Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Ees

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Ees? Op www.autobandenspot.nl bieden wij erkende webwinkels in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en gegevens van garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Als laatste verstrekken wij praktische informatie over de verschillende type banden die er zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product aansluit bij jouw rijstijl.

  • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
  • Belangrijk aandachtspunt is dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
  • Een bandenservice op locatie in Ees inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage laat je al doen vanaf €44,99.
  • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor optimale veiligheid adviseren wij om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
  • Nieuwe banden van toonaangevende merken als Vredestein scoor je al vanaf €320. Budgetmerken als Habilead koop je al vanaf €210 voor een complete set.

Voordelig banden wisselen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Ees

Banden wisselen in Ees

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Ees is belangrijk voor de optimale grip. De meeste weggebruikers wisselen twee keer per jaar. Rond oktober / november laten we de winterband monteren en als het weer wat warmer wordt (maart/april) kiezen we weer voor de zomerband. Thuis de banden wisselen is niet eenvoudig. Verder vraagt het de nodige ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Ees maakt het jou lekker makkelijk:

  • Je bent er zeker van dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
  • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je krijgt geen vuile handen.
  • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
  • De banden worden tevens gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
  • Je kan je banden direct laten opslaan.
  • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
  • Soms is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Ees.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenservice bekijkt ook of het profiel op de autoband nog voldoet aan de richtlijnen. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook zodra het rubber versleten of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 32.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt naar één kant en stuurt niet erg licht. Vaak heeft de auto dan ook een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. De kern van uitlijnen is dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit geeft een veilige wegligging, een lager brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een auto uitlijnen kost je ongeveer €65,00.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? De kans bestaat dat je de banden moet laten balanceren. Daarbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, rijd je een stuk efficiënter en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een wissel zullen zit dit standaard doen.

Lokale banden garages in Ees

Rap en voordelig banden vervangen in Ees? In de tabel hieronder vind je de gegevens van verschillende bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Drenthe). Deze autogarages ondersteunen je bij wisselen, repareren, sipen, balanceren, uitlijnen, (de)monteren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Via deze website check je nabijgelegen montage-garages in Ellertshaar, Westdorp, Drouwen, Borger en Buinen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-ees

Goedkope autobanden Ees

Op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Het is geen geheim dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Hieraan ten grondslag liggen jouw rijgedrag, het aantal afgelegde kilometers, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en wat voor type auto je rijdt. Hoe dan ook: banden van Europese makelaardij zijn in de basis gewoon goed, ook de goedkoopste banden. De autobanden zijn te verdelen in 3 categorieën:

SegmentAutoAantal kilometersWegcontactKostprijs
1. KwaliteitGroot vermogenVeel kilometersDriftig199
2. MiddenklasseDoorsnee autoRond 30.000Gemiddeld€106
3. EconomyKleine autootjesBeperkt gebruikZwaar€73

Vergelijk banden webshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de tabel hierna bekijk en vergelijk je erkende internetwinkels die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Ees hebben. Op deze website vind je ook handige informatie over: Autobanden schoonmaken

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is ideaal wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Doorgaans is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Ees monteren zorgt voor meer grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer dankzij de brede lengtegroeven.

  • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
  • Betere tractie en een beter remvermogen.
  • Minder slijtage bij temperatuur vanaf 7°C.

Goedkoop winterbanden wisselen Ees

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben een dieper profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Het gevolg is een korte remweg, meer grip en een veilige rijervaring tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Zweden, Luxemburg, Zwitserland, Italië) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

  • In hun element vanaf eind oktober tot begin april.
  • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
  • Meer controle over je auto.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Ideaal als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: banden wisselen is niet nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Aandachtspunt is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

  • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
  • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
  • Met name geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Meer weten over de kosten van nieuwe autobanden in Ees kopen? In het overzicht hierna tref je de doorsnee tarieven van de meest verkochte merken. Dit is exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl lees je ook meer informatie over: Runflat banden.

MerkSoortFormaatVermogenTarief
Michelinpilot sport 4s285/30 R21100Y€295
Continentalwintercontact ts 860 s225/45 R1895H€160
Vredesteinquatrac 5265/45 R20108W€204
Bridgestoneexedra g853 f honda ct1300130/70 R1863V€129
Goodyeareagle f1 asymmetric 5 uhp265/40 R21105Y€229
Dunlopsport maxx rt 2 suv255/50 R19107Y€163
Pirelliwinter sottozero 3 ncs235/45 R1898V€222
Hankookwinter icept rs2 w452195/55 R1687T€78
Kumhops71245/50 R18100Y€107
Uniroyalms plus 77 xl195/65 R1595T€61
Nexenn fera su1 xl245/45 R1799Y€88
Firestonedestination215/60 R1796H€125
Superiaecoblue va175/65 R1490T€43
Savaeskimo s3+185/60 R1482H€61
Maxxistrasporto leggero215/60 R16103T€90
Toyos954255/40 R1798V€138
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Borger-Odoorn).

Zoek de autoband die bij jou past

Check acties en aanbiedingen en bespaar maar liefst 40%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Als je wilt overstappen op andere banden zijn er veel dingen die relevant zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor rijstijl je hebt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat is vermeld op de wang van de je band. Deze getallen en letters combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Ga je op een andere velg rijden? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 215 / 75 R16 – 107S.

  • 215 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
  • 75 is een indicatie voor de bandhoogte, als percentage van de breedte (hier is dat dus 75%.
  • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
  • 16 geeft de velgmaat weer (in dit voorbeeld 16 inch).
  • 107 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 975kg.
  • De laatste waarde (S) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. correspondeert met een max. snelheid van 180 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bekijk eerst of je veel of juist weinig rijdt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband de meeste maanden een prima keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een interessant alternatief. Maak je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de winterse periodes een onmisbare keuze. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Ees.

  • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
  • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers in de winter maakt en bij echt winterse omstandigheden.
  • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Goedkope of dure banden?
Autobanden verdelen we onder in diverse prijscategorieën: Voordelig, prijs-kwaliteit en het topsegment. Welk product aan te raden is voor jou hangt af van het aantal PK’s van de auto, jouw rijgedrag het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Neem een A-merk zoals Kumho Tyres of Pirelli als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijder bent en een high-performance auto rijdt. Zit je niet al te veel in de auto en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (neem een Suzuki Celerio) en doe je het rustig aan? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Lexani en Tigar.


Kortingsacties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Vredestein of Superia zijn niet perse voordelig. De slimme rijder koopt uitsluitend aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op die manier kan je hele goedkope autobanden in Ees bestellen, en regel je snel 45% voordeel.

  • Bezoek de autobanden outlet in Ees: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
  • Probeer gebruikte banden Ees: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met minimale slijtage.
  • Alles-in-1-pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor slechts €130,00 per 12 maanden.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Wanneer je normaal rijdt moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Kijk elk kwartaal even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor eens in de zoveel tijd te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ten derde moet je erop letten dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Ees.

Wat kost autobanden wisselen in Ees?
Door een vakman banden vervangen in Ees laat je al uitvoeren voor €40,00 per bandenset (indien je band en velg in 1x laat wisselen, we noemen dit een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost het je al gauw €99,99 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €65,00 per 6 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Dankzij de versterkte wang (zijkant) is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zodoende rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar de dealer. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het belang van caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor bestelbussen). Wat dit type onderscheidt is een optimaal draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Opgelet: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldiepte. Wij raden aan om deze iedere zes jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Ees.

Plaats een reactie