Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Steyl

Nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Steyl? Op deze website ontdek je gerenommeerde aanbieders van winter- zomer- en all season banden en lokale autogarages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tevens kan je aan de slag met aanvullende informatie over bandenmaten en populaire merken en vertelt onze keuzehulp welk product matcht met jouw situatie.

  • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
  • Zorg ervoor dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
  • Een bandenservice op locatie in Steyl incl. balanceren en uitlijnen laat je al doen vanaf €42,50.
  • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor de verkeersveiligheid wordt geadviseerd om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
  • Degelijke banden van populaire merken zoals Sava kosten gemiddeld zo’n €350. budgetmerken als Formula koop je al vanaf €230 per set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Steyl

Banden wisselen in Steyl

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Steyl is belangrijk voor de optimale grip. De meeste autorijders kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) laten we de winterband monteren en ronde maand maart laten we de zomerband monteren. Dit zelf doen is een precies werkje. Tevens eist dit ruimte die niet iedereen heeft en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Steyl is niet duur en heeft veel pluspunten:

  • Je weet zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
  • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
  • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
  • Je banden worden ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
  • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
  • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
  • Bij sommige aanbieders kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Steyl.

Wanneer banden vervangen
Een banden montagebedrijf analyseert ook of het profiel nog goed genoeg is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook zodra het rubber versleten of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 40.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en wordt bepaald door rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Check elke maand je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt onveilig, trekt scheef en stuurt raar. Vaak heeft de auto dan ook een te hoog brandstofverbruik en abnormale slijtage. De kern van uitlijnen is dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een lager brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van de wagen kost om en nabij de €87,50.

Autobanden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, verbruik je minder benzine en neemt het rijgenot flink toe. Bij een wissel zit dit meestal inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Steyl

Vlug en goedkoop banden vervangen in Steyl? In de tabel hieronder vind je autogarages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Limburg). Deze lokale garages ondersteunen je bij (de)monteren, sipen, wisselen, uitlijnen, balanceren, trimmen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op dit portaal vind je ook andere montageservices in Tegelen, Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Swolgen en Tienray.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-steyl

Goedkope autobanden Steyl

Je bent op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Het is geen geheim dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Hieraan ten grondslag liggen rijstijl (rustig of dynamisch), de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het vermogen van de auto. Tip: alle Europese bandenmerken zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we uiteenzetten in 3 groepen:

KlasseAutoKM (op jaarbasis)RijgedragPrijs
1. A-segmentZware wagensVanaf 50.000Druk191
2. StandaardDoorsnee autoGemiddeldGemiddeld€118
3. GoedkoopsteKleine stadsautoBeperkt gebruikBeheerst€75

Vergelijk banden webshops
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het schema hierna doorzoek je populaire webwinkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Steyl hebben. Op deze website vind je ook aanvullende info over: Autobanden verwisselen

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is geschikt bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. In de basis is dit vanaf de periode rond maart / april. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Steyl monteren zorgt voor meer grip, betere acceleratie, zorgt voor een langere levensduur van de band en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek dankzij de doorlopende sleuven.

  • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Geadviseerd van maart tot november.
  • Meer grip op normaal wegdek.
  • Minder geluidsproductie.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Steyl

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en het rubber is een stuk zachter. Dit bevordert de remweg, meer grip en een betere wegligging in de winterse periodes. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Zwitserland, Italië, Noorwegen, Frankrijk, Oostenrijk) zijn winterbanden verplicht.

  • De beste prestatie van oktober tot en met maart.
  • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
  • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Waar je wel op moet letten is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

  • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
  • Geen extra kosten aan een extra set banden.
  • Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de onkosten van nieuwe autobanden in Steyl kopen? In de tabel in het volgende blok beiden wij de gemiddelde tarieven van de meest verkochte merken. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Via deze website zoek je ook uitgebreide info over: Best geteste autobanden.

MerkTypeAfmetingPrestatieTarief
Michelinprimacy 3225/50 R1794H€169
Continentalsportcontact 6315/25 R23102Y€287
Vredesteinquatrac 5235/60 R16100H€96
Bridgestonepotenza265/35 R1998Y€187
Goodyearcargo vector 2215/60 R17109T€154
Dunlopsp winter sport 3d235/55 R18104H€157
Pirellicity demon130/90 R1667S€98
Hankookventus s1 evo2 k117255/40 R19100Y€138
Kumhowp71225/45 R1791H€74
Uniroyalrainsport 3225/45 R1791V€78
Nexenn blue hd plus195/55 R1585H€60
Firestonewinterhawk 2 evo185/65 R1486T€80
Superiaecoblue 4s215/60 R1699V€50
Savaeskimo suv 2225/65 R17106H€117
Maxxismu-01 zilla25/8 R1243J€81
Toyoproxes sport xl235/45 R1797Y€82
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Venlo).

Zoek jouw nieuwe band

Check acties en aanbiedingen en bespaar tot wel 25%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Op het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er een aantal onderdelen die invloed hebben op de beste keuze. De maat van jouw huidige velgen, wat voor rijstijl je hebt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat is vermeld op alle autobanden (aan de zijkant). Deze getallen en letters combinatie toont welke maat je moet kopen. Ga je ook voor een nieuwe velg? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 215 / 55 R17 – 94H.

  • 215 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
  • 55 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier is dat dus 55%.
  • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
  • 17 staat voor de velgmaat (in dit geval 17 inch).
  • 94 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 670 kilogram.
  • De afsluitende letter (H) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot210 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga eerst na of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband de meeste maanden veruit de beste keuze. Als je weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is wellicht de all-season band een zuinigere optie. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de koude maanden uitermate geschikt. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Steyl.

  • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
  • Winterbanden zijn pas relevant als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst of ijzel.
  • De all-season band is een hele goede middenweg en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Wat wil ik betalen
Autobanden kan je bestellen in verschillende prijscategorieën: Koopjes, medium en de a-merken. Welk artikel jij moet kiezen hangt af van de trekkracht van de auto, rijgedrag en het aantal afgelegde kilometers. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Goodyear of Toyo als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijder bent en een zware/krachtige auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijv. een Kia Picanto) en doe je het rustig aan in het verkeer? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Accelera of Tigar.


Uitverkoop en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Dunlop of Toyo zijn best kostbaar. Wie wat verder kijkt vergelijkt de aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op die manier kan je extra goedkope autobanden in Steyl bestellen, en ontvang je tot 40% korting.

  • Profiteer van de autobanden outlet in Steyl: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
  • Overweeg eventueel gebruikte banden Steyl: tweedehands producten van goede kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
  • Totaalpakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €152,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Wanneer je normaal rijdt gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden een stuk langer.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door ze goed te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ook is het cruciaal dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Steyl.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Steyl?
Bij een garage banden vervangen in Steyl wordt al gedaan voor €42,50 bij 4 banden (het complete wiel wordt dan gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt hanteren ze tarieven van plus minus €97,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €62,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat is het voordeel van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door middel van de versterkte wang (zijkant) kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Zo kan je veilig naar huis of naar een autogarage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Je kunt rekenen op een optimaal draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en zijn een stuk sterker. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je op vakantie? Check dan de spanning en de status van het profiel. Het advies is om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Steyl.

Plaats een reactie