Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Sint Annen

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je banden laten wisselen in Sint Annen? Op onze autobandenvergelijker vind je onder andere de grote online verkooppunten van nieuwe en goedkope autobanden en adresgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. Verder vind je hier meer informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product matcht met jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Het is essentieel dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Sint Annen inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen laat je al doen vanaf €39,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt door de ANWB geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Autobanden van A-merken als Pirelli kosten gemiddeld zo’n €320. budgetmerken als Falken kan je al krijgen vanaf €195 per set van 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Sint Annen

Banden wisselen in Sint Annen

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Sint Annen is cruciaal. De meeste mensen laten het twee keer per jaar vervangen. Als de winter nadert gaat de winterband erop en rond maart / april rijden we verder op de zomerband. Dit zelf doen is niet eenvoudig. Ook eist dit de nodige ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Sint Annen is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet 100% zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij steeds meer services kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Sint Annen.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een banden montagebedrijf controleert ook of het profiel op de autoband nog voldoende is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt dien je nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 45.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt met name af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt licht of juist zwaar. Je krijgt ook te maken met een ongunstig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen houdt in dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit geeft een veilige wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen is al uit te voeren vanaf €84,99.

Wanneer banden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? De oplossing is dan vaak dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo rijd je een stuk veiliger, je rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Zoek banden garages in Sint Annen

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Sint Annen? In de tabel hieronder vind je specialisten en bandenwinkels uit de regio (provincie Groningen). Deze autogarages kunnen je helpen bij repareren, sipen, wisselen, (de)monteren, balanceren, uitlijnen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op dit portaal tref je regionale montagepartners in Woltersum, Lellens, Winneweer, Ten Post en Ten Boer.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-sint-annen

Goedkope autobanden Sint Annen

Op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel zien dat het aanbod meer dan divers is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Hieraan ten grondslag liggen rijstijl (rustig of dynamisch), de gebruiksintensiteit, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het vermogen van de auto. Tip: producten van EU-merken voldoen aan strenge regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we terugbrengen naar 3 klassen:

ClassificatieType autoKM (jaarlijks)RijstijlTarief
1. TopsegmentVeel trekkrachtVanaf 50.000Agressief182
2. MiddenklasseDoorsnee autoRond de 25.000Gewoon€106
3. VoordeelLichte auto’sWeinig gebruikKalm€63

Vergelijk online bandenshops
Snel op internet de producten bestellen? In de onderstaande tabel bieden we je professionele online winkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Sint Annen hebben. Op deze website lees je ook aanvullende info over: Motorbanden

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband rijd je wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Normaal gesproken worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Sint Annen monteren geeft optimale grip, een kortere remweg, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden door de brede sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Sint Annen

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit verbetert de remweg, bevordert de grip en dus minder kans ongelukken in het geval van natte en koude periodes. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Noorwegen, Zwitserland, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • De beste prestatie tijdens de wintermaanden.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Ideaal als je maximaal 15.000 maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Aandachtspunt is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Ideaal als je circa 10.000 km/jaar rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Sint Annen kopen? In de volgende tabel tref je de actuele prijzen van verschillende merken en modellen. Let op: dit zijn kosten exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl lees je ook meer informatie over: Bandenlabel.

MerkSoortAfmetingKenmerkPrijs
Michelinx-ice xi3245/40 R1998H€209
Continentalwintercontact ts 860165/70 R1379T€72
Vredesteinultrac satin245/40 R1897Y€118
Bridgestoneduravis205/65 R15102T€128
Goodyearvector 4seasons cargo215/75 R16116R€138
Dunlopsport maxx rt 2 suv275/45 R21110Y€211
Pirelliwszer3 * rft xl225/50 R1798H€142
Hankookw616 xl215/55 R1798T€121
Kumhohs51 xl215/40 R1686W€78
Uniroyalallsea.expert 2165/65 R1581T€60
Nexennblue 4 season155/65 R1475T€44
Firestonevanhawk215/60 R16103T€109
Superiaecoblue 4s225/40 R1892W€53
Savaeskimo s3+175/65 R1482T€57
Maxxispremitra hp5215/55 R1899V€94
Toyos943195/65 R1591H€178
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Groningen).

Zoek jouw nieuwe band

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar zo’n 25%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Op het moment dat je nieuwe banden nodig hebt zijn er veel dingen die belangrijk zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je maximaal wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat lees je af op alle autobanden (aan de zijkant). Deze cijfer-letter combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 235 / 75 R16 – 108H.

 • 235 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 75 staat voor de hoogte van de zijwand, berekend als percentage van bandbreedte (hier dus 75%.
 • De betekenis van R = Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 16 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 16 inch).
 • 108 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 1000 kilogram.
 • De laatste letter (H) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. correspondeert met een max. snelheid van 210 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ben jij iemand die veel rijdt of juist weinig? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een efficiënte manier van rijden. Als jij een beperkte gebruiker bent (+/- 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een uitstekende keuze. Rij je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? In dat geval is de winterband tijdens de koude maanden uitermate geschikt. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Sint Annen.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij winterse omstandigheden.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Wat kost het?
Autobanden kan je vinden in drie prijsgroepen: Voordeel, middenklassen en de hoogste klasse. Welk artikel jij moet kiezen hangt af van het vermogen van de auto, rijgedrag en het aantal afgelegde kilometers. Ga voor A-merken als Michelin of Nexen als je elk jaar grote afstanden aflegt, een pittige rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Rij je weinig en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijv. een Lancia Ypsilon) en houd je er een rustige rijstijl op na? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Cst & Viking.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Dunlop of Firestone zijn vrij duur. De slimme automobilist koopt uitsluitend aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je dikwijls goedkope autobanden in Sint Annen bestellen, en regel je snel 25% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Sint Annen: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Gebruikte banden Sint Annen: tweedehands die goed zijn nagekeken die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1-pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €147,50 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Controleer regelmatig of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ook moet je ervoor zorgen dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Sint Annen.

Hoe duur is autobanden wisselen in Sint Annen?
Vakkundig banden vervangen in Sint Annen regel je al voor €52,50 voor een totale set (voor een combinatie van velg + band, dit noemen we een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €85 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €60,00 per seizoen (zomer of winter).

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Op basis van de extra sterke stukken in de wang kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Zo kan je veilig naar huis of naar een specialist. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor bestelbussen). De voordelen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, een potentieel hogere bandenspanning en minder vervorming. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Controleer voor vakantie of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldiepte. Garagehouders adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Sint Annen.

Plaats een reactie