Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Schoonebeek

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Schoonebeek? Op www.autobandenspot.nl kan je aan de slag met betrouwbare online verkooppunten van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en servicepunten waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Tenslotte verstrekken wij praktische informatie over de verschillende soorten autobanden en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product strookt met jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Het is belangrijk dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Schoonebeek incl. balanceren en uitlijnen is al mogelijk vanaf €35,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor de beste veiligheid wordt vaak aangeraden om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van populaire merken zoals Kumho Tyres zijn er al vanaf €305. B-merken als Irc kosten gemiddeld zo’n €195 per set.

Voordelig banden wisselen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Schoonebeek

Banden wisselen in Schoonebeek

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Schoonebeek is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste auto-eigenaren wisselen twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) gaat de winterband erop en ronde maand maart gaan we over op zomerbanden. Dit zelf doen is best een complexe klus. Verder vergt het ruimte die niet iedereen heeft en materialen. Goedkoop banden wisselen in Schoonebeek maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet 100% zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je geen tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • De autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en nagekeken.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij sommige aanbieders kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Schoonebeek.

Wanneer banden vervangen
Een bandenservice checkt ook of de profieldiepte nog toereikend is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook in het geval de band uitgedroogd of beschadigd is moeten er nieuwe banden op. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 50.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan is met name afhankelijk van het type auto en jouw rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een langere levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt onveilig, trekt scheef en stuurt zwaar. Je krijgt ook te maken met een ongunstig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. De definitie van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Het gevolg is een goede wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van de auto is al uit te voeren vanaf €77,50.

Wanneer banden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? De oplossing is dan vaak dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Daarbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo rijdt je een stuk rustiger, verbruik je minder benzine en je banden gaan langer mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Zoek banden garages in Schoonebeek

Vlug en goedkoop banden vervangen in Schoonebeek? In het onderstaande schema vind je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages die actief zijn in de regio (provincie Drenthe). Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in (de)monteren, uitlijnen, balanceren, repareren, trimmen, wisselen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je plaatselijke montageservices in Stieltjeskanaal, Dalerveen, Wachtum, Dalerpeel en Dalen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-schoonebeek

Goedkope autobanden Schoonebeek

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je merkt al snel het aanbod meer dan divers is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit heeft te maken met rijstijl (rustig of dynamisch), de afstanden die je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Let op: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De autobanden verdelen we onder in 3 klassen:

ClassificatieType autoKm p/jaarWegliggingKosten
1. A-segmentGroot vermogenVanaf 40.000Druk188
2. StandaardNormale autoRond de 25.000Modaal€108
3. BasisKleine autootjesKleingebruikerRustig€78

Vergelijk banden webshops
Snel op internet de producten bestellen? In het volgende overzicht bieden we je goede webshops die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Schoonebeek hebben. Op Autobandenspot.nl check je ook nuttige informatie over: Draagvermogen en Snelheidsindex

Zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Normaliter is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Schoonebeek monteren geeft jou extra grip, verhoogt het rijcomfort, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden door de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Minder geluidsproductie.

Voordelig winterbanden wisselen Schoonebeek

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben diepe gleuven en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, meer controle over je auto en een optimale wegligging bij vorst of sneeuw. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Frankrijk, Zweden, Oostenrijk, Noorwegen) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Aanbevolen bij sneeuw of ijzel.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Wanneer rijden op all season banden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Met name geschikt als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Waar je wel op moet letten is dat ze relatief snel slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Perfect als je circa 10.000 km/jaar rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Schoonebeek kopen? In de tabel in het volgende blok verstrekken wij de verwachte tarieven van enkele populaire modellen en types. Prijzen zijn exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website ontdek je ook aanvullende info over: Winterbanden.

MerkTypeAfmetingenVermogenPrijs
Michelinpilot alpin pa4235/45 R1999V€192
Continentalcontisportcontact 5255/40 R1895Y€194
Vredesteinultrac satin215/50 R1894W€118
Bridgestoneturanza235/55 R19105W€128
Goodyearefficientgrip suv245/60 R18105H€182
Dunloparrowmax streetsmart120/80 R1660V€118
Pirelliw210 sottozero 2205/55 R1791H€138
Hankookdynapro hp2 ra33255/50 R20105H€174
Kumhohs51195/50 R1582V€53
Uniroyalms-plus 77195/55 R1687H€77
Nexenwing.snow g wh2215/70 R16100T€77
Firestonemultihawk165/65 R1377T€51
Superiaecoblue va215/60 R16103T€75
Savaeskimo hp 2205/60 R1692H€77
Maxxiscr 966 trailermaxx m+s155/80 R1391N€54
Toyoproxes cf2195/60 R1588V€68
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Emmen).

Zoek jouw nieuwe band

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar maar liefst 35%

Keuzehulp: welke banden passen bij mij?

Als je nieuwe banden gaat kopen zijn er veel zaken die belangrijk zijn. De maat van jouw huidige velgen, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat lees je af op de flank van de band. Deze getallen en letters combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een bandenmaat kan zijn 215 / 60 R16 – 99 H.

 • 215 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 60 staat voor de hoogte van de zijwand, als % van de breedte van de band (hierbij dus 60%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 16 staat voor de velgmaat (in dit geval 16 inch).
 • 99 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 775kg.
 • De laatste waarde (H) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). is een snelheidsindicator van maximaal 210 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bekijk eerst of je veel rijdt of juist weinig? Met ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de beste optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een zuinigere optie. Maak je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de speciale winterband tijdens de koude maanden uitermate geschikt. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Schoonebeek.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je elke winter veel gaat rijden en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Prijzen
Autobanden kunnen we onderverdelen in 3 prijssegmenten: Budget, middenklassen en topklasse. Welk artikel je moet kiezen heeft te maken met de inhoud van de motor, rijstijl en de gebruiksintensiteit. Bestel een A-merk als bijv. Dunlop of Hankook als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Renault Twingo) en rijd je niet al te hard? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Eptyres & Tomket.


Acties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Dunlop of Firestone zijn de duurste op de markt. Wie slim is zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zo kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Schoonebeek bestellen, en krijg je zomaar 50% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Schoonebeek: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Schoonebeek: tweedehands onderdelen met garantie die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor slechts €162,50 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij gewoon rijgedrag zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Bekijk een keer per maand of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een balanceer afspraak te maken en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ten derde is het cruciaal dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Schoonebeek.

Hoe duur is autobanden wisselen in Schoonebeek?
Door een vakman banden vervangen in Schoonebeek regel je al voor €40,00 voor de complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit noemen we een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €95. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €55,00 per 6 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door de bijzondere eigenschappen is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. In die situatie kan jij dus nog naar huis rijden of naar een vakgarage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Je kunt rekenen op een optimaal draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn een stuk sterker. Goed om te weten: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Ga je op vakantie? Check dan de bandenspanning en de profielkwaliteit. De ANWB adviseert om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Schoonebeek.

Plaats een reactie