Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Maarn

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je banden laten wisselen in Maarn? Op dit portaal kan je aan de slag met gerenommeerde aanbieders van voordelige autobanden van alle merken en adresgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Verder vind je hier belangrijke info over montage, uitlijnen en balanceren en vind je via de keuzehulp welk product matcht met jouw wensen.

  • Banden zijn er in alle soorten en maten.
  • Let er op dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
  • Een bandenservice op locatie in Maarn incl. balanceren en uitlijnen is er al vanaf €44,99.
  • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor de verkeersveiligheid adviseert de ANWB om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
  • Degelijke banden van populaire merken zoals Firestone zijn al te koop vanaf €310. B-merken als Double Star zijn al te koop vanaf €185 voor een hele set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Maarn

Banden wisselen in Maarn

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Maarn is belangrijk voor de optimale grip. De meeste autorijders doen dit twee keer per jaar. Als de winter nadert zetten we de winterband eronder en als de zomer nadert rijden we verder op de zomerband. Dit zelf verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Verder vergt het flink wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Maarn maakt het jou lekker makkelijk:

  • Je weet 100% zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
  • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
  • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
  • Je banden worden tevens gebalanceerd en gecheckt.
  • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
  • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
  • Eventueel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Maarn.

Wat is de levensduur van banden?
Het bandenbedrijf checkt ook of het profiel nog volstaat. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook op het moment dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn moeten er nieuwe banden op. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 50.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en is met name afhankelijk van type rijstijl, wegdek en klimaat. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) voor een langere levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt naar één kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Ook leidt het tot een te hoog brandstofverbruik en verkeerde slijtage. De definitie van uitlijnen is dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een gunstiger brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een auto uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €87,50.

Balanceren van de banden
Last van een trillend stuur? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceermachine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, verbruik je minder benzine en neemt het rijgenot flink toe. Bij een wissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Zoek banden garages in Maarn

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Maarn? In het overzicht hierna tref je adressen van bandenwinkels en servicepunten die actief zijn in de regio (provincie Utrecht). Deze garages zijn gespecialiseerd in wisselen, trimmen, uitlijnen, balanceren, (de)monteren, repareren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker ontdek je regionale montage-garages in Langbroek, Cothen, Doorn, Elst en Uddel.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-maarn

Goedkope autobanden Maarn

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat er een enorm aanbod is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Dit heeft te maken met het remgedrag, het aantal afgelegde kilometers, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het gewicht en vermogen van de auto. Noemenswaardig: de bandenmerken uit Europa zijn in de basis gewoon goed, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De banden splitsen we uit in 3 niveau’s:

SegmentAutoAantal kilometersRijgedragTarief
1. A-merkVeel vermogenGrootverbruikerDynamisch196
2. UitstekendGemiddelde autoTot 30.000 kmGewoon€100
3. VoordeligKleine auto’sMinder dan 15.000Voorspelbaar€60

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de tabel hieronder vergelijk je eenvoudig professionele online aanbieders die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Maarn hebben. Op deze website lees je ook nuttige informatie over: Autoband aflezen

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is geschikt bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Over het algemeen is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Maarn monteren geeft optimale grip, een kortere remweg, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

  • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
  • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
  • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Maarn

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dat resulteert in een korte remweg, geeft meer grip en een betere wegligging tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Zweden, Italië, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

  • Aanbevolen in de winterse periodes.
  • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
  • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Wat is het voordeel van 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is dat ze relatief snel slijten.

  • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
  • Je bespaart flink op de kosten.
  • Een prima oplossing als je niet zoveel kilometer rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de onkosten van nieuwe autobanden in Maarn kopen? In de onderstaande tabel beiden wij de huidige prijzen van verschillende soorten en merken. Hierbij zit niet inbegrepen het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website lees je ook nuttige informatie over: Zomerbanden.

MerkSerieAfmetingVermogenPrijs
Michelincity pro70/90 R1743S€51
Continentalcontisportcontact 5275/45 R21110Y€215
Vredesteinultrac vorti285/30 R2099YY€208
Bridgestoned687235/60 R16100H€110
Goodyearefficientgrip compact185/70 R1488T€73
Dunlopscootsmart130/60 R1360P€98
Pirellicinturato p7225/55 R1797W€117
Hankookventus prime3 k125205/50 R1793V€83
Kumhoecsta hs 51 xl215/60 R1699W€78
Uniroyalrainexpert 3 suv fr215/65 R1698V€85
Nexenro-ct8195/60 R1699H€68
Firestonemseason xl215/55 R1697V€110
Superiasa37235/50 R18101V€60
Savaadapto hp205/55 R1691H€87
Maxxism-918 bighorn26/10 R1451N€151
Toyoopen c.ut255/65 R17102H€102
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Utrechtse Heuvelrug).

Welke bandenmaat zoek je?

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar 50%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Wanneer je de banden wilt verwisselen zijn er een aantal specificaties die invloed hebben op de beste keuze. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt geperst op op de band. Deze speciale code biedt inzicht in de benodigde maat. Koop je ook nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een van de bandenmaat codes is: 185 / 65 R14 – 86 H.

  • 185 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
  • 65 is de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (in ons voorbeeld 65%.
  • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
  • 14 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hierbij dus 14 inch).
  • 86 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 530kg.
  • De laatste waarde (H) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 210 km/u.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ben jij iemand die veel of weinig kilometers maakt? In het milde klimaat van Nederland zijn standaard zomerbanden vaak de juiste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband het overwegen waard. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is een winterband van november tot april uitermate geschikt. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Maarn.

  • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
  • Winterbanden zijn interessant zodra je elke winter veel gaat rijden en bij sneeuw en ijzel.
  • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kan je bestellen in meerdere prijscategorieën: Koopjes, prijs-kwaliteit en het topsegment. Welk artikel aan te raden is voor jou hangt met name af van het aantal PK’s van de auto, de manier waarop je rijdt en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Neem een A-merk zoals Goodyear of Maxxis als je veel kilometers maakt, veel buiten de stad rijdt en een auto met veel PK’s hebt. Rij je weinig en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein en zuinig autootje (denk aan een Skoda Citigo) en doe je het rustig aan? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Cachland en Triangle.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Goodyear of Superia zijn vrij duur. Wie wil besparen koopt uitsluitend aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je hele goedkope autobanden in Maarn bestellen, soms met wel 25% korting.

  • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Maarn: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
  • Overweeg eventueel gebruikte banden Maarn: tweedehands die amper gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
  • Combideal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor slechts €157,50 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij gewoon rijgedrag kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Zoek maandelijks uit of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door een goede band-balans en je auto te laten uitlijnen. Ook is het cruciaal dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Maarn.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Maarn?
Op korte termijn banden vervangen in Maarn kost je zo’n €32,50 voor een totale set (bij band reeds op de velg, dit is een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit ongeveer €92,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €55,00 per half jaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Middels de stuggere wang van de runflats kan je nog 80 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar de dealer. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De positieve eigenschappen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Tip: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning nog op orde is en de profieldikte. Wij raden aan om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Maarn.

Plaats een reactie