Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Ane

Online autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Ane? Op www.autobandenspot.nl tref je betrouwbare webshops in voordelige autobanden van alle merken en lokale servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Daarnaast bieden wij praktische informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw rijstijl.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Let er op dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Ane inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €44,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid adviseert de ANWB om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Nieuwe banden van bekende merken als Goodyear kosten ongeveer €350. B-merken als Lanvigator kosten ongeveer €210 voor een hele set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Ane

Banden wisselen in Ane

De bandenwissel bij een autobedrijf in Ane is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) rijden we op de winterband en omstreeks maart of april gaan we over op zomerbanden. Zelf wisselen is een heel precies klusje. Ook vraagt dit om behoorlijk wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Ane scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt erop vertrouwen dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij steeds meer services kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Ane.

Wanneer banden vervangen
Een autobedrijf controleert ook of de profieldiepte nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook wanneer het rubber versleten of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 37.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt met name af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Tevens zie je daarbij een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen betekent dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto kan al vanaf €69,99.

Wat is autobanden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. D.m.v. een speciale machine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, het rijdt zuiniger en gaan de banden extra lang mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zullen zit dit standaard doen.

Overzicht met banden garages in Ane

Rap en voordelig banden vervangen in Ane? In het overzicht hierna vind je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages die actief zijn in de regio (provincie Overijssel). Deze bedrijven kunnen je helpen bij repareren, balanceren, sipen, trimmen, uitlijnen, wisselen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vergelijk je plaatselijke montage-experts in Gramsbergen, De Krim, Holthone, Loozen en Schuinesloot.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-ane

Goedkope autobanden Ane

Je bent op zoek naar een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel zien dat het aanbod meer dan divers is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt vooral af van de rijstijlen, het dagelijkse gebruik, of er met name snelweg kilometers worden gereden en wat voor type auto je rijdt. Let op: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we grofweg indelen in 3 classificaties:

ClassificatieSoort autoKm p/jaarRijstijlKostprijs
1. TopklasseVeel vermogenVanaf 50.000Dynamisch189
2. MiddenklasseGemiddelde autoRond de 25.000Herkenbaar€112
3. EconomyKleine autootjesWeinig gebruikRustig€65

De beste aanbieders vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de tabel hierna doorzoek je populaire online garages die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Ane hebben. Op dit portaal lees je ook handige informatie over: Banden in de zomer

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen vanaf 7 graden. Gewoonlijk rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Ane monteren zorgt voor meer grip, betere acceleratie, zorgt voor minder slijtage en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek met behulp van de brede groeven en sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Ane

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit bevordert de remweg, bevordert de grip en een ideale rijervaring in het geval van natte en koude periodes. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Zweden, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij natte en winterse omstandigheden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door kunt gebruiken. De beste keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: banden wisselen is niet nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Een belangrijk nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • De beste keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Interesse in de kosten van nieuwe autobanden in Ane kopen? In de tabel hieronder beiden wij de geschatte prijzen van verschillende soorten en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op Autobandenspot.nl lees je ook nuttige informatie over: Homologatie.

MerkSoortGrootteVermogenPrijs
Michelinenergy saver205/55 R1691H€99
Continentalcontipremiumcontact 2225/55 R1695V€126
Vredesteint-trac 2175/65 R1380T€101
Bridgestoneturanza205/55 R1795W€115
Goodyearvector 4seasons gen-2205/50 R1793W€120
Dunlopscootsmart140/70 R1265P€63
Pirellinight dragon f120/70 R1960W€171
Hankookventus s1 evo2 k117205/55 R1795W€98
Kumhokh27175/65 R1482H€77
Uniroyalms-plus 77165/70 R1379T€50
Nexenwinguard snow g wh2175/65 R1482T€45
Firestonevanhawk 2 winter175/65 R1490T€74
Superiabluewin245/70 R16111T€60
Savaeskimo hp 2 xl225/45 R1794V€96
Maxxisvictra sport 5 vs5 xl225/45 R1794Y€76
Toyoh08175/75 R16101/99S€148
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Hardenberg).

Zoek jouw geschikte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar zo’n 25%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Op het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er verschillende details waar je rekening mee moet houden. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je budget is.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de je band. Deze combinatie van cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een van de bandenmaat codes is: 225 / 55 R16 – 99Y.

 • 225 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 55 staat voor de hoogte van de zijwand, als percentage van de breedte (hier is dat dus 55%.
 • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 16 staat voor de velgmaat (hier dus 16 inch).
 • 99 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 775kg.
 • De afsluitende letter (Y) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 300 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ben jij iemand die weinig of juist veel kilometers maakt? In ons milde klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de juiste keuze. Als je weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een uitstekende keuze. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is het rijden op winterbanden in het najaar en de winter uitermate geschikt. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Ane.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je elke winter veel gaat rijden en bij gladheid of sneeuw.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Onkosten
Autobanden kunnen we onderverdelen in drie prijsgroepen: Goedkoopste, medium en de a-merken. Welk type jij moet kiezen wordt bepaald door de inhoud van de motor, jouw rijgedrag en hoeveel je rijdt. Ga voor A-merken als Goodyear of Superia als je veel op de weg zit, een dynamische rijder bent en een high-performance auto rijdt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Suzuki Celerio) en een rustige rijstijl? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Dayton of Viking.


Dagdeals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Michelin of Maxxis zijn niet perse heel goedkoop. De slimme automobilist doorzoekt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je verrassend goedkope autobanden in Ane bestellen, en regel je snel 50% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Ane: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Ane: tweedehands onderdelen met garantie met minimale slijtage.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €142,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Wanneer je normaal rijdt hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tevens moet je erop letten dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Ane.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Ane?
Professioneel banden vervangen in Ane wordt al gedaan voor €50,00 voor een complete set (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit heet een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost dit ongeveer €87,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €54,00 per 6 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Geholpen door de verstevigde wanden kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de luchtdruk van de band wegvalt. Zodoende vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een vakgarage. Een reservewiel of thuiskomertje kan je dus thuislaten.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De voordelen zijn een hoger draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en in de basis sterker uitgevoerd. Goed om te weten: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning nog op orde is en de status van het profiel. De ANWB adviseert om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Ane.

Plaats een reactie