Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Saaksum

Nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Saaksum? Op dit portaal kan je aan de slag met landelijke leveranciers van voordelige autobanden van alle merken en lokale garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Verder lees je hier praktische informatie over montage, uitlijnen en balanceren en leert onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw wensen.

  • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
  • Het is ontzettend belangrijk dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
  • Een bandenservice op locatie in Saaksum inclusief montage, balanceren en ventiel is er al vanaf €40,00.
  • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
  • Nieuwe banden van toonaangevende merken als Bridgestone bestel je al vanaf €305. Budgetmerken als Formula koop je al vanaf €185 voor een hele set.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Saaksum

Banden wisselen in Saaksum

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Saaksum is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste consumenten wisselen twee keer per jaar. Als de winter nadert zetten we de winterband eronder en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaan we over op zomerbanden. Zelf wisselen is een tijdrovende klus. Daarnaast eist dit behoorlijk wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Saaksum is niet duur en heeft veel pluspunten:

  • Je bent er zeker van dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
  • Je bent er geen tijd aan kwijt en je krijgt geen vieze handen.
  • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
  • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
  • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
  • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
  • Eventueel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Saaksum.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf kan je ook vertellen of het profiel nog goed genoeg is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond is het tijd voor nieuwe banden. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 32.500 kilometer. De slijtage van de banden wordt bepaald door rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt onveilig, trekt naar links of juist naar rechts en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Ook geeft het een te hoog brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen wil zeggen dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €82,50.

Wanneer autobanden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Het kan maar zo zijn dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceermachine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijd je een stuk veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt het rijgenot flink toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit bij de prijs in.

Vind lokale banden garages in Saaksum

Snel en goedkoop banden vervangen in Saaksum? In de onderstaande tabel vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de regio (provincie Groningen). Deze autogarages zijn gespecialiseerd in repareren, balanceren, sipen, (de)monteren, uitlijnen, trimmen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op deze website vergelijk je plaatselijke montage-garages in Lauwerzijl, Niehove, Oldehove, Den Ham en Kommerzijl.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-saaksum

Goedkope autobanden Saaksum

Ben je aan het zoeken naar een tweede set banden voor je auto? Je ontdekt al snel dat er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Welke moet ik nu kopen? Dit is met name afhankelijk van de manier waarop je rijdt, de gebruiksintensiteit, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en de eigenschappen van de auto. Goed om te weten: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we uiteenzetten in 3 groepen:

KlasseSoort autoKM (jaarlijks)RijgedragPrijzen
1. TopklasseSportauto50.000+ Pittig193
2. PopulairGemiddelde autoVanaf 25.000Gewoon€100
3. EconomyStadsautootjeWeinig kilometersVoorspelbaar€65

Bandenleveranciers vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de tabel hierna bekijk en vergelijk je professionele internetwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Saaksum hebben. Op deze website check je ook meer informatie over: 4 seizoenen banden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Over het algemeen is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Saaksum monteren geeft meer grip op het wegdek, geeft een betere wegligging, geeft minder geluidsproductie en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de doorlopende sleuven.

  • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
  • Meer grip op normaal wegdek.
  • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Saaksum

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze beschikken over meer profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit bevordert de remweg, meer controle over je auto en een veilige rijervaring bij vorst of sneeuw. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Zweden, Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

  • Aanbevolen in het najaar en in de winter.
  • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
  • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Aandachtspunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

  • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
  • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
  • Geschikt als je tot circa 15.000 kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Meer weten over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Saaksum kopen? In de tabel hieronder verstrekken wij de verwachte tarieven van verscheidene merken en soorten. Prijzen zijn exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Middels onze vergelijker vind je ook uitgebreide info over: Banden voor de motor.

MerkSerieAfmetingKenmerkKosten
Michelinagilis crossclimate185/75 R16104R€143
Continentalwintercontact ts 860 s295/30 R22103W€385
Vredesteinsportrac 5215/55 R1693V€117
Bridgestoneblizzak185/60 R1584T€94
Goodyearefgr.suv215/60 R1796H€100
Dunlopsp sport maxx gt265/35 R2099Y€222
Pirellip-zero (pz4)225/40 R1993Y€199
Hankookvantra lt ra18195/65 R16100T€90
Kumhoecsta ps91225/40 R1892Y€110
Uniroyalallseasonexpert 2215/65 R1698H€100
Nexenn fera su1285/30 R2099Y€169
Firestonevanhawk225/65 R16112R€151
Superiabluewin hp185/60 R1588T€39
Savaeskimo suv 2215/60 R1796H€150
Maxxisap2 all season195/50 R1688V€82
Toyonanoenergy 3185/65 R1588T€58
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Westerkwartier).

Zoek direct jouw band

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar maar liefst 50%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Wanneer je de banden wilt verwisselen zijn er meerdere onderdelen waar je rekening mee moet houden. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de je band. Deze getallen en letters combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Koop je ook nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 265 / 45 R20 – 108W.

  • 265 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
  • 45 slaat op de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hierbij dus 45%.
  • Met R wordt bedoeld: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
  • 20 geeft de velgmaat weer (in dit geval 20 inch).
  • 108 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 1000kg.
  • De laatste waarde (W) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. betekent snelheden tot 270 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bekijk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In ons milde klimaat zijn standaard zomerbanden vaak de beste optie. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band het overwegen waard. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? In dat geval is de winterband tijdens de koude maanden aan te raden. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Saaksum.

  • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
  • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je elke winter veel gaat rijden en bij vorst en/of sneeuw.
  • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je vinden in diverse prijscategorieën: Economy, uitstekend en A-segment. Welk product aan te raden is voor jou heeft te maken met de trekkracht van de auto, rijstijl en hoeveel je rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Michelin of Sava in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Ben je niet zoveel onderweg en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein autootje (bijv. een Smart Forfour) en een rustige rijstijl? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Duraturn & Runderneuert Insaturbo.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Continental of Hankook zijn vrij duur. Wie wil besparen profiteert van acties en aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zo kan je extra goedkope autobanden in Saaksum bestellen, en ontvang je tot 45% korting.

  • Kijk eens bij de autobanden outlet in Saaksum: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
  • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Saaksum: tweedehands producten van goede kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
  • Totaalpakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €142,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij standaard merken zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Zoek maandelijks uit of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Verder moet je ervoor zorgen dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Saaksum.

Wat kost autobanden wisselen in Saaksum?
Op korte termijn banden vervangen in Saaksum regel je al voor €40,00 voor een complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, oftewel een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €99,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €65,00 per kalenderjaar.

Hoe werkt een runflat band?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Geholpen door de speciale constructie kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. Op die manier is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De pluspunten hiervan zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vervorming. Tip: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Controleer voor vakantie de bandenspanning en en de diepte van het profiel. Het advies is om elke 6 jaar te wisselen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Saaksum.

Plaats een reactie