Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Bourtange

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Bourtange? Op deze pagina kan je aan de slag met erkende webshops in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en gegevens van garages gespecialiseerd in bandenwissel. Tevens verstrekken wij praktische info over montage, uitlijnen en balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product rijmt met jouw wensen.

  • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
  • Het is ontzettend belangrijk dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
  • Een bandenservice op locatie in Bourtange incl. balanceren en uitlijnen is al mogelijk vanaf €41,00.
  • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt het aanbevolen om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
  • Nieuwe banden van bekende merken als Superia kosten gemiddeld zo’n €325. budgetmerken als Aoteli koop je al vanaf €210 voor een complete set.

Banden wisselen in Bourtange

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Bourtange is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste auto-eigenaren laten het twee keer per jaar vervangen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) nemen we de winterband en ronde maand maart laten we de zomerband monteren. Op eigen houtje wisselen is een behoorlijke operatie. Verder vraagt het wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Bourtange heeft verschillende voordelen:

  • Je weet zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
  • Je bent er geen tijd aan kwijt en het scheelt een hoop gedoe.
  • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
  • De autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
  • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
  • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
  • Bij steeds meer services heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Bourtange.

Wat is de levensduur van banden?
Een autogarage checkt ook of het profiel op de banden nog volstaat. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer de band beschadigd of uitgedroogd is moeten er nieuwe banden op. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 37.500 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt onveilig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Ook geeft het een onzuinig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een scherp brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto is al uit te voeren vanaf €69,99.

Banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Grote kans dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Hierbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, ben je duurzamer bezig en vergroot dit het rijplezier. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Lokale banden garages in Bourtange

Rap en voordelig banden vervangen in Bourtange? In het overzicht hierna tref je garages en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Groningen). Deze autogarages verlenen diensten zoals (de)monteren, wisselen, repareren, trimmen, sipen, uitlijnen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je regionale montage-specialisten in Vlagtwedde, Eesergroen, Ees, Ellertshaar en Westdorp.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-bourtange

Goedkope autobanden Bourtange

Je bent op zoek naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Wat is nu voor mij het beste product? Hieraan ten grondslag liggen de rijstijlen, de afstanden die je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het vermogen van de auto. Belangrijk: producten van EU-merken zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De banden kunnen we uiteenzetten in 3 classificaties:

SegmentAutoKm p/jaarWegcontactPrijzen
1. PremiumKrachtige autoVanaf 50.000Pittig198
2. StandaardGemiddelde autoGemiddeldNormaal€101
3. InstapBoodschappenauto< 15.000Log€60

Vergelijk online bandenshops
Snel op internet de producten bestellen? In de tabel hierna vergelijk je eenvoudig landelijke webwinkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Bourtange hebben. Op deze website tref je ook aanvullende info over: Banden balanceren en uitlijnen

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen vanaf 7 graden. In de basis is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Bourtange monteren bevordert de grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een langere levensduur van de band en een goede waterafvoer dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

  • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
  • Optimale controle, grip en de juiste wegligging.
  • Een gunstiger brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Bourtange

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en wissel je weer om in maart. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit verbetert de remweg, meer grip en een stabiele wegligging in het geval van natte en koude periodes. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Frankrijk, Zweden, Oostenrijk, Italië, Zwitserland) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

  • In hun element bij temperaturen onder de 7 graden.
  • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
  • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een prima oplossing als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een belangrijk nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

  • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
  • Je bespaart flink op de kosten.
  • Perfect als je niet heel veel rijdt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Meer weten over de prijzen van nieuwe autobanden in Bourtange kopen? In het overzicht hierna tref je de geschatte prijzen van verschillende soorten en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Middels onze vergelijker lees je ook handige informatie over: Autoverzekering.

MerkSerieGrootteVermogenTarief
Michelinpilot sport 4suv235/45 R21101Y€326
Continentalpremiumcontact 6255/55 R20110V€242
Vredesteincomtrac 2195/70 R15104R€97
Bridgestonebattlax rs10 r m190/55 R1775W€192
Goodyearwrangler at adventure255/65 R19114H€221
Dunlopsport bluresponse195/50 R1582V€74
Pirelliscorpion verde235/60 R18103V€177
Hankookventus s1 evo2 k117b225/55 R1797Y€112
Kumhops31 xl235/45 R1898W€107
Uniroyalrainsport 3205/55 R1691H€58
Nexenn fera ru1 xl285/45 R19111W€133
Firestoneroadhawk215/55 R1693V€89
Superiaecoblue 4s235/35 R1991W€56
Savaadapto hp205/55 R1691H€87
Maxxistrasporto leggero225/75 R16121R€103
Toyoopen c. a/t+265/60 R18110T€122
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Westerwolde).

Welke bandenmaat zoek je?

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 45%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Indien je wilt overstappen op andere banden zijn er verschillende factoren waar je over na moet denken. De maat van jouw huidige velgen, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en natuurlijk het budget.

Aflezen van de bandenmaat
De maat lees je af op alle autobanden (aan de zijkant). Deze getallen en letters combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een van de bandenmaat codes is: 225 / 70 R16 – 107H.

  • 225 staat voor de breedte in millimeters.
  • 70 is een indicatie voor de bandhoogte, als % van de breedte van de band (hier is dat dus 70%.
  • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
  • 16 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit voorbeeld 16 inch).
  • 107 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 975kg.
  • De laatste waarde (H) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot210 km/u.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga bij jezelf na of je veel rijdt of juist weinig? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door de beste optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (rond de 10.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een uitstekende keuze. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Een winterband rijden is dan van november tot april uitermate geschikt. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Bourtange.

  • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
  • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst of ijzel.
  • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en is prima te rijden in zomer en winter.

Dure of goedkope banden?
Autobanden verdelen we onder in velerlei prijssegmenten: Koopjes, medium en topklasse. Welke groep jij moet kiezen hangt met name af van hoeveel power je auto heeft, rijstijl en de jaarlijkse kilometrage. Ga voor A-merken als Michelin of Firestone in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Zit je niet al te veel in de auto en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Skoda Citigo) en heb je een rustig rijgedrag? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Kormo of Novex.


Kortingsacties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Kumho Tyres of Firestone zijn best kostbaar. De slimme automobilist zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op basis daarvan kan je extra goedkope autobanden in Bourtange bestellen, soms met wel 50% korting.

  • Profiteer van de autobanden outlet in Bourtange: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
  • Overweeg eventueel gebruikte banden Bourtange: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
  • Combideal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €145,00 per 12 maanden.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Het advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij standaard merken zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Zoek maandelijks uit of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ten derde is het cruciaal dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Bourtange.

Hoe duur is autobanden wisselen in Bourtange?
Op korte termijn banden vervangen in Bourtange kost je zo’n €40,00 bij 4 banden (indien je band en velg in 1x laat wisselen, bekend als wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen moet je rekenen op zo’n €85. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €50,00 per kalenderjaar.

Hoe werken runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Op basis van de unieke samenstelling is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Dan is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een specialist. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Je kunt rekenen op het verbeterde draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vervorming. Goed om te weten: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning nog op orde is en het profiel (minimaal 2.5 mm). De garages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Bourtange.

Plaats een reactie