Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Radewijk

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Radewijk? Op www.autobandenspot.nl vind je onder andere gerenommeerde webshops in winter- zomer- en all season banden en lokale servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Als laatste verstrekken wij uitgebreide informatie over uitlijnen, balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product aansluit bij jouw budget.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Let er op dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Radewijk inclusief montage, balanceren en ventiel is al mogelijk vanaf €35,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor de beste veiligheid wordt het aanbevolen om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van de betere merken als Hankook bestel je al vanaf €305. Budgetmerken als Fullrun zijn er al vanaf €220 voor een complete set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Radewijk

Banden wisselen in Radewijk

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Radewijk is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste consumenten wisselen twee keer per jaar. Als de winter nadert zetten we de winterband eronder en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) rijden we verder op de zomerband. Dit zelf verwisselen is een heel precies klusje. Bovendien vraagt dit om ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Radewijk maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt erop vertrouwen dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en het scheelt veel stress.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Optioneel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Radewijk.

Wanneer banden vervangen
Een autobedrijf controleert ook of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook in het geval de band beschadigd of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit na circa 32.500 kilometer. De levensduur van de banden wordt bepaald door het type auto en jouw rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt oncomfortabel, trekt naar één kant en stuurt zwaar. Je krijgt ook te maken met een onzuinig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit verbetert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een auto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €82,50.

Informatie over autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Wellicht is het dan zo dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceermachine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, verbruik je minder benzine en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Vind lokale banden garages in Radewijk

Snel en voordelig banden vervangen in Radewijk? In de onderstaande tabel bieden wij adressen van bandenwinkels en servicepunten uit jouw regio (provincie Overijssel). Deze montagebedrijven verlenen diensten zoals wisselen, trimmen, sipen, uitlijnen, repareren, (de)monteren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op deze website check je nabijgelegen montage-garages in Anerveen, Holtheme, Den Velde, Anevelde en Ane.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-radewijk

Goedkope autobanden Radewijk

Ben jij toe aan extra banden voor de winter/zomer? Je ontdekt al snel dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elke merk heeft andere eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit is met name afhankelijk van de rijstijlen, het dagelijkse gebruik, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht van de auto. Belangrijk: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we terugbrengen naar 3 categorieën:

ClassificatieSoort autoKilometrageRijgedragTarief
1. TopklasseKrachtige autoVanaf 40.000Energiek193
2. GoedDoorsnee autoGemiddeldHerkenbaar€101
3. VoordeelKleine auto’sBeperkt gebruikLog€62

De beste aanbieders vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het overzicht hieronder bekijk en vergelijk je professionele internetwinkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Radewijk hebben. Op dit portaal vind je ook nuttige informatie over: Banden kiezen

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Normaal gesproken gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Radewijk monteren geeft optimale grip, betere acceleratie, zorgt voor minder slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de doorlopende sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Winterbanden wisselen Radewijk

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en een optimale wegligging bij vorst of sneeuw. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Zweden, Italië, Zwitserland, Frankrijk, Luxemburg) zijn winterbanden verplicht.

 • Aanbevolen tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de prijzen van nieuwe autobanden in Radewijk kopen? In de tabel in het volgende blok tref je de huidige prijzen van de meest verkochte merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt tref je ook uitgebreide info over: Doorrijden met een lekke band.

MerkTypeAfmetingenKenmerkPrijs
Michelinlatitude cross185/65 R1592T€104
Continentalcontipremiumcontact 5215/55 R1693V€128
Vredesteinquatrac 5195/65 R1591V€80
Bridgestoneturanza225/50 R1798Y€123
Goodyearultragrip performance gen-1215/55 R1697H€154
Dunloptrailmax130/90 R1061J€76
Pirelliw210 snowcontrol 3195/70 R1694H€140
Hankookk 435195/65 R1591T€52
Kumhokh27225/70 R16103H€82
Uniroyalrainsport 3 xl215/45 R1690V€89
Nexenwt1175/75 R16101R€78
Firestoneroadhawk185/60 R1584H€72
Superiaecoblue hp165/60 R1581T€38
Savatrenta m+s205/65 R16107T€106
Maxxisvettura215/60 R1695H€80
Toyoproxes cf2 xl215/60 R1699V€88
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Hardenberg).

Zoek jouw geschikte autoband

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar tot wel 40%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Op het moment dat je de banden wilt verwisselen zijn er verschillende onderwerpen die belangrijk zijn. Denk aan de bandenmaat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je maximaal wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat staat weergegeven op de flank van de band. Deze getallen en letters combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Ga je op een andere velg rijden? Dan verandert de maat vaak. Een voorbeeld van een bandenmaat is 215 / 65 R17 – 99S.

 • 215 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 65 geeft de hoogte van de band aan, berekend als percentage van bandbreedte (hierbij dus 65%.
 • De R houdt in: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 17 beschrijft de velgmaat (in ons voorbeeld 17 inch).
 • 99 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 775kg.
 • De afsluitende letter (S) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 180 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga bij jezelf na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een prima keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een geschikt type. Maak je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Dan is het rijden op winterbanden van november tot april een onmisbare keuze. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Radewijk.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers in de winter maakt en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en is prima te rijden in zomer en winter.

Prijs
Autobanden kan je vinden in diverse prijsgroepen: Prima, medium en topkwaliteit. Welke categorie jij moet kiezen hangt af van het vermogen van de auto, rijgedrag en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Koop een A-merk als o.a. Goodyear of Firestone in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (denk aan een Toyota iQ) en doe je het rustig aan in het verkeer? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Briway & Sonar.


Uitverkoop en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Dunlop of Sava zijn niet perse heel goedkoop. De slimme consument koopt uitsluitend aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op die manier kan je heel goedkope autobanden in Radewijk bestellen, en profiteer je snel van 20% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Radewijk: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Kies voor gebruikte banden Radewijk: tweedehands onderdelen met garantie en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1-pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €137,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Bij gewoon rijgedrag gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Zoek maandelijks uit of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een goede band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Ook is het enorm aan te raden dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Radewijk.

Hoe duur is autobanden wisselen in Radewijk?
Vakkundig banden vervangen in Radewijk kost je zo’n €45,00 bij 4 banden (de band inclusief velg wordt gewisseld, oftewel een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt moet je rekenen op zo’n €95,99 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €54,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werken runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. D.m.v. de versterkte zijkant kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar de dealer. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een (mogelijk) hoger bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Opgelet: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning en en de diepte van het profiel. De garages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Radewijk.

Plaats een reactie