Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wijchen

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of alleen je banden laten wisselen in Wijchen? Op dit portaal vind je onder andere erkende online verkooppunten van voordelige autobanden van alle merken en contactgegevens waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Daarnaast vind je hier uitgebreide info over de banden waar je uit kunt kiezen en vertelt onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw wensen.

  • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
  • Belangrijk aandachtspunt is dat je elk seizoen rijdt met de juiste banden.
  • Een bandenservice op locatie in Wijchen inclusief montage, balanceren en ventiel is al mogelijk vanaf €45,00.
  • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Maar voor de algehele adviseert de ANWB om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
  • Autobanden van bekende merken als Firestone kosten gemiddeld zo’n €310. B-merken als Event scoor je al vanaf €205 per set van 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Wijchen

Banden wisselen in Wijchen

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Wijchen is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste consumenten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) kiezen we voor de winterband en vanaf het voorjaar laten we de zomerband monteren. Zelf wisselen is best een complexe klus. Daarnaast vraagt het de nodige ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Wijchen heeft verschillende voordelen:

  • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
  • Het kost je amper tijd en het scheelt een hoop gedoe.
  • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
  • Je banden worden ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
  • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
  • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
  • Bij steeds meer services kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wijchen.

Wanneer banden vervangen
Het bandenbedrijf analyseert ook of het profiel nog toereikend is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook zodra er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 40.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden wordt bepaald door het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een langere levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt raar. Je krijgt ook te maken met een verhoogd brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen betekent dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een auto kost je ongeveer €90,00.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Heb je last van een trillende auto? Wellicht is het dan zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je banden gaan langer mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit meestal inbegrepen.

Vind banden garages in Wijchen

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Wijchen? In het overzicht hierna vind je autogarages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Gelderland). Deze bandenservices ondersteunen je bij wisselen, trimmen, uitlijnen, sipen, (de)monteren, repareren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Middels onze vergelijker vergelijk je ook montagepunten in Gennep, Mook en Middelaar, Heumen, Berg en Dal en Nijmegen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-wijchen

Goedkope autobanden Wijchen

Zoek jij ook extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel merken dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit hangt vooral af van rijstijl, de jaarlijkse kilometrage, of er met name snelweg kilometers worden gereden en kenmerken van de auto zelf. Advies: producten van EU-merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we grofweg indelen in 3 segmenten:

KlasseAutoKM (jaarlijks)WegliggingKosten
1. A-segmentSportautoVanaf 40.000Druk196
2. PopulairNormale autoRond de 25.000Herkenbaar€106
3. InstapKleine auto’s< 15.000Rustig€67

Vergelijk banden webshops
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het volgende overzicht vergelijken wij landelijke online garages die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Wijchen hebben. Op deze website zoek je ook aanvullende info over: Run-on-flat banden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Normaliter worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Wijchen monteren geeft jou extra grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een optimale levensduur van de band en voert het water uitstekend af vanwege de brede lengtegroeven.

  • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
  • Optimale grip op het wegdek bij hogere temperaturen.
  • Zorgt voor minimale slijtage.

Voordelig winterbanden wisselen Wijchen

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden gebruikt tot maart/april. Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit geeft een kortere remweg, beter contact met het asfalt en biedt veiligheid en stabiliteit bij vorst of sneeuw. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Italië, Zwitserland) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

  • Aanbevolen bij nat en koud weer.
  • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
  • Meer controle over je auto.

Wat is het voordeel van 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een vaak genoemd nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

  • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
  • Geen bandenwissel meer nodig.
  • Een uitstekende keuze als je circa 10.000 km/jaar rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Interesse in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Wijchen kopen? In het overzicht hierna verstrekken wij de gemiddelde prijzen van enkele populaire modellen en types. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website tref je ook nuttige informatie over: Banden in de winter.

MerkTypeFormaatVermogenTarief
Michelinpilot sport cup 2245/40 R1897Y€228
Continentalcrosscontact atr245/65 R17111H€168
Vredesteinquatrac 5175/65 R1380T€63
Bridgestonepotenza255/35 R1996Y€184
Goodyearvector 4seasons gen-2235/55 R17103V€134
Dunlopsportmax roadsmart iii170/60 R1772W€174
Pirelliscorp.rally_str170/60 R1772V€133
Hankookkinergy 4s h740175/65 R1584T€61
Kumhowp71 xl245/40 R1897W€102
Uniroyalrainexpert 3 xl195/65 R1595T€60
Nexenn fera su1 xl225/50 R1798Y€80
Firestoneroadhawk235/45 R1999W€158
Superiaecoblue 4s195/55 R1687V€58
Savaeskimo s3+ ms175/65 R1588T€64
Maxxisap2 all season225/45 R1895V€101
Toyotranpath a14a215/70 R1699H€96
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Wijchen).

Vind jouw perfecte autoband

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar ongeveer 25%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Zodra je wilt overstappen op andere banden zijn er een paar zaken waar je over na moet denken. De maat van jouw huidige velgen, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je budget is.

Jouw bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de zijkant van je huidige autobanden. Deze speciale code geeft weer wat de actuele maat is. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 215 / 35 R16 – 81Y.

  • 215 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
  • 35 slaat op de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 35%.
  • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
  • 16 geeft de velgmaat weer (in dit voorbeeld 16 inch).
  • 81 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 462kg.
  • De laatste waarde (Y) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 300 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bedenk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons milde klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de juiste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (+/- 15.000 km) dan is de all weather band een uitstekende keuze. Rij je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? Een winterband rijden is dan van november tot april het meest interessant. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Wijchen.

  • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
  • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je elke winter veel gaat rijden en bij vorst of ijzel.
  • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Kosten
Autobanden kun je onderbrengen in meerdere prijscategorieën: Voordelig, prijs-kwaliteit en A-segment. Welk segment voor jou ideaal is is met name afhankelijk van het aantal PK’s van de auto, de manier waarop je rijdt het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Neem een A-merk zoals Vredestein of Hankook in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel op de snelweg zit en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (denk aan een Seat Mii) en doe je het rustig aan in het verkeer? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Alliance en Minerva Fs.


Kortingsacties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Vredestein of Firestone zijn vrij duur. De slimme rijder checkt regelmatig aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op deze manier kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Wijchen bestellen, en krijg je zomaar 45% korting.

  • Probeer eens de autobanden outlet in Wijchen: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
  • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Wijchen: tweedehands die goed zijn nagekeken die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
  • Alles-in-1-pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor slechts €167,50 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Op welke moment moet ik banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Wanneer je normaal rijdt zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de juiste band-balans en je auto te laten uitlijnen. Als laatste moet je erop letten dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Wijchen.

Wat kost autobanden wisselen in Wijchen?
Professioneel banden vervangen in Wijchen laat je al uitvoeren voor €35,00 voor een complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit heet een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €97,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €55,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Middels de versterkte wang kan je nog 80 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zo kan jij dus nog naar huis rijden of naar een specialist. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De positieve eigenschappen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je op vakantie? Check dan de spanning van de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). De garages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Wijchen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie