Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Taarlo

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Taarlo? Op deze pagina communiceren wij landelijke shops gespecialiseerd in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en gegevens van garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Verder raadpleeg je hier aanvullende info over bandenmaten en populaire merken en vind je via de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw wensen.

  • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
  • Het is ontzettend belangrijk dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
  • Een bandenservice op locatie in Taarlo inclusief uitlijnen en balanceren is er al vanaf €44,00.
  • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen adviseert de ANWB om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
  • Kwalitatieve banden van populaire merken zoals Superia zijn er al vanaf €305. B-merken als B.F. Goodrich scoor je al vanaf €205 per 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Taarlo

Banden wisselen in Taarlo

De bandenwissel bij een autobedrijf in Taarlo is cruciaal. De meeste weggebruikers laten het twee keer per jaar vervangen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) nemen we de winterband en vanaf het voorjaar nemen we weer de zomerband. Op eigen houtje wisselen is een heel precies klusje. Tevens vergt het behoorlijk wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Taarlo scheelt je een hoop tijd en gedoe:

  • Je weet zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
  • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
  • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
  • De banden worden tevens gebalanceerd en gecheckt.
  • Je kan je banden direct laten opslaan.
  • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
  • Optioneel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Taarlo.

Wanneer banden vervangen
Een bandenservice bekijkt ook of de profieldiepte nog in orde is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn dien je nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 45.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met type rijstijl, wegdek en klimaat. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te maximaliseren.

Uitlijnen van de auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt scheef en stuurt licht of juist zwaar. Tevens zie je daarbij onnodig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. De kern van uitlijnen is dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto kan al vanaf €80,00.

Wanneer banden balanceren
Trillend stuur of dashboard? Mogelijk is het zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Hierbij worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo rijdt je een stuk rustiger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt het rijgenot flink toe. Bij een wissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Vind banden garages in Taarlo

In no-time en goedkoop banden vervangen in Taarlo? In het onderstaande schema bieden wij garages en bandenwinkels in de buurt (provincie Drenthe). Deze lokale garages kunnen je helpen bij (de)monteren, balanceren, trimmen, wisselen, repareren, uitlijnen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op deze website vind je evenzeer montagepartners in Zeegse, Vries, Noordlaren, Midlaren en Zuidlaarderveen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-taarlo

Goedkope autobanden Taarlo

Ga jij een bestelling plaatsen voor een tweede set banden voor je auto? Het is je misschien al opgevallen dat het assortiment enorm uitgebreid is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dat wordt bepaald door de manier waarop je rijdt, de jaarlijkse kilometrage, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het gewicht en vermogen van de auto. Belangrijk: de bandenmerken uit Europa voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we grofweg indelen in 3 groepen:

CategorieSoort autoKM (op jaarbasis)RijstijlPrijzen
1. A-segmentSnel en/of zwaarGrootverbruikerDruk188
2. UitstekendDoorsnee autoRond de 25.000Herkenbaar€100
3. EconomyBoodschappenauto< 15.000Rustig€70

De beste aanbieders vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de tabel hieronder vergelijk je eenvoudig erkende online winkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Taarlo hebben. Middels onze vergelijker vind je ook nuttige informatie over: Autobanden verwisselen

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Doorgaans rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Taarlo monteren geeft meer grip op het wegdek, zorgt dat je sneller accelereert en remt, het maximaliseert de levensduur van de band en een goede waterafvoer vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

  • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
  • Kortere remweg op normaal wegdek.
  • Zorgt voor minimale slijtage.

Goedkoop winterbanden wisselen Taarlo

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit geeft een kortere remweg, directer contact met de weg en biedt veiligheid en stabiliteit bij gladheid of vorst. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk, Zweden, Luxemburg, Oostenrijk) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

  • Biedt de beste performance bij vorst of sneeuw.
  • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
  • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

all season banden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Waar je wel op moet letten is dat je bij extreem weer grip verliest.

  • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
  • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
  • Met name geschikt als je tot circa 15.000 kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de prijzen van nieuwe autobanden in Taarlo kopen? In de onderstaande tabel beiden wij de actuele tarieven van enkele populaire modellen en types. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, balanceren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl tref je ook aanvullende info over: Best geteste autobanden.

MerkSerieGrootteVermogenPrijs
Michelinlattitude sport 3295/35 R21103Y€248
Continentalpremiumcontact 6225/50 R1895W€173
Vredesteinultrac satin225/40 R1892Y€75
Bridgestonebattlax t30 f evo120/60 R1755W€84
Goodyeareagle f1 asymmetric 2305/30 R19102Y€147
Dunlopsp winter sport 3d255/55 R18109V€154
Pirelliwinter sotto zero255/40 R1899V€235
Hankookventus v12 evo2 k120195/50 R1582V€55
Kumhoha31175/65 R1482T€50
Uniroyalsnow max 2225/65 R16112R€136
Nexenro-rh5235/65 R16103T€87
Firestoneroadhawk195/55 R1585V€72
Superiasa37215/35 R1884W€46
Savaeskimo hp 2205/55 R1691H€71
Maxxisvictra sport 5 vs5 xl215/40 R1889Y€100
Toyoopen c.wt245/70 R16111H€112
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Tynaarlo).

Zoek jouw geschikte autoband

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar 35%

Keuzehulp: welke banden passen bij mij?

Op het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er een paar specificaties die relevant zijn. Denk aan de bandenmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat is altijd terug te vinden op het rubber van de band. Deze combinatie van cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 295 / 40 R20 – 106W.

  • 295 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
  • 40 is een indicatie voor de bandhoogte, als % van de breedte van de band (hierbij dus 40%.
  • R duidt aan: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
  • 20 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 20 inch).
  • 106 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 950kg.
  • De afsluitende waarde (W) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot270 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bekijk eerst of je veel of juist weinig rijdt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband de meeste maanden een prima keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is de all 4-seizoenen band aan te raden. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is het rijden op winterbanden van oktober/november tot maart/april uitermate geschikt. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Taarlo.

  • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
  • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers in de winter maakt en bij gladheid of sneeuw.
  • De vier seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Kosten
Autobanden kan je vinden in velerlei prijssegmenten: Voordelig, medium en de hoogste klasse. Welke groep je moet kiezen hangt af van de inhoud van je auto, rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Neem een A-merk zoals Kumho Tyres of Toyo als je elk jaar grote afstanden aflegt, graag hard optrekt en een auto met veel PK’s hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (neem een Hyundai i10) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Interstate en Silverstone.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Kumho Tyres of Hankook zijn niet perse voordelig. De slimme automobilist zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Zodoende kan je dikwijls goedkope autobanden in Taarlo bestellen, en krijg je zomaar 40% voordeel.

  • Probeer eens de autobanden outlet in Taarlo: dagdeals met velgen en complete wielen.
  • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Taarlo: tweedehands die goed zijn nagekeken met minimale slijtage.
  • Totaalpakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €160,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Wij raden aan om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Zoek maandelijks uit of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ook moet je erop letten dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Taarlo.

Wat kost autobanden wisselen in Taarlo?
Op korte termijn banden vervangen in Taarlo kan al vanaf €40,00 voor een complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit is een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden betaal je al snel €95 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €57,50 per 12 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Met gebruikmaking van de versterkte zijkant kan je nog een stuk blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. HIerdoor kan je veilig naar huis of naar een specialist. Een thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor bestelbussen). Ze onderscheiden zich door een optimaal draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en in de basis sterker uitgevoerd. Aandachtspunt: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning van de banden en en de diepte van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Taarlo.

Plaats een reactie