Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Legemeer

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Legemeer? Op www.autobandenspot.nl tref je de meest populaire shops gespecialiseerd in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. In aanvulling daarop kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende soorten autobanden en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw auto.

  • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
  • Het is ontzettend belangrijk dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
  • Een bandenservice op locatie in Legemeer inclusief demontage, balanceren en montage is al mogelijk vanaf €35,00.
  • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt het aanbevolen om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
  • Autobanden van A-merken als Sava zijn al te koop vanaf €320. B-merken als Bkt kosten ongeveer €195 per set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Legemeer

Banden wisselen in Legemeer

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Legemeer is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste autorijders doen dit twee keer per jaar. In het najaar rijden we op de winterband en omstreeks maart of april nemen we weer de zomerband. Thuis de banden wisselen is een precies werkje. Daarnaast vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Legemeer scheelt je een hoop tijd en gedoe:

  • Je weet 100% zeker dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
  • Het kost je amper tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
  • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
  • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
  • Je kan je banden direct laten opslaan.
  • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
  • Bij sommige aanbieders is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Legemeer.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenspecialist checkt ook of de profieldiepte nog toereikend is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na 40.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wanneer auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt naar één kant en stuurt raar. Ook geeft het een onnatuurlijk brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. De kern van uitlijnen is dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een laag brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen kan al vanaf €84,99.

Waarom autobanden balanceren
Trillen er delen in de auto? Grote kans dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceermachine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo vergroot je de verkeersveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit standaard uitgevoerd.

Banden garages in Legemeer

Snel en voordelig banden vervangen in Legemeer? In de volgende tabel vind je autogarages en bandenwinkels uit de regio (provincie Friesland). Deze bedrijven ondersteunen je bij (de)monteren, trimmen, uitlijnen, balanceren, wisselen, sipen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je evenzeer montagepunten in Boornzwaag, Langweer, Teroele, Idskenhuizen en Tjerkgaast.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-legemeer

Goedkope autobanden Legemeer

Wil jij overgaan tot de aanschaf van extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel zien dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit hangt vooral af van het remgedrag, het dagelijkse gebruik, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en de eigenschappen van de auto. Let op: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende producten worden vaak onderverdeeld in 3 groepen:

CategorieType autoAantal kilometersRijstijlTarief
1. Hoogste klasseZware wagens50.000+ Driftig196
2. StandaardNormale autoRond de 25.000Modaal€101
3. InstapKleine stadsautoBeperkt gebruikSimpel €75

Vergelijk banden webshops
Via internet je aankopen doen? In het onderstaande schema bekijk en vergelijk je de beste internetwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Legemeer hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook meer informatie over: Cijfers en letters op autobanden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband rijd je bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Normaal gesproken gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Legemeer monteren bevordert de grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor minder slijtage en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek dankzij de doorlopende sleuven.

  • Bij temperaturen boven de 7 graden. Beste rijprestatie van april – oktober.
  • Uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
  • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Legemeer

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze beschikken over meer profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Het gevolg is een korte remweg, zorgt voor meer grip en een betere wegligging tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Noorwegen, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, Italië) moet je ze zelfs verplicht hebben.

  • De beste keuze bij vorst of sneeuwval.
  • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
  • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door plezier van hebt. De beste keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Minpunt is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

  • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
  • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
  • Perfect als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de prijzen van nieuwe autobanden in Legemeer kopen? In het overzicht hierna verstrekken wij de standaard tarieven van de meest verkochte merken. Let op: dit zijn kosten exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website check je ook handige informatie over: Banden in de zomer.

MerkSoortGrootteKenmerkTarief
Michelinpilot alpin pa4225/55 R1797H€184
Continentalcontisportcontact 5255/55 R18109H€132
Vredesteinultrac vorti235/55 R19101Y€124
Bridgestoneturanza175/65 R1584T€67
Goodyearvector 4seasons suv235/55 R1799V€145
Dunlopsp sport maxx gt265/45 R20108Y€215
Pirellicinturato p7225/40 R1892W€111
Hankookventus prime3 k125205/55 R1588V€88
Kumhoes31 xl215/60 R1699V€85
Uniroyalms-plus 77175/65 R1482T€50
Nexennfera su1225/40 R1888W€88
Firestonevanhawk 2 winter205/75 R16110R€101
Superiaecoblue 4s225/40 R1892W€53
Savaadapto hp205/55 R1691H€87
Maxxisma-p3205/75 R1495S€136
Toyoproxes sport suv265/45 R21104Y€192
Overzicht met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente De Fryske Marren).

Zoek jouw nieuwe band

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar maar liefst 35%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Vanaf het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er diverse aspecten die relevant zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je budget is.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is altijd terug te vinden op de flank van de band. De reeks aan cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een bandenmaat kan zijn 255 / 60 R15 – 102W.

  • 255 geef weer hoe breed de band is (in mm).
  • 60 slaat op de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (in dit voorbeeld 60%.
  • Met R wordt bedoeld: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
  • 15 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier is dat dus 15 inch).
  • 102 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 850 kilogram.
  • De laatste waarde (W) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). correspondeert met een max. snelheid van 270 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ben jij iemand die dagelijks veel kilometer rijdt? In ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans veruit de beste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een uitstekende keuze. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is het rijden op winterbanden in het najaar en de winter aan te raden. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Legemeer.

  • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
  • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers in de winter maakt en bij gladheid en vorst.
  • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Prijs
Autobanden kan je kopen in drie prijscategorieën: Voordeel, uitstekend en topklasse. Welke categorie aan te raden is voor jou wordt bepaald door de inhoud van je auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de jaarlijkse kilometrage. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Kumho Tyres of Nexen in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel op de snelweg zit en een auto met een groot vermogen hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en zit je maar weinig op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (bijvoorbeeld een Toyota iQ) en doe je het rustig aan? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Atlas & Sunitrac.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Goodyear of Firestone zijn niet goedkoop. Wie slim is profiteert van acties en aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te zoeken kan je heel goedkope autobanden in Legemeer bestellen, en ontvang je tot 30% voordeel.

  • Probeer eens de autobanden outlet in Legemeer: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
  • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Legemeer: tweedehands producten van goede kwaliteit met minimale slijtage.
  • All-in deal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €137,50 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij normaal rijgedrag kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Achterhaal een paar keer per jaar of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tevens moet je erop letten dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Legemeer.

Hoe duur is autobanden wisselen in Legemeer?
Door een vakman banden vervangen in Legemeer regel je al voor €47,50 bij 4 banden (bij band reeds op de velg, oftewel een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost het je al gauw €89,95. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €62,50 per 6 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Met gebruikmaking van de versterkte wang kan je nog circa 80 kilometer afleggen wanneer jij een lekke band constateert. Dan kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is een hoger draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Let op: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan de spanning op de banden en de status van het profiel. Het advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Legemeer.

Plaats een reactie