Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Erichem

Nieuwe autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Erichem? Op Autobandenspot.nl vind je onder andere de meest populaire online verkooppunten van voordelige autobanden van alle merken en lokale autogarages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Ook bekijk je hier nuttige informatie over montage, uitlijnen en balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product rijmt met jouw wensen.

  • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
  • Zorg ervoor dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
  • Een bandenservice op locatie in Erichem inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al worden uitgevoerd vanaf €44,00.
  • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Maar voor de algehele wordt geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
  • Nieuwe banden van bekende merken als Superia kosten ongeveer €305. B-merken als General kosten gemiddeld zo’n €205 voor een hele set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Erichem

Banden wisselen in Erichem

De bandenwissel bij een autobedrijf in Erichem is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Vanaf oktober of november gaat de winterband erop en omstreeks maart of april laten we de zomerband monteren. Thuis de banden wisselen is een tijdrovende klus. Daarnaast vergt het wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Erichem is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

  • Je bent er zeker van dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
  • Het kost je amper tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
  • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
  • Jouw banden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
  • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
  • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
  • Bij sommige aanbieders heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Erichem.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een autogarage checkt ook of het profiel nog voldoende is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook als het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt dien je nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 50.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt niet prettig, trekt naar één kant en stuurt niet erg licht. Doorgaans zien we dan ook onnodig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen wil zeggen dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit bevordert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen is al uit te voeren vanaf €79,99.

Informatie over banden balanceren
Last van een trillend stuur? De oplossing is dan vaak dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceerapparaat worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, het rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een bandenwissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Banden garages in Erichem

Direct en voordelig banden vervangen in Erichem? In de tabel in het volgende blok bieden wij adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages die actief zijn in de regio (provincie Gelderland). Deze montagebedrijven verlenen diensten zoals wisselen, repareren, balanceren, (de)monteren, uitlijnen, sipen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker check je plaatselijke montagepartners in Asch, Beusichem, Zoelmond, Varik en Heesselt.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-erichem

Goedkope autobanden Erichem

Op zoek naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is geen geheim dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Dit is met name afhankelijk van de rijstijlen, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht van de auto. Advies: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge eisen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende banden verdelen we onder in 3 niveau’s:

CategorieType autoKilometrageWegcontactKostprijs
1. TopsegmentSnel en/of zwaarVanaf 50.000Druk188
2. MiddenklasseNormale autoRond 30.000Doorsnee€104
3. GoedkoopsteKleine autootjesWeinig kilometersLog€71

Vergelijk banden webshops
Direct online je bestelling plaatsen? In de tabel hierna doorzoek je betrouwbare webshops die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Erichem hebben. Op deze website lees je ook meer informatie over: Zomerbanden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Doorgaans worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Erichem monteren geeft optimale grip, geeft een betere wegligging, het maximaliseert de levensduur van de band en voert het water uitstekend af vanwege de brede groeven en sleuven.

  • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Geadviseerd van maart tot november.
  • Optimale grip op het moment dat je het nodig hebt.
  • Geschikt voor hogere snelheden.

Winterbanden wisselen Erichem

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Het gevolg is een korte remweg, meer controle over je auto en een veilige rijervaring bij vorst of sneeuw. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Luxemburg, Italië, Zweden) moet je ze zelfs verplicht hebben.

  • Biedt de beste performance tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
  • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
  • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Met name geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

  • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
  • Je bespaart flink op de kosten.
  • Met name geschikt als je weinig kilometers maakten niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Benieuwd naar de investering in nieuwe autobanden in Erichem kopen? In de onderstaande tabel vergelijk je de verwachte prijzen van enkele populaire modellen en types. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Middels onze vergelijker lees je ook nuttige informatie over: Gehomologeerde banden.

MerkSerieAfmetingenPrestatieTarief
Michelinprimacy 3245/45 R18100Y€160
Continentalcrosscontact lx sport265/45 R20108V€245
Vredesteinxtreme s xl225/50 R1899V€191
Bridgestonepotenza215/40 R1787V€111
Goodyeareagle f1 asymmetric 2245/30 R2090Y€203
Dunlopd 404 fj80/90 R2148H€124
Pirellimt66 f130/90 R1667H€123
Hankookventus prime2 k115225/60 R1799H€108
Kumhoku39 xl275/45 R19108Y€136
Uniroyalrainexpert 3175/70 R1484T€59
Nexenwinguard wt1215/70 R15109R€80
Firestonewinterhawk205/45 R1788V€130
Superiasa37265/35 R1897Y€55
Savaintensa uhp 2225/45 R1791Y€92
Maxxisma-sas245/70 R16111H€103
Toyopx t1 sport suv235/50 R1999V€111
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Buren).

Welke bandenmaat zoek je?

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar zo’n 35%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Als je de banden wilt verwisselen zijn er verschillende onderwerpen die invloed hebben op de beste keuze. De maat van jouw huidige velgen, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat het allemaal mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat staat weergegeven op alle autobanden (aan de zijkant). De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Krijg jij nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 235 / 55 R17 – 86V.

  • 235 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
  • 55 is de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 55%.
  • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
  • 17 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit geval 17 inch).
  • 86 duidt het maximale draagvermogen aan. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 530 kilogram.
  • De afsluitende letter (V) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot240 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga bij jezelf na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het milde klimaat van Nederland zijn de zomerbanden doorgaans een prima keuze. Als je weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband aan te raden. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is de speciale winterband tijdens de koude maanden aan te raden. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Erichem.

  • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
  • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je elke winter veel gaat rijden en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
  • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat wil ik betalen
Autobanden kun je onderbrengen in diverse prijssegmenten: Goedkoopste, middenklassen en de a-merken. Welke groep aan te raden is voor jou hangt af van gewicht/vermogen van de auto, jouw rijgedrag en de afstanden die je rijdt. Neem een A-merk zoals Continental of Sava als je veel op de weg zit, een dynamische rijder bent en een auto met een groot vermogen hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Lancia Ypsilon) en doe je het rustig aan? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Bf Goodrich & Starfire.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Dunlop of Superia zijn vrij duur. De slimme automobilist koopt uitsluitend aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op die manier kan je verrassend goedkope autobanden in Erichem bestellen, en profiteer je snel van 20% korting.

  • Kijk eens bij de autobanden outlet in Erichem: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
  • Probeer gebruikte banden Erichem: tweedehands die amper gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
  • Alles-in-1-pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor slechts €160,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij gewoon rijgedrag kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden een stuk langer.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze goed te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Als laatste moet je erop letten dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Erichem.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Erichem?
Door een vakman banden vervangen in Erichem wordt al gedaan voor €37,50 voor een totale set (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit heet een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost het je al gauw €85. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €57,50 per 6 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Geholpen door de bijzondere eigenschappen kan je nog 80 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. Zo vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar de dealer. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De positieve eigenschappen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning nog op orde is en de profieldiepte. De ANWB adviseert om deze iedere zes jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Erichem.

Plaats een reactie