Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Midlaren

Nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Midlaren? Op Autobandenspot.nl vind je onder andere betrouwbare shops gespecialiseerd in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale autogarages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Tenslotte kan je aan de slag met praktische informatie over de verschillende type banden die er zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

  • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
  • Let er op dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
  • Een bandenservice op locatie in Midlaren inclusief demontage, balanceren en montage is er al vanaf €44,00.
  • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Maar voor de algehele is het aan te raden om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
  • Nieuwe banden van bekende merken als Pirelli bestel je al vanaf €325. Budgetmerken als Z-Tyre zijn er al vanaf €205 voor een complete set.

Voordelig banden wisselen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Midlaren

Banden wisselen in Midlaren

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Midlaren is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste weggebruikers laten het twee keer per jaar vervangen. Rond oktober / november laten we de winterband monteren en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaat de zomerband erop. Op eigen houtje wisselen is een precies werkje. Daarnaast vraagt dit om ruimte die niet iedereen heeft en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Midlaren maakt het jou lekker makkelijk:

  • Er is geen twijfel over dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
  • Het bespaart je een hoop tijd en het scheelt een hoop gedoe.
  • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
  • Jouw banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
  • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
  • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
  • Steeds vaker is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Midlaren.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een bandenservice controleert ook of het profiel nog volstaat. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook als er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit het geval rond de 35.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt raar. Tevens zie je daarbij een onzuinig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit bevordert de wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto kan al vanaf €85,00.

Waarom banden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Het kan maar zo zijn dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, rijd je een stuk efficiënter en neemt de levensduur van de banden toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit standaard uitgevoerd.

Overzicht met banden garages in Midlaren

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Midlaren? In de onderstaande tabel vind je garages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Drenthe). Deze lokale garages zijn opgeleid voor (de)monteren, uitlijnen, balanceren, repareren, sipen, wisselen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je ook montagebedrijven in Zuidlaarderveen, De Groeve, Zuidlaren, Schipborg en Annen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-midlaren

Goedkope autobanden Midlaren

Ben jij toe aan een set andere banden voor je wagen? Het valt dan al gauw op dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt af van rijstijl, de afstanden die je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en kenmerken van de auto zelf. Noemenswaardig: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden zijn te verdelen in 3 groepen:

ClassificatieType autoKM (jaarlijks)WegliggingPrijs
1. PremiumVeel powerMeer dan 45.000Agressief€195
2. GoedGemiddelde autoVanaf 25.000Normaal€114
3. InstapKleine auto’s< 15.000Kalm€61

Bandenleveranciers vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het onderstaande schema vergelijken wij populaire webwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Midlaren hebben. Op onze autobandenvergelijker check je ook handige informatie over: Bandenindex

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Standaard laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Midlaren monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verhoogt het rijcomfort, het maximaliseert de levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer vanwege de brede sleuven.

  • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
  • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
  • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Midlaren

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit geeft een kortere remweg, bevordert de grip en dus minder kans ongelukken bij vorst of ijzel. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg, Italië, Zweden) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

  • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties tijdens de wintermaanden.
  • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
  • Slijten een stuk minder in de winter.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een vaak genoemd nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

  • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
  • Je bespaart flink op de kosten.
  • Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet aan wintersport doet.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Interesse in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Midlaren kopen? In het overzicht hierna bekijk je de geschatte tarieven van verscheidene merken en soorten. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, monteren en balanceren. Op Autobandenspot.nl zoek je ook uitgebreide info over: Banden balanceren en uitlijnen.

MerkTypeAfmetingenVermogenTarief
Michelinroad 5 trail120/70 R1960W€120
Continentalcontisportcontact 5p255/35 R1996Y€160
Vredesteinquatrac 5185/55 R1480T€86
Bridgestoneexedra max f120/90 R1764H€111
Goodyearefficientgrip performance hp195/60 R1588H€72
Dunlopsp winter sport 3d205/60 R1692H€95
Pirellicinturato p7205/55 R1791W€88
Hankookventus prime3 k125195/65 R1591V€59
Kumhoha31 xl225/50 R1798V€95
Uniroyalms-plus 77 xl185/60 R1588T€58
Nexenroadian htx rh5265/75 R16116T€94
Firestoneroadhawk175/65 R1584T€56
Superiasa37215/55 R1899V€53
Savaeskimo hp 2 xl215/55 R1798V€98
Maxxismecotra 3 me3145/80 R1375T€53
Toyoproxes r888r xl205/55 R1694W€152
Figuur met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Tynaarlo).

Zoek jouw geschikte autoband

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar wel 35%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Als je nieuwe banden nodig hebt zijn er veel zaken die invloed hebben op de beste keuze. Je moet dan denken aan de velgmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je maximaal wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat lees je af op alle autobanden (aan de zijkant). Deze cijfer-letter combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Ga je ook voor een nieuwe velg? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 275 / 40 R20 – 106Y.

  • 275 betekent de breedte van de band in mm.
  • 40 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 40%.
  • Met R wordt bedoeld: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
  • 20 geeft de velgmaat weer (hier dus 20 inch).
  • 106 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 950kg.
  • De laatste letter (Y) geeft de maximumsnelheid van de band weer. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 300 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Bedenk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de beste optie. Als je weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een uitstekende keuze. Maak je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? In dat geval is de winterband in het najaar en de winter zeer aantrekkelijk. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Midlaren.

  • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
  • Winterbanden zijn pas relevant als je elke winter veel gaat rijden en bij vorst of ijzel.
  • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Budget bepalen
Autobanden zijn er in verschillende prijsgroepen: Prima, medium en de hoogste klasse. Welke soort je moet kiezen heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, rijstijl en de jaarlijkse kilometrage. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Dunlop of Hankook als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijder bent en een auto met een groot vermogen hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Smart Forfour) en doe je het rustig aan in het verkeer? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Double Star & Triangle.


Uitverkoop en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Continental of Pirelli zijn niet perse voordelig. Wie slim is bestelt scherpe aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je extra goedkope autobanden in Midlaren bestellen, en profiteer je snel van 20% korting.

  • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Midlaren: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
  • Overweeg eventueel gebruikte banden Midlaren: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
  • Combideal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor slechts €137,50 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij standaard merken moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door een balanceer afspraak te maken en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Als laatste is het enorm aan te raden dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Midlaren.

Wat kost autobanden wisselen in Midlaren?
Bij een garage banden vervangen in Midlaren kost je zo’n €52,50 voor de complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost het je al gauw €80. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €60,00 per kalenderjaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door middel van de stuggere wang van de runflats kan je nog 80 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. In die situatie rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De positieve eigenschappen zijn het verbeterde draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en sterker ontwikkeld. Opgelet: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en de profieldiepte. Het advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Midlaren.

Plaats een reactie