gravendeel.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en regelmatig op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Wat kost het?
Autobanden verdelen we onder in meerdere prijsgroepen: Prima, gemiddeld en A-segment. Welke klasse jij moet kiezen heeft te maken met hoeveel power je auto heeft, rijstijl en de jaarlijkse kilometrage. Schaf een A-merk aan zoals Dunlop of Sava in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijder bent en een auto met een groot vermogen hebt. Rij je weinig en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een licht autootje (bijv. een Citroën C1) en heb je een rustig rijgedrag? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Infinity of Minerva.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Dunlop of Pirelli hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wat verder kijkt zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je dikwijls goedkope autobanden in s-Gravendeel bestellen, en krijg je zomaar 20% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in s-Gravendeel: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden s-Gravendeel: tweedehands die amper gebruikt zijn met minimale slijtage.
 • All-in deal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €132,50 op jaarbasis.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Bij gewoon rijgedrag zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom vreemde slijtage door de banden te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tenslotte moet je erop letten dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag s-Gravendeel.

Hoeveel kost autobanden wisselen in s-Gravendeel?
Op korte termijn banden vervangen in s-Gravendeel laat je al uitvoeren voor €35,00 bij 4 banden (de band inclusief velg wordt gewisseld, oftewel een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt moet jij uitgaan van +/- €97,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €52,50 per half jaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Met gebruikmaking van de Runflat eigenschap kan je nog een stuk blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Zodoende vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor bestelbussen). De positieve eigenschappen zijn een optimaal draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en de profielkwaliteit. Garagehouders adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in s-Gravendeel.

Plaats een reactie