Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Sint-Michielsgestel

Nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Sint-Michielsgestel? Op onze autobandenvergelijker bieden wij de meest populaire aanbieders van goedkope autobanden en lokale servicepunten waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Tenslotte lees je hier handige informatie over montage, uitlijnen en balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw rijstijl.

  • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
  • Het is essentieel dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
  • Een bandenservice op locatie in Sint-Michielsgestel inclusief demontage, balanceren en montage laat je al doen vanaf €42,00.
  • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Maar voor de algehele adviseert de ANWB om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
  • Degelijke banden van A-merken als Bridgestone zijn er al vanaf €320. B-merken als Bf Goodrich kan je al krijgen vanaf €225 per set van 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Sint-Michielsgestel

Banden wisselen in Sint-Michielsgestel

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Sint-Michielsgestel is cruciaal. De meeste mensen kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november laten we de winterband monteren en als de zomer nadert laten we de zomerband monteren. Zelf banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Tevens vraagt dit om ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Sint-Michielsgestel is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

  • Je mag er gerust op zijn dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
  • Het kost je geen tijd en het scheelt veel stress.
  • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
  • De banden worden daarbij direct gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
  • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
  • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
  • Bij sommige aanbieders is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Sint-Michielsgestel.

Wanneer moet ik wisselen?
Een autogarage kan je ook vertellen of het profiel nog in orde is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook op het moment dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na 40.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt met name af van de rijstijl en type wegdek. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt onveilig, trekt naar 1 kant en stuurt raar. Je krijgt ook te maken met een onnatuurlijk brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. De kern van uitlijnen is dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een personenauto laat je al uitvoeren vanaf €65,00.

Wat is banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd moeten worden. D.m.v. een speciale machine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijd je een stuk veiliger, ben je duurzamer bezig en gaan de banden extra lang mee. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Zoek banden garages in Sint-Michielsgestel

Direct en voordelig banden vervangen in Sint-Michielsgestel? In de tabel hieronder vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de regio (provincie Noord-Brabant). Deze lokale garages zijn gespecialiseerd in (de)monteren, sipen, repareren, trimmen, uitlijnen, wisselen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl zoek je evenzeer montagepunten in Vught, Heusden, s-Hertogenbosch, Loon op Zand en Waalwijk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-sint-michielsgestel

Goedkope autobanden Sint-Michielsgestel

Ben je aan het zoeken naar extra banden voor de winter/zomer? Het is geen geheim dat het aanbod meer dan divers is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Hieraan ten grondslag liggen jouw rijgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het vermogen van de auto. Goed om te weten: producten van EU-merken voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden verdelen we onder in 3 segmenten:

KlasseType autoAantal kilometersWegcontactKostprijs
1. TopsegmentZware auto’sMeer dan 45.000Druk180
2. PopulairDoorsnee autoCirca 25.000Gewoon€107
3. InstapBoodschappenautoBeperkt gebruikSimpel €69

Vergelijk online bandenshops
Direct online je bestelling plaatsen? In de bijgaande tabel check en vergelijk je professionele aanbieders die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Sint-Michielsgestel hebben. Op onze autobandenvergelijker vind je ook uitgebreide info over: Zuinigste autobanden

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband is ideaal bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de regel gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Sint-Michielsgestel monteren zorgt voor meer grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een langere levensduur van de band en voert het water uitstekend af met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

  • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
  • Meer grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen in de zomer.
  • Zorgt voor minimale slijtage.

Winterbanden laten wisselen Sint-Michielsgestel

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, zorgt voor meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto in de winterse periodes. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Italië, Oostenrijk, Frankrijk, Zweden, Zwitserland) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

  • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij nat en koud weer.
  • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
  • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Praktische informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: banden wisselen is niet nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

  • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
  • Je bespaart flink op de kosten.
  • Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Interesse in de prijzen van nieuwe autobanden in Sint-Michielsgestel kopen? In het onderstaande schema vergelijk je de geschatte prijzen van verscheidene merken en soorten. Dit is exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Middels onze vergelijker vind je ook uitgebreide info over: Goedkoopste autobanden.

MerkTypeAfmetingPrestatieKosten
Michelinpilot sport 4255/45 R18103Y€191
Continentalconticrosscontact lx 2215/65 R1698H€97
Vredesteinsnowtrac 5185/55 R1586H€78
Bridgestoneep500155/70 R1984Q€186
Goodyeareagle f1 asymmetric 3205/50 R1793Y€144
Dunlopd 952120/90 R1865M€80
Pirellicinturato winter205/55 R1691H€76
Hankookkinergy 4s h740145/80 R1375T€46
Kumhokh27235/60 R16100H€80
Uniroyalms-plus 77 xl185/65 R1592T€69
Nexennblue 4 season185/65 R1486T€49
Firestonefirehawk235/35 R1991Y€133
Superiasnow van175/70 R1495Q€44
Savaperfecta185/60 R1482T€113
Maxxisap2xl225/55 R1699V€94
Toyont421a225/65 R17106V€112
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Sint-Michielsgestel).

Welke bandenmaat zoek je?

Bekijk aanbiedingen en bespaar wel 40%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er verschillende dingen die belangrijk zijn. Denk aan de bandenmaat, wat voor rijstijl je hebt en natuurlijk het budget.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat is vermeld op de wang van de autoband. Deze getallen en letters combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een voorbeeld van een bandenmaat is 155 / 70 R13 – 79T.

  • 155 geef weer hoe breed de band is (in mm).
  • 70 staat voor de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in dit geval 70%.
  • De R staat voor Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
  • 13 beschrijft de velgmaat (hier dus 13 inch).
  • 79 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 437kg.
  • De afsluitende letter (T) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). betekent snelheden tot 190 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ben jij iemand die veel rijdt of juist weinig? In het milde klimaat van Nederland zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de beste optie. Als je weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all weather band een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een winterband van oktober/november tot maart/april aan te raden. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Sint-Michielsgestel.

  • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
  • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je elke winter veel gaat rijden en regelmatig op wintersport gaat.
  • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Prijs
Autobanden kan je kopen in velerlei prijscategorieën: Instap, medium en het topsegment. Welk model aan te raden is voor jou heeft te maken met hoeveel power je auto heeft, rijgedrag en de afstanden die je rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Michelin of Nexen als je veel kilometers maakt, een pittige rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Rij je weinig en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Nissan Pixo) en heb je een rustig rijgedrag? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Debica of Taurus.


Kortingsacties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Dunlop of Toyo zijn niet perse heel goedkoop. Wie wil besparen koopt uitsluitend aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te kijken kan je verrassend goedkope autobanden in Sint-Michielsgestel bestellen, en krijg je wel 35% voordeel.

  • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Sint-Michielsgestel: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
  • Probeer gebruikte banden Sint-Michielsgestel: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met minimale slijtage.
  • Alles-in-1-pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €147,50 per 12 maanden.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. De ANWB adviseert om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Bij een redelijke rijstijl gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Achterhaal een paar keer per jaar of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tevens is het van groot belang dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Sint-Michielsgestel.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Sint-Michielsgestel?
Banden vervangen in Sint-Michielsgestel kan al vanaf €50,00 voor een totale set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, we noemen dit een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt moet jij uitgaan van +/- €82,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €65,00 per half jaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Geholpen door de versterkte zijkant kan je nog 80 kilometer doorrijden wanneer jij een lekke band constateert. In die situatie vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een vakgarage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje behoren op deze manier tot het verleden.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Je kunt rekenen op het verbeterde draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn extra sterk gebouwd. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de bandenspanning en de status van het profiel. De garages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Sint-Michielsgestel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie