Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Veenendaal

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Veenendaal? Op onze autobandenvergelijker bieden wij de meest populaire shops gespecialiseerd in voordelige autobanden van alle merken en gegevens van garages voor een snelle bandenwissel. Daarnaast bieden wij meer info over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leert onze keuzehulp welk product rijmt met jouw wensen.

  • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
  • Het is essentieel dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
  • Een bandenservice op locatie in Veenendaal inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al voor €42,50.
  • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor optimale veiligheid adviseert de ANWB om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
  • Autobanden van de beste merken zoals Maxxis kosten ongeveer €340. Budgetmerken als Autogreen koop je al vanaf €230 per set van 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Veenendaal

Banden wisselen in Veenendaal

De bandenwissel bij een autobedrijf in Veenendaal is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste mensen laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de winter nadert gaat de winterband erop en vanaf het voorjaar rijden we verder op de zomerband. Dit zelf verwisselen is een behoorlijke operatie. Bovendien vraagt dit om behoorlijk wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Veenendaal is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

  • Je kunt er van uitgaan dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
  • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en het scheelt veel stress.
  • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
  • Jouw autobanden worden ook gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
  • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
  • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
  • Bij steeds meer services is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Veenendaal.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenservice bekijkt ook of de profieldiepte nog voldoet aan de richtlijnen. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook op het moment dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 37.500 kilometer. De slijtage van de banden hangt met name af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt naar één kant en stuurt niet erg licht. Je krijgt ook te maken met een verhoogd brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen houdt in dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een vermindering in het brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen kan al vanaf €85,00.

Waarom banden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? De oplossing is dan vaak dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Hierbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, je rijdt zuiniger en gaan de banden extra lang mee. Bij een wissel is dit standaard inbegrepen.

Lokale banden garages in Veenendaal

Direct en voordelig banden vervangen in Veenendaal? In het onderstaande schema vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages in de buurt (provincie Utrecht). Deze lokale garages verlenen diensten zoals wisselen, trimmen, (de)monteren, repareren, uitlijnen, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op deze website tref je regionale montage-experts in Zeewolde, Putten, Nijkerk, Ermelo en Harderwijk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-veenendaal

Goedkope autobanden Veenendaal

Ga jij een bestelling plaatsen voor een set andere banden voor je wagen? Het is je misschien al opgevallen dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt af van rijstijl, het aantal afgelegde kilometers, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het vermogen van de auto. Opmerking: de banden van Europese fabrikanten voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De merken zijn te verdelen in 3 classificaties:

SegmentType autoKilometersRijgedragPrijzen
1. A-merkGrote motorGrootverbruikerAgressief181
2. MiddenklasseNormale autoCirca 25.000Herkenbaar€109
3. BasisKleine stadsautoMinder dan 15.000Voorspelbaar€64

De beste aanbieders vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de tabel hieronder bieden we je de beste online leveranciers die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Veenendaal hebben. Op deze website zoek je ook aanvullende info over: Cijfers en letters op autobanden

Informatie over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Meestal gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Veenendaal monteren geeft meer grip op het wegdek, verhoogt het rijcomfort, voorkomt onnodige slijtage en een goede waterafvoer dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

  • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
  • Kortere remweg op normaal wegdek.
  • Geschikt voor hogere snelheden.

Winterbanden laten wisselen Veenendaal

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit verbetert de remweg, meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto bij gladheid of sneeuw. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

  • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij natte, koude en winterse omstandigheden.
  • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
  • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Minpunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

  • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
  • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
  • De beste keuze als je niet heel veel rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Veenendaal kopen? In het onderstaande schema vind je de doorsnee prijzen van verschillende soorten en merken. Prijzen zijn exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl lees je ook meer informatie over: Autobanden verwisselen .

MerkSoortGrootteKenmerkKosten
Michelinlattitude tour hp235/60 R18107V€167
Continentalwintercontact ts 850p215/70 R16104H€121
Vredesteinultrac satin205/60 R1696W€94
Bridgestonedueler235/70 R16106T€110
Goodyearvector 4seasons215/60 R1695V€130
Dunlopwinter sport 5215/55 R1693H€116
Pirellimoto140/80 R1870M€124
Hankookrw09205/65 R16107R€110
Kumhoecsta hs51215/60 R1695V€83
Uniroyalms-plus 77 xl225/50 R1798V€105
Nexenwing.snow g wh2145/80 R1375T€46
Firestonemultihawk175/70 R1382T€64
Superiabluewin225/55 R17101V€52
Savaeskimo s3+ ms175/70 R1484T€60
Maxxiswp-05 arctictrekk155/60 R1574T€54
Toyoopen c.at+255/70 R18113T€123
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Veenendaal).

Zoek de autoband die bij jou past

Check acties en aanbiedingen en bespaar ongeveer 50%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Op het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en natuurlijk het budget.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is altijd terug te vinden op alle autobanden (aan de zijkant). Deze getallen en letters combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Koop je ook nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 180 / 60 R17 – 75W.

  • 180 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
  • 60 is de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier dus 60%.
  • De R betekent Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
  • 17 geeft een indicatie van de velgmaat (hier is dat dus 17 inch).
  • 75 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 387kg.
  • De laatste waarde (W) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. betekent snelheden tot 270 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga bij jezelf na of je veel rijdt of juist weinig? In ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de juiste keuze. Als je niet zoveel rijdt (tot circa 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band aan te raden. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je elk jaar op skivakantie? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de winterse periodes zeer aantrekkelijk. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Veenendaal.

  • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
  • Winterbanden komen tot hun recht als ook in de winter veel op de weg zit en bij winterse omstandigheden.
  • De all-season band is het beste van beide werelden en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Wat wil ik betalen
Autobanden kan je kopen in drie prijsklassen: Instap, gemiddeld en het topsegment. Welke soort jij moet kiezen heeft te maken met het vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Bestel een A-merk als bijv. Kumho Tyres of Toyo in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijder bent en een auto met een groot vermogen hebt. Rij je weinig en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Suzuki Celerio) en heb je een rustig rijgedrag? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Imperial Fs All of Seiberling.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Goodyear of Pirelli zijn niet goedkoop. Wie wat verder kijkt zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zodoende kan je dikwijls goedkope autobanden in Veenendaal bestellen, en krijg je zomaar 30% korting.

  • Probeer eens de autobanden outlet in Veenendaal: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
  • Overweeg eventueel gebruikte banden Veenendaal: tweedehands onderdelen met garantie die nog vele kilometers mee kunnen.
  • Compleet pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €165,00 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. De ANWB adviseert om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tenslotte moet je erop letten dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Veenendaal.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Veenendaal?
Door een vakman banden vervangen in Veenendaal laat je al uitvoeren voor €37,50 voor een totale set (voor een combinatie van velg + band, oftewel een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit circa €99,99 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De bandenopslag kost ongeveer €57,50 per 12 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Dankzij de stuggere wang van de runflats kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. In die situatie kan je veilig naar huis of naar de dealer. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor bestelbussen). Wat dit type onderscheidt is het verbeterde draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en sterker ontwikkeld. Goed om te weten: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning en de profieldiepte. Garagehouders adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Veenendaal.

Plaats een reactie