Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Tripscompagnie

Direct nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Tripscompagnie? Op dit portaal tref je populaire shops gespecialiseerd in goedkope autobanden en contactgegevens waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Tevens bekijk je hier belangrijke informatie over montage, uitlijnen en balanceren en vind je via de keuzehulp welk product aansluit bij jouw situatie.

  • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
  • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
  • Een bandenservice op locatie in Tripscompagnie inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €44,99.
  • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de beste veiligheid adviseren wij om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
  • Kwalitatieve banden van toonaangevende merken als Dunlop bestel je al vanaf €340. B-merken als Dayton scoor je al vanaf €210 per set van 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Zoek de goedkoopste banden montage in Tripscompagnie

Banden wisselen in Tripscompagnie

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Tripscompagnie is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste weggebruikers laten het twee keer per jaar vervangen. Rond oktober / november laten we de winterband monteren en als het weer wat warmer wordt (maart/april) laten we de zomerband monteren. De banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Verder vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Tripscompagnie heeft verschillende voordelen:

  • Er is geen twijfel over dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
  • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
  • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
  • Je banden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
  • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
  • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
  • Optioneel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Tripscompagnie.

Wat is de levensduur van banden?
Een banden montagebedrijf controleert ook of het profiel op de autoband nog toereikend is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook op het moment dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit het geval rond de 45.000 kilometer. De slijtage van de banden is met name afhankelijk van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een onveilig gevoel, trekt naar één kant en stuurt zwaar. Doorgaans zien we dan ook onnodig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit leidt tot een optimale wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een auto regel je al vanaf €80,00.

Balanceren van de banden
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? In dat geval kan het zijn dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, ben je milieuvriendelijk bezig en je banden gaan langer mee. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Tripscompagnie

Snel en voordelig banden vervangen in Tripscompagnie? In de tabel hieronder vind je garages en bandenwinkels in de buurt (provincie Groningen). Deze bandenservices kunnen je helpen bij (de)monteren, wisselen, repareren, sipen, uitlijnen, trimmen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Via deze website vergelijk je nabijgelegen montage-experts in Borgercompagnie, Steendam, Siddeburen, Hellum en Schildwolde.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-tripscompagnie

Goedkope autobanden Tripscompagnie

Op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is je misschien al opgevallen dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit is met name afhankelijk van het remgedrag, de jaarlijkse kilometrage, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Hoe dan ook: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we uiteenzetten in 3 klassen:

CategorieAutoAantal kilometersRijgedragPrijzen
1. KwaliteitVeel vermogenVanaf 40.000Energiek192
2. GoedDoorsnee autoCirca 25.000Doorsnee€104
3. BasisBoodschappenautoKleingebruikerBeheerst€69

Vergelijk online bandenshops
Snel op internet de producten bestellen? In het volgende overzicht vergelijk je eenvoudig betrouwbare online winkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Tripscompagnie hebben. Middels onze vergelijker zoek je ook aanvullende info over: Bandenspanning

Zomerbanden

De zomerband is geschikt bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de regel gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Tripscompagnie monteren geeft meer grip op het wegdek, een kortere remweg, zorgt voor een langere levensduur van de band en een effectieve waterafvoer vanwege de lange sleuven.

  • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
  • Kortere remweg en minder kans op ongelukken.
  • Een verantwoord brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Tripscompagnie

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit geeft een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en geeft een veiliger gevoel in de auto tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Zweden, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Zwitserland) zijn winterbanden verplicht.

  • De beste prestatie bij vorst of sneeuw.
  • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
  • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Aandachtspunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

  • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
  • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
  • De beste keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Tripscompagnie kopen? In de tabel in het volgende blok bekijk je de standaard prijzen van enkele populaire modellen en types. Hierbij zit niet inbegrepen het monteren, uitlijnen en balanceren. Middels onze vergelijker check je ook aanvullende info over: Zuinigste autobanden.

MerkSoortGrootteKenmerkKosten
Michelinalpin a4185/60 R1588T€113
Continentalsportcontact 6285/45 R21113Y€297
Vredesteinsnowtrac 5155/65 R1475T€58
Bridgestoneblizzak205/60 R1692H€118
Goodyeareagle f1 asymmetric 5 uhp255/40 R20101Y€172
Dunlopwinter sport 5225/55 R1699H€113
Pirelliwinter sottozero 3255/40 R20101W€237
Hankookkinergy 4s h740155/80 R1379T€48
Kumhohp91 xl235/60 R18107V€99
Uniroyalrain max185/75 R14102Q€66
Nexenn blue hd plus165/65 R1581H€53
Firestonewinterhawk 3 xl245/45 R18100V€128
Superiaecoblue 4s195/50 R1582V€42
Savatrenta 2205/75 R16110R€110
Maxxisvettura175/65 R1584H€60
Toyoproxes cf2suvxl225/55 R17101V€89
Figuur met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Midden-Groningen).

Zoek de autoband die bij jou past

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar 35%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Wanneer je nieuwe banden gaat kopen zijn er meerdere zaken waar je rekening mee moet houden. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op op de band. Deze speciale code biedt inzicht in de benodigde maat. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een bandenmaat kan zijn 255 / 55 R19 – 107Y.

  • 255 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
  • 55 is de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier dus 55%.
  • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
  • 19 biedt inzicht in de velgmaat (hier dus 19 inch).
  • 107 staat voor het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 975 kilogram.
  • De afsluitende waarde (Y) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 300 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga eerst na of je veel of weinig kilometers maakt? In ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak de beste optie. Als je relatief weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een uitstekende keuze. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je elk jaar op skivakantie? Een winterband rijden is dan in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Tripscompagnie.

  • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
  • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook in de winter veel op de weg zit en bij sneeuw en ijzel.
  • De all-season band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Wat kost het?
Autobanden kun je onderbrengen in 3 prijsgroepen: Budget, uitstekend en topkwaliteit. Welk product je moet kiezen hangt met name af van het aantal PK’s van de auto, rijstijl en de jaarlijkse kilometrage. Kies voor een A-merk als Michelin of Toyo als je veel kilometers maakt, een pittige rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Skoda Citigo) en rijd je niet al te hard? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Barum of Vitour.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Bridgestone of Superia hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wat verder kijkt vergelijkt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Door goed te zoeken kan je heel goedkope autobanden in Tripscompagnie bestellen, en regel je snel 25% korting.

  • Check de autobanden outlet in Tripscompagnie: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
  • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Tripscompagnie: tweedehands producten van goede kwaliteit met minimale slijtage.
  • All-in deal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al vanaf €157,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij normaal gebruik moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Check elke maand even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige slijtage door ze te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Verder is het van groot belang dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Tripscompagnie.

Wat kost autobanden wisselen in Tripscompagnie?
Professioneel banden vervangen in Tripscompagnie is al mogelijk vanaf €32,50 voor een complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit noemen we een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost het je al gauw €97,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €50,00 per seizoen.

Wat zijn runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Dankzij de versterkte wang (zijkant) kan je nog een stuk blijven rijden als de lucht uit je band is. In die situatie rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel is niet meer nodig.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelauto). Ze onderscheiden zich door een extra draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Tip: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning nog op orde is en het profiel (minimaal 2.5 mm). In de praktijk wordt geadviseerd om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Tripscompagnie.

Plaats een reactie